Erőteljes, játékos, nagyon ajánlott fine dining
2022. október 27. írta: világevő

Erőteljes, játékos, nagyon ajánlott fine dining

 img_4680.jpg

Rettentő rég nem írtam az egyik fontos budapesti étteremről, most megkóstoltam az új menüjét, és egyértelmű volt, hogy hiba volt őket hanyagolni!

Most ráadásul úgy jött ki a lépés, hogy a vadonatúj, tematikus menü bevezetése előtt néhány nappal alkalmam nyílt megkóstolni a korábbi menüt is, azaz izgalmas perspektívába is helyezte az újat, na meg egyben arra is kiváló, hogy a séf, Mizsei János teljesítményének konzisztenciáját megítéljem.

img_4668.jpg

Ezek még az előző menüsor tételei, így leírást nem is adok hozzá, úgyse lehet már kóstolni, de talán kiváló betekintést adnak az étterem által követett esztétikai irányvonalról, és az alapanyagok használatáról:

És akkor nézzük a friss menüt, ami egyfajta virtuális országjárás jegyében, a négy égtáj szerint igyekszik felkarolni a profilba passzoló minőségi és filozófiai szinten operáló termelőket. Ez nem mindig egyszerű feladat...

Ez viszont elég jó poén, a térképen, ahol jelölve vannak a kiemelt alapanyagok származási helyei:

img_4681.jpg

Ahogy fentről is kiderült, a mostan téma  a nyugat, de ez nem jelenti azt, hogy kifejezetten nyugat-magyarországi ételekre koncentrálna a menü. Továbbra is Mizsei ételek ezek (és itt ez nem geográfiai jelző :).

üdvözlő falatkák:

img_4669.jpg

img_4670.jpg

füstölt répa, bodzabogyó, torma

img_4671.jpg

kecsketej, zölddió, birsalma

img_4672.jpg

oszetrakaviár, kerek répa, hajdina

img_4674.jpg

fűszeres perec, rebarbaragyökér-olajjal

img_4676.jpg

dödölle

img_4677.jpg

süllő, káposzta, csipkebogyó

img_4678.jpg

img_4679.jpg

gyöngytyúk, cékla, tökmag

img_4680.jpg

burgonya, kapor, citrom

img_4683.jpg

tejberizs, kakaó, kömény

img_4685.jpg

img_4686.jpg

Összegzés: ízek, állagok, hőmérsékletek nagyon rendben vannak, technikailag is, ízlésben is nagyon jól kivitelezett tányérok, amikből nem marad el a meglepetés, a játékosság sem. Tisztelettel kezelt, nagyszerű alapanyagok, amik megőrzik a maguk méltó helyét még a bonyolultabb összetételű ételekben is, jó érzék és kiváló balansz, megfelelő bátorság, de mégis a séf saját,. határozott kézjegye jellemzi az egész menüsort. Nagyon ajánlom.

100%-ban nem merem "beígérni", hogy Michelin-csillagot kapnak jövő héten, ahogy korábban pár étterem kapcsán már megtettem, de az egészen biztos, hogy a MÁK helye ott van a budapesti élmezőnyben: izgalmas, különleges, saját látásmódot képviselnek, és mindenképpen nagyon jó irányba haladnak!

MÁK
V., Vigyázó Ferenc u. 4

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9017963032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása