BREAKING: Idén most már garantáltan lesz országos Michelin kalauz!
2022. április 12. írta: világevő

BREAKING: Idén most már garantáltan lesz országos Michelin kalauz!

michelin_2021.jpg

Eredetileg csak Facebookra írtam meg a hírt délben, de annyira nem látom a hazai sajtóban, hogy akkor itt a helye.
[Kedves sajtómunkatárs, ha innen veszed át a hírt, akkor légy kedves jelöld és linkeld is az oldalam, köszi.]

Idén most már hivatalosan is bejelenthető, hogy lesz országos Michelin kalauz, azaz végre vidéki éttermek is kapnak csillagot!

„Örömmel jelentjük be, hogy Magyarország a MICHELIN Guide új úti célja. Az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertünk el először MICHELIN-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten” – magyarázza Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója. „Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is. Alig várjuk, hogy egész Magyarország területéről bemutassuk a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségünknek.”

A kalauz megjelenéséről egyébként nincs még hivatalos infó, de reményeim szerint még a nyár elején megérkezik. Várhatóan egyébként nem könyv formátumban, hanem csak digitálisan, azaz a Michelin weboldalán és az appjában látható majd.

Szerinted kik kapják?

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8617806347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2022.04.15. 15:19:44

Biztosan lesz vidéki csillagos vagy csak az egyéb éttermek listáját bővítik?
süti beállítások módosítása