Megkérdeztem a legilletékesebbet, őt magát, azaz Ørjan Johannessent. Akinek az első betűje nem azt jelüli, hogy mégse o-val kezdődik a keresztneve.
A cukiság.
Fent a cukiság látható, megkértem a 29 éves éves séfet, hogy kapja fel a gyerekét és még a Bocuse d'Or trófeát is hozzá, szerintem ilyen fotója senki másnak nincs is róla. És a biztonság kedvéért arra is megkértem a nem túl szószátyár győztest, hogy árulja el, hogy kell kimondani a nevét. Némi bíztatásra össze is jött a dolog:
A Bocuse d'Or megünnepléséről is faggattam kicsit, itt is kicsit rövidebbre sikerültek a válaszok, mint az -egyébként szintén nem túl hosszú - kérdések. De hát főzni tud, nem kell sokat dumálni, na.
Azért be is gépelem az interjút, nem nagy munka...
-Hogy ünnepeltél tegnap éjjel?
-Nagy bulival.
-Mit ittatok?
-Pezsgőt.
-Milyen pezsgőt?
-Nem tudom. Bármilyet.
-És persze ez a legostobább kérdés, de akkor is: milyen érzés megnyerni a Bocuse d'Ort?
-Fantasztikus.
Szóval beszéljenek helyette inkább a képek, itt dolgozik, Norvégiában, Bergen közelében:
És itt még pár kép a saját fotózkodásáról, a feleségével, Paul Bocuse 3 Michelin-csillagos étterme előtt, a Bajnokok Reggelijén. (A különleges reggeliről itt írtam.)