Milyen éttermet nyisson egy kínai néni Békásmegyeren? Karibit!
2012. szeptember 16. írta: világevő

Milyen éttermet nyisson egy kínai néni Békásmegyeren? Karibit!

Mi sem természetesebb, hogy a Shell kút melletti szervízúton található kissé bizarr, hatalmas területű étteremből karibi grilléttermet kellett csinálni. Meg is kérdeztem a kínai nénit, aki kiszolgált, és oyan tulajdonosfélének tűnt, hogy miért is ezt választotta. A válasz egyszerű volt: nincs. Mármint karibi étterem Budapesten, és ez nagyjából stimmel is. Ez szinte az egyetlen magyar szó egyébként, amit a néni ismer, persze, lehet, hogy a spanyol jobban megy neki :)

20120915.jpg

Angolul viszont tudtam még kérdezgetni az ételekről kicsit, amik egy rövidke étlapon sorakoznak, nincs túl nagy választék, de ez nem is feltétlenül baj. Cserébe minden frissen készül, ez a szükséges időből is kiderül, kedves gesztusként viszont kapok egy levest, ami kárpótolna a hosszú várakozásért. Vannak még hasonlóan kedves gesztusok, például egy újratöltést is kapok a szódámra (I can plus the water - hangzik az ajánlat...), és a végére - a többi asztallal együtt - egy kis ajándék adag dinnyét.

SAM_0076.JPG

Maga a kaja nem feltétlenül hibátlan, az ajándék levesnek már a neve is mosolyt csalt az arcomra, ugyanis karibi csípős-savanyú leves. Próbáltam visszaemlékezni, hogy Közép-Amerikában hol is kínáltak hasonlót, de azt hiszem ez inkább egyfajta fúziós megoldás lehet, viszont nem volt túl finom sem.

IMG_7781.JPG

A BBQ oldalas viszont kifejezetten jó volt, omlós, szaftos, megfelelő mennyiségű hús, a rántott hal sem okozott csalódást, bár nem egészen értem, hogy miért ezt javasolta a néni, érdekesebbnek tűnt a karibi hal, de alapszabályom, hogy hallgatok a szakácsra/felszolgálóra az éttermekben. Hozzá nagyon beharangozta, hogy special lesz a mártás, ez annyira speciálnak nem tűnt, sima remoulade, viszont házilag készült ez is.

IMG_7787.JPGIMG_7786.JPG

Ami viszont a legjobb élmény volt, az a sült krumpli, héjastul sütve, kifejezetten ropogósra. Nem szoktam árakat írni, de az oldalas körettel 1300-ért kifjezetten nagyon megéri, a fél liter szóda 500-ért kevésbé, az árképzés még kicsit csiszolódhat, a 3 decis szóda például ugyanannyiba kerül (350,-), mint a 0,33-as dobozos üdítők, azaz fajlagosan drágább is náluk.

IMG_7788.JPG

Nem volt rizses bab, pedig az alapvető lenne, olajban sült főző banán sem, de azért még így is megér egy kirándulást, kifejezetten viccesen bizarr a hely, érthetetlen koncepcióval, de néhány nagyon finom étellel és kedves kiszolgálással. Hamarosan állítólag sushival és kínai kajákkal is bővül a választék, a beltéren pedig elvileg asztaloknál grillezés is mehet, legalábbis az asztalok fel vannak rá készítve, de erről azért érdeklődnék előre telefonon. És még weboldal is van, szerintem egy látogatást megérdemel a különleges élmény.

SAM_0082.JPGSAM_0080.JPGIMG_7789.JPG

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr934779017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emődi Tehéntánc · http://foodies.hu/blog/ 2012.09.16. 22:22:16

Óriási! :D Azért inkább maradok az azeri konyhánál, ha különlegeset (bocs, inkább nem hétköznapit) kívánok, ami - szintén nem középszerű módon - Marquis de Salade néven futó étteremben elérhető a Hajós utcában és lehet, hogy zárás után kecskét is áldoznak a pincében a fali szőnyeg előtti oltárnál. :o) Viszont tényleg azeri a kaja... :)

Démonmac1 2012.09.16. 23:23:05

@Emődi Tehéntánc: Legalább baltával csapják le a kecskét?:)

Bélabáttya (törölt) 2012.09.17. 06:16:37

Plusz jópont a weboldal képanyaga. Fogták, és lefotózták a kajákat, nem vergődtek a profi fotóssal, beállítással, műkajákkal. Így legalább hihető...

protézisesh 2012.09.17. 08:57:48

Hááát....

Nekem az aktuális döbbenet az M0-son a szigetszentmiklósi lejárónál lévő étterem (M1 felé vezető oldal Shell kútnál a pihenőben) all-you-can -eat ajánlata 990Ft-ért. Már kétszer voltam ott, úgy tűnik ugyanazt tolják:
3 féle leves (gulyás, húsleves gazdagon, magyaros gombaleves), meg mindenféle rántott-grillezett cuccok, hatféle köret, savanyúságok, főzelékek, pörköltek, fasírtok, illetve frissen grilleznek 3-4 féle pulyka apróhúst (mediterrán, olaszos, stb). Desszertek is vannak. Egy ital/kávé kötelező hozzá, így egy dobozos kólával pl 1290,-ben áll meg a jóízű, friss ételes degeszre evés.
inkább az, mint a kínai néni műanyag tányérja. Vagy a Déryné 2800 forintos hamburgere...

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.09.17. 10:13:35

@protézisesh: Lehet, hogy nem vetted észre, de ez a blog nem a közétkeztetésről szól (3 leves, 6 körítés stb). A reklámokért kéretik fizetni!

Emődi Tehéntánc · http://foodies.hu/blog/ 2012.09.17. 11:24:47

@Démonmac1: LOL, simán. Eddig akárhányszor ültünk ott a feleségemmel (nyáron elég jó a hűvös pince), mindig eszembe jutott, hogy tuti itt ül a helyi orosz-azeri maffia estéként és a kabáttal együtt a kézifegyvereket is leadják a pincérnek. :)

protézisesh 2012.09.17. 11:28:50

@Rézfánfütyülő fűzangyal: add meg a bankkártyád számát (meg a +3 számjegyet is) és már utalom is rá a reklám árát.

Az én hozzászólásom legalább annyira reklám, mint a blogposzt maga. Vagy a kínai néni fizetett érte?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.09.19. 09:58:16

@Moxxancs: :D ahogy írtam is, szerintem rendben van a hely, a legtöbb étel finom volt, a kiszolgálás teljesen korrekt. és az se katasztrófa nekem, ha lassabban készül az étel, de legalább friss... ezért is javasoltam, hogy megér egy látogatást a hely!
süti beállítások módosítása