Amikor az ember nagyon boldog turista tud lenni otthon
2023. április 16. írta: világevő

Amikor az ember nagyon boldog turista tud lenni otthon

 Mire képes a japántudás egy pannon gasztrohajón hazai alapanyagokból? Mutatom. img_6014_ahiru_garai_etterem_jokuti_vilagevo.jpg

Már az első élmény tökéletesen felidézi számomra Japánt: a hajóra fellépéskor azonnal bevágom a fejemet, és a tetejéről lejön egy kis bőr, pont úgy, ahogy minden egyes japán túrámon legalább egyszer. De ez igazi magyar ajtófélfa, azonnal megismerem a dűlőszelektált, kisalföldi, kézműves bükkfát, így mindjárt nem is fáj annyira!

Na többek közt ilyen leírásoktól sem kell tartani a vacsora során, ahogy az Olimpiában már megszokhattuk, nem azzal próbál meggyőzni a konyha, hogy minden alapanyaghoz és ételhez hosszú mese tartozik, hanem inkább szerényen, visszafogottan hagyják, hogy a vendég döntse el, ízlik-e az étel, nem pedig a pincér.

És persze ízlik! A kapitányi állásban mostantól Garai Ádám van, aki rengeteg Japánban szerzett tapasztalatra alapozva alakította ki az Ahiru éttermet, ami őrzi az egykori Olimpia játékosságát, esztétikáját, és közben teljes erőből a hazai alapanyagokra támaszkodik. És közben az elképesztő dunai látványvilágra, amit egyszerűen nem lehet megszokni, annyira lenyűgöző. 

Persze Ádám Csaba is ott bábáskodik az újszülött mellett, a vegán kanyart vett kiváló séf a háttérbe húzódva támogatja Garait, na meg felbukkan még Ruprecht László, a SVÉT elnöke is, és még jó pár olimpiás arc, azaz nagy veszélynek nincs kitéve a vendég, egy ilyen legénység garancia a minőségre. 

Ádám Csabával bő egy éve készítettem egy elég alapos interjút, amiben azért van egy váratlan fordulat is:

De akkor ugorjunk a jelenbe:
(vigyázat, spoiler!)
kiváló hírem van mindenkinek, akinek nagyon hiányzott az Olimpia, és azoknak is, akik egy magas minőségű, izgalmas, kreatív vacsoraélményre vágynak, és az sem zavarja őket, ha ehhez a budapesti hidak, a vár és más díszkivilágított épületek szolgáltatják a látványos kulisszát!

A jelenlegi, nyitó heti menüsor jó képet ad arról, hogy Garai Ádámnál mit is jelent a japán fúzió, hiszen rengetegféleképpen lehetne azt értelmezni: vannak teljesen autentikus japán ételek (mint például a ramen, amihez egyedülálló módon még a tésztát is maga csinálja!) és vannak a két kultúrát sikeresen ötvöző fogások, saját kreációk, amik különösen is izgalmasak, hiszen sehol nem láttam még például gyozát pájslival, vagy épp takojakit véres hurkával, a megszokott polipos töltelék helyett. És működnek ezek is, kiváló élmény az egész menüsor, kifejezetten szuperek a desszertek is! [Itt olvasható a teljes áprilisi menüsor]

A látvány pedig a hab a tortán:

Itt érdemes nézelődni, hogy mikor és hogy lehet foglalni!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2018103462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása