5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni
2022. november 08. írta: világevő

5 izgalmas és megfizethető hely a városban, ami soha nem fog csillagot kapni

 c3bc25ba-8c2c-481e-88f4-6342ae5a4e9f.PNG

Van közte újabb, van közepesen új, van kifejezetten régi, van meglehetősen olcsó, vagy középkategóriás is, csak annyi köti össze őket, hogy izgalmas, többnyire egzotikus gasztroélményt kínálnak, megfizethető áron. És még van egy ráadás is Budapesten kívül!

Inka Grill, Ráday utca 29.

A fantasztikus perui konyhát már igyekszem sok éve népszerűsítgetni, ahol csak tudom, többször is visszatértem oda, és év elején tervezem újra, de addig is van egy kis autentikus hely, ahol hozzá lehet férni néhány dél-amerikai finomsághoz, na meg mellé egy borzalmas Inka kólához is.
Kötelező: Aji amarillós csirke, ceviche, chupe de camaron.

 

Caphé by HaiNam, Bartók Béla út 35.

A hazai pho-kultúra élharcosa, a Hai Nam család következő generációja csak nem tudott megmenekülni attól, hogy beszippantsa őket a vendéglátóipar, és - ha erőteljes tétovázás, és egyéb sikeres karrierek után is - megnyitották a fiúk, azaz maga Hai és Nam, akikről annak  idején a szülők elnevezték a legendássá vált újbudai intézményt, először csak new wave kávézójukat (ez Hainak volt régi szenvedélye), majd elkezdték feltölteni erőteljesebb vietnámi tartalommal, és bizony ezzel mi nagyon jól járunk. Autentikus és kiváló banh mí, időszakonként holdsüti, egyéb finomságok, mint például nagyszerű Hanoi ramen, és .... dobpergés ... a nagy kedvencem, a gőzölt, fermentált tésztából készülő vietnámi palacsinta, a banh cuon!

Im-oon, Klauzál tér 15

Egy nagyon jó kis thai büfé, igazi, gondos megoldásokkal, és nem csak a mostanában egyre inkább terjedő készételekkel. Autentikus fűszerezés, kellően hanyag enteriőr, azaz minden megvan a hibátlan élményhez. 
Kihagyhatatlan: Chiang Mai!

Kabul, Népszínház utca 27.

Semennyire se új, vagy forradalmi tipp, de még soha nem írtam róla, így itt a helye. Korrekt, finom, igényes afgán ételek teljesen elfogadható áron, és kifejezetten autentikus környezetben, azaz ez nem egy turistáknak szánt unikornisbüfé, hanem az étel számít kizárólag. Abban pedig jók, és lelkesek.
Kifejezetten ajánlott: báránypulao és krumplis bulano.

A képeken talán átjön, ahogy az enteriőr tervezője zseniálisan kialakította az egykori Eldorado söröző dizájnelemeinek és a Kabul márkajegyeinek fúzióját:
[De ezt nem kiröhögve gondolom, hanem tényleg hozzáad a hely érdekességéhez a dizájn]

Swaad, Gömb u. 5. 

Nagyon egyszerű és kicsi indiai étterem/büfé, de erőteljes a törekvés arra, hogy autentikus legyen, kedves kiszolgálás, kiváló például a kadai bárány (kadai a főzőedény, egy mély, kétfülű, wokszerű serpenyő), hagymás, paradicsomos, paprikás, gyömbéres, benne egészben fűszerek, pl koriander, de érdemes kóstolgatni!

swaad_img_9691.jpeg

És még egy ráadás, ami nem egészen Budapest, de abszolút megér egy kirándulást:

Éclair's Fine Bistro, Szentendre

Ízes, kellőképpen magyaros, de közben mégis finoman modernizált ételek, megdöbbentően kedvező ebédmenüben, szépen tálalva, kiváló felszolgálással, jó környezetben. Este a kicsit komolyabb étlap elérhető, azt még nem volt lehetőségem kipróbálni, de mindenképp tervezem, mert az ebéd nagyon meggyőző!
Ja és a slusszpoén: gluténmentes, de erre rá se jöttem volna, csak utólag mondták meg, azaz allergiásoknak is remek, de aki nem érzékeny, annak sincs hiányérzete.

A képeken pl: brassói, hortobágyi, harcsapaprikás... Minden íz a helyén!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr3617962226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2022.11.08. 21:30:44

Gondolom azért írtad a listát, mert se idén, se tavaly nem talált a Michelin egyetlen Bib Gourmand éttermet se Budapesten. Mondjuk előtte a Pétrus se az olcsó kategória volt, de 2019-ben még tényleg megfizethető volt a Stand25 és a Fricska.

Burgermeister 2022.11.09. 14:50:49

Azert a Kabul bufe elegge lepukkant, de ez nem autentikus, kosz, kosz mindenutt. Kb. 1 hetes elmeny.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2022.11.10. 11:24:31

@Burgermeister: a fenti országok közül egyedül Afganisztánban nem jártam többször (egyszer sem), de azért a régió egyéb országaiban szerzett tapasztalataim alapján a környezet ott nem lenne meglepő. Viszont az étel kifejezetten finom.

Burgermeister 2022.11.17. 18:55:20

@világevő: Jartam Afiban. :) remelem a mosdoba beneztel. :) az egesz kocerajt be kellene zaratni, borzalmas viszonyok vannak, ettem ott, nyomokban tartalmazott afgan izeket,:) tudod, olyan ez mint a magyar szajhoz igazitott kinai kifozde.
süti beállítások módosítása