Fantasztikus kínai street food Budapesten és az év legfontosabb nyitásai
2019. december 30. írta: világevő

Fantasztikus kínai street food Budapesten és az év legfontosabb nyitásai

Baromi jó és autentikus kínai street food bukkant fel Budapesten, ezúttal már a belvárosban, és egyben itt vannak az év legfontosabb nyitásai is.

img_4325_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

A Happy Panda ezúttal nem saját találat, hanem a 444-listáján láttam, el is rohantam gyorsan, és még sikerült zárás előtt odaérni a helyre. Aminek nagyon örülök, ugyanis kifejezetten szuper a hely, íme a három étel, amit kóstoltam, egytől-egyig nagyon ajánlom őket:

img_4328_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

először is az emblematikus jianbing, azaz kínai palacsinta, ami a kínai konyhában létező rengeteg sós palacsinat egyike. A hely - ami egyébként 2 hónapja nyitott a belvárosban - tulajdonosan pekingi, így ők ezt a vonalat viszik, minden ilyen palacsinta közös fontos tulajdonsága, hogy frissen készül. Tojássárga, újhagyma, koriander, fekete szzámmag, pirított hagyma, chiliszósz is kerülhet rá, érdemes mindennel kérni, és a vega verzió is tökéletes, nem feltétlenül kell bele hús.

img_4311_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

View this post on Instagram

A post shared by Andras 'Vilagevo' Jokuti (@jokuti) on

img_4313_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpgimg_4333_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

img_4319_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpgimg_4330_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

Szintén szuper jó a jiaozi gombóc, a sertéshússal töltött változatot ajánlom, serpenyőben megpirítva.

img_4352_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpgÉs egyáltalán nem utolsó sorban a pulled pork lepény, a roujiamo, szaftos, ízes, baromi jó. 

img_4304_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

img_4306_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

img_4309_happy_panda_budapest_jianbing_jokuti_vilagevo.jpg

A hely parányi, a ház, amiben helyet kapott, az egyik leggyönyörűbb a környéken, a tulaj kedves, de nem tud magyarul (angolul viszont igen).

Happy Panda a Facebookon.

Na és akkor nézzük az idei év legizgalmasabb nyitásait a hazai gasztronómiában:

Elég nagyon pörgött itt a blogon az autentikus iráni cukrászda januárban, aztán februárban egy különleges croissant-ozóról szólt minden. A március a Michelin-csillagok jegyében telt, fantasztikus öröm, hogy már összesen 6 csillagos éttermünk van. Szintén még tavasszal nyitott egy nagyon izgi dél-kelet ázsiai bisztró, persze ebben a témában Huszár Krisztián új helye is kötelező volt. Autentikus japán büfé is nyitott, szintén palacsinta-jellegű kínálattal, na meg libanoni ételeket is lehet már több helyen is nagyon jól enni, de azért a legnagyobb durranás mégis csak fine dining fronton jelentkezett! És megírni nem volt időm, de nagy öröm, hogy az egyik legerősebb nápolyi pizzaversenyző megállapodott, egy kis vizuális kedvcsináló hozzá:

img_2032.jpg

Jövőre is sok izgalom várható, legjobban én persze ezt várom már nagyon....

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr815370962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása