Csodálatos gasztrovideók, bárcsak lenne ilyenből magyar változat is!
2020. július 07. írta: világevő

Csodálatos gasztrovideók, bárcsak lenne ilyenből magyar változat is!

 99%-ban csak saját élményeken alapuló, saját tartalmakat teszek ki a blogra, de ezt túl jó ahhoz, hogy ne osszam meg.

screenshot_2020-07-07_at_07_19_47.png 

Na meg voltak azért a helyszínen saját élményeim is bőven, Észak-Vietnam az egyik nagy kedvencem a gasztroúticélok közül, mindenkinek nagyon ajánlom. Szerintem itt a legfinomabb a pho, és tele van olyan ínyencségekkel, amik miatt végig óriási élmény az utazgatás errefelé. (Itt lehet ezekből Budapesten a legjobbakat megkóstolni.)

Szóval egy Sa Pa környékén élő, 29 éves vietnami lány videóiról van szó, ahol a képi világ szépsége nem is lehet véletlen, hiszen korábban, mielőtt északra költözött volna, grafikusként dolgozott. Szeretett volna a természethez közelebbi életmódra váltani, így beletanult a földművelésbe, és szinte mindent elkészíteni, ami vegetariánus étrendjéhez szükséges. Ezekről pedig gyönyörű, és nagyon hangulatos, különlegesen vonzó módon lassú videókat készít, amik tökéletesen adják vissza a vidéki Vietnam hangulatát és életritmusát. Farm-to-table a legtisztább formában.

Legyen azért saját input is, pár kedvenc képem az eddig vietnami utazásokból, arról a környékről, ahol a videók főszereplője is él.
[Volt egy HDR-korszakom, bocs, már elmúlt.]

 Ezektől a videóitól simán el tudom képzelni, hogy vega legyek. (Nem leszek.)

 Vagy épp ez:

De érdemes még alaposan körülnézni a videói között.

[Nem nyomoztam végig az ázsiai rurális gasztrovideók eredettörténetét, de elég valószínűnek látszik, hogy a kínai Li Zi Qi lehetett a példakép, korábban is kezdte, az ő videói is szuperek, de nekem túl mesterkéltek talán. A dolog egyébként elég komoly indulatokat gerjesztett Kínában, ahol egyes kommentelők már azt is kétségbe vonják, hogy a vietnamiak bármit is feltaláltak volna, például a pho-leves is kantoni lenne... Pedig azt én találtam fel.]

Egy szóval HD-kamerákat minden tanyára!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6515983186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azatothattila 2020.07.16. 13:02:52

gyonyoru filmek, de gyanitom hogy egy HD kamera sajnos nem oldja meg a hazai hianyt. az eszkoz is fontos persze de az otlet, az izles es a finesz tobbet szamit. ezt en pl a sajat apro konyhamban vettem fel karanten alatt hogy magamat szorakoztassam:
www.youtube.com/watch?v=7Kj_IW-G3lk
nyilvan nem hivott meg a netflix hogy csinaljam a kovetkezo chef's table-t de az azert latszik hogy barmibol lehet egy kis varat epiteni ha van hozza kedv. legvarat minimum :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2021.03.14. 06:46:19

@Terensz és Filip: jogos, lecseréltem a kezdőképet, így van a cím és utána figyelmeztetés is, mielőtt beindulna a nyers tartalom.
süti beállítások módosítása