Így nyitnak újra a hazai éttermek!
2020. május 17. írta: világevő

Így nyitnak újra a hazai éttermek!

[Folyamatosan frissül!]

Rengetegen várjuk már, hogy végre lehessen újra étterembe menni, összegyűjtöm a legjobb hazai helyekkel kapcsolatos fontos információkat az újranyitásról. Percről-percre változik a helyzet, így érdemes gyakran visszatérni ide, frissítem mindig a legújabb adatokkal.

alpinn_jokuti_vilagevo.jpg

A fotót az AlpiNN nevű étteremben készítettem, a Dolomitokban

A sorrend eklektikus, de a lényeg, hogy a lenti éttermek természetesen egyben ajánlottak is, csupa olyan hely, akik megérdemlik, hogy támogassuk őket ebben a nehéz időszakban!

Először is a Budapesten kívüli éttermek:

Anyukám mondta, Encs

Május 20-án nyit az Anyukám mondta, egyelőre szűkített étlappal, és több family-style, comfort food fogással. Foglalás javasolt!

sam_9845.JPG

Kistücsök, Balatonszemes

Május 20-án nyit a Kistücsök, hatalmas terasszal, továbbra is szeonális éls regionális fogásokkal főleg, de van egy óriási újdonság is: a régiónk ízei VEGÁN menü! És még hangsúlyosabbak a balatoni borok. Foglalás javasolt!
És közben készül a gasztrohotel is.

IMG_9424.JPG

Rév Csárda, Érsekcsanád

Május 8-án újranyitott a Rév csárda, továbbra is a bevált, szűk étlappal és a kellő távolság már eleve meg is volt korábban, így nem nagyon volt szükség semmi változásra, persze higiéniában még fokozottabb a figyelem.

dscf9544.JPG

La Mareda, Győr

Május 14-én már kinyitott a La Mareda, szűkebb étlappal és délben menüvel. Május 18-án már nyit a belső 3 terem is. Június 1-től pedig visszatér a normál étlap.

Natura Hill, Zebegény

Az egyik legszebb kilátással rendelkező étterem (és minihotel), a Natura Hill május 22-én nyit ki a nem szállóvendégek számára is, és minden nap nyitva tart. Foglalás javasolt!

dscf0040l-002.jpg

Almalomb, Hosszúhetény

Május 20-án nyit az Almalomb, tavaszi étlappal és változatlan koncepcióval.

dscf0100.JPG

Palkonyha, Palkonya

Május 22-én indul teljes gőzzel a Palkonyha, óriási tervekkel, a teraszon lazább kínálattal (lassú kelesztésű vadkovászos pizza, tészták, stb.) majd a belső teremben a korábban megszokott ötfogásos vacsorákkal. És közben készül az új szárny is a panziónak.

dscf9919.JPG

 

Pajta, Őriszentpéter

Május 15-én újranyitott a Pajta, péntektől-vasárnapig alapvetően a teraszon fogadják a vendégeket, de rossz idő esetén mostantól a beltér is rendelkezésre áll. Hetente változó 10-tételes étlap és kétféle kóstoló menü várja a vendégeket. [Este csak a menük] Foglalás javasolt! 

bEAT, Székesfehérvár

Május 15-től már nyitva a terasz, május 18-tól pedig a beltér is a bEAT-ben. Az első héten csak szűkített, kb 20-tételes menüvel és napi menüvel dolgoznak.

dscf9540.JPG

Sauska48, Villány

A szuper terasz már kinyitott a Sauska48-ban, üzemel, de egyelőre szűkített az étlap és a nyitvatartás is, mivel a szálláshelyke még kivárnak, így napközbenre összepontosul a tevékenység.

dscf9975.JPG

Platán, Tata

Május 9-én nyitott a fantasztikus Platán terasza, széthúzott ültetéssel. Május 18-tól már bent is le lehet majd ülni, de ennek jó időben kicsi a jelentősége. Az étteremben fokozatosan szétválik a bisztrósabb kinti szál és a benti gourmet-vonal. Hétvégén foglalás ajánlott!

dscf6962_platan_tata_pesti_restaurant_denmark_vilagevo_jokuti_andras_l_l.jpg

Hamarosan jönnek a budapestiek is!

Addig is érdemes nézni a Világevő Talks eddig részeit, kedden jön a következő!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6515702800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.05.18. 14:26:41

Az a Palkonyha marha bizalomgerjesztő a rövidgatyás tróger pincérrel meg az asztal mellé állított furgonnal, egyenesen megkívántam a beülést oda :) Gondolom árban már nem ennyire lazák.

Alfréd76 2020.05.25. 10:59:29

Múlt héten, több hónap kihagyás után két étteremben is voltunk. A Kisbíró (ex Bock Buda) csalódás volt, de ráfogom a hosszú kihagyás utáni első napra (bár ott Varjú Viktor távozása után nem nagyon találja magát a konyha).

Ellenben a Platán hozott mindent, ami miatt érdemes étterembe menni. A platánfa alatt, a tóparton volt asztal, az ételek zseniálisak voltak, a kiszolgálás nemkülönben, minden szempontból tíz pontos élmény. Vagy két csillagos, ha onnan nézem, hogy Győrből Budapestre jövet tértünk be, azaz tettünk az étterem kedvéért egy rövid kitérőt... Az pedig, hogy volt az abszolút kedvenc ételem (nem étlapon, ideiglenes kínálatban), külön hab a tortán.

Alfréd76 2020.05.25. 11:40:15

@világevő: Nos, semmi egzotikus vagy különleges. Marhahúsleves, három fogásként tálalva: először a leves zöldségekkel, utána a velőscsont pirítóssal, végül a főtt marhafartő (magyarul tápfelspitz) mindenféle mártásokkal, burgonyával. Nagyon kevés helyen tartják így az étlapon, még kevesebb helyen készítik jól. Otthon nekiállni nem egyszerű, lehetetlen belőle kis adagot készíteni, és szinte lehetetlen jó minőségű fartőt kapni. A Platánban a húshoz remuládot, egy spenótos mártást, sült alma chutney-szerűséget, és pirított burgonyacsíkokat adtak, szinte sírtam a gyönyörűségtől. A tálalása ennek az ételnek nyilvánvalóan nem lehet műalkotás, de azért ezt is sikerült nagyon szépen megoldani. Ha tudnék ide képet feltölteni, megtenném.

Hétvégén szerintem visszatérek, csak emiatt még egyszer... Meg persze azért, mert a lányom is teljesen odáig van az étteremért, a platánfáért, és a kacsákért, akiket lehet etetni.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2020.05.25. 18:59:06

@Alfréd76: hű, egy klasszikus tafelspitz tényleg nagyon megkapó tud lenni, igazi, tökéletes comfort food!
süti beállítások módosítása