Szombaton Egészséges ("de" nagyon finom!) Brunch, még van hely!
2017. március 02. írta: világevő

Szombaton Egészséges ("de" nagyon finom!) Brunch, még van hely!

Ha szeretsz egészséges dolgokat enni, akkor nem kell magyarázni, de ha eddig azt hitted, hogy nincs élet a pacalpörköltön túl, akkor érdemes egy esélyt adni annak, hogy milyen ízgazdag, érdekes ételek vannak, és még éhes se maradsz a végén, sőt.

2017-03-01.jpg

Személyes rész, átugarható, ha nem érdekel:
Coming out: egyre egészségesebben táplálkozom az utóbbi években, és ettől nem ment el az életkedvem, nem lett belőlem kékharisnya, sem pedig indiai guru, sőt, közben azért lecsúszik simán egy-egy jó rántott hús is. De rá kellett jönnöm, hogy az egészségességen túl is hatalmas értékek vannak (vagy inkább lehetnek, mert ugye egészségesből is lehet gyengét adni) ebben a műfajban. Persze esélyt kell ehhez adni, kipróbálni mondjuk egy magas (vagy akár 100%-os) rozstartalmú kenyeret a foszlós fehér helyett, megkóstolni kiváló minőségű (azaz nem jégsaláta + ezersziget) salátákat, zöld növényeket, amiknek tényleg ropog a levele, harsány az íze, illata, felfedezni a kevesebb só és fűszer előnyeit, amiben jobban érvényesülhetnek a természetes, valódi, saját ízek. Nem véletlen, hogy szinte minden szombaton átmegyek a fél városon, hogy a kedvenc őstermelőmtől tudjak szezonális zöldségeket beszerezni például. Egyébként – nyilván nem véletlenül – ez egy nagyon jelentős trend a csúcsgasztronómiában is, ahol a séfek egyre nagyobb többsége érzi kihívásnak és felelősségnek, hogy a lehető legjobban bánjon egy alapanyaggal, és annak az erősségeit, előnyeit kidomborítsa az ételben. Szóval van egy befektetési, tanulási szakasz, amikor az ember megszokja, olyan, mint amikor leszoktam a kávé cukrozásáról: 3 hétig furcsa volt, hogy milyen keserű, azóta viszont soha nem hiányzott, mert rájöttem, hogy jé, a kávéknak van saját íze, benne sok-sok érdeksséggel. 

A brunch most szombaton lesz az Oh My Greenben, a belvárosban (Ptőfi Sándor u. 10.), ahol a volt Situ séfjei készítenek kifejezetten izgalmas ételeket, amik eközben még egészségesek is. Van persze bennük egy halom superfood is (quinoától a chiamagig), de nem is ez a lényeg, hanem alapvetően jól átgondolt, friss és finom ételek, a világ gasztronómiájából nyert inspirációkból alakítva, lesz például zelleres-articsókás papaya-saláta, avokádós karfiol, céklás padlizsán görög joghurttal, füstölt lazacos-angol zelleres tortilla wrap, mangós tápiókapuding, epres chiapuding, hromféle nagyon gazdag és különleges smoothie stbstb. Szóval elég komoly lesz a választék, és se nem vega, se nem vegán a kínálat, hanem kellőképpen vegyes. 

Így néz ki egyébként a hely, ami alapvetően önkiszolgáló a hétköznapok során, és (főként) lebomló műanyagtányérokban vannak az ételek ilyenkor:

Ezek pedig az ételek, az eseményen természetesen nem ilyen formában kerülnek az asztalokra, hanem rendes tányérokon, illetve tálakon szervírozva:

Ez pedig néhány desszert:

Itt vannak a részletek, árral, helyszínnel, menüvel, jelentkezési infókkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr5912306693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2017.03.02. 21:08:42

Számomra az utóbbi időszak legrosszabb "gasztronómiai" (már ha annak lehet nevezni) élménye volt az Oh My Green... Egy ismerősöm azért nem akar oda járni, aki a hely mögött áll, én csak azért nem, mert szimplán rossz.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2017.03.02. 21:42:44

@Alfréd76: Mi volt rossz? Nekem tetszett, különben nem is szerveznék ide nyilván semmit se.

@Jovanotti: :) Jó, a Szily kb bármiből tud vicces anyagot írni, de azért nem tőle kérdezem meg, hogy hova érdemes menni enni :)

Alfréd76 2017.03.04. 22:15:14

@világevő: Valahogy semmi nem állt össze. Hangulattalan a hely, elrontott minimalizmus, műanyag dobozok. Ez eleve adott egy rossz alapot, ehhez jöttek a semmilyen ízek, a sok száraz étel. Ha már vegán kaja, a Napfényes étterem klasszisokkal jobb.

Disclaimer: én húsfüggő vagyok, egy dagadt negyvenes ügyvéd rögzült szokásokkal, szóval messzebb nem is lehetnék a célcsoporttól...

Alfréd76 2017.03.04. 22:17:27

@világevő: Ja, és Szily azért sem mérvadó, mert ő csak akkor mókás, amikor fikázni kell valamit. Nála stílusosabban és viccesebben senki nem tud oltani.

Iron1 2017.03.07. 09:51:09

@Alfréd76: A Napfényes - vegaként - a tisztes iparosmunka étterem. Nem rossz, de nem is különösebben érdekes. Nekem a slowfoodiez vagy a Great Bistro jobban bejött, változatosabb fogásokat kínálnak. Régebben még a CsendesM is tetszett, de ott rég voltam. Sajnos a legtöbb húsmentes hely elég fukaron bánik a minőséggel.
süti beállítások módosítása