Fél órás filmmel kürtöli világgá a CNN, hogy mennyire menő lett a budapesti fine dining szcéna!
2019. december 03. írta: világevő

Fél órás filmmel kürtöli világgá a CNN, hogy mennyire menő lett a budapesti fine dining szcéna!

A pár perces tudósításairól híres amerikai hírcsatorna egy teljes (kereskedelmi) félórát szán arra, hogy bemutassa a legmenőbb budapesti fine dining éttermeket és séfjeiket!

cnn_feast_on_budapest_vilagevo.jpeg

November utolsó napjaiban kezdték sugározni a filmet világszerte, rengeteg ismétlés is volt utána, kaptam visszajelzést például egy shanghai séftől is, hogy látta a 'Feast On Budapest' című profin megcsinált filmet a CNN hírcsatornán.
A forgatás november első hetében zajlott, és nem csak Budapesten, hanem az ország más vidékeire is ellátogatva igyekeznek bemutatni legjobb séfjeink munkamódszereit és filozófiáját, azaz nem pusztán egy konyhai interjúcsomagról van szó, hanem van benne terepmunka is rendesen, például gyűjtögetés a Babel és a Salt séfjével, vagy farm-, és erdőgazdaság-látogatás a Costes és a Stand séfjeivel. Ez a négy étterem fért be ugyanis a mostani adásba, emellett a magyar kávéházi kultúra képviseletében a New York Café. És – nagy örömömre – engem kértek fel, hogy nemzetközi kontextusba helyezzem és kicsit értelmezzem az egyes éttermek ételeit és jellemezzem séfjeit, elég megtisztelő feladat volt. [Vigyázat, elég sokat okoskodok benne!]

Akit érdekel, szerintem lesznek majd még ismétlések is, a teljes filmet sajnos nem tették fel a netre egyelőre, de itt látható belőle pár izgalmas rész, és egy cikk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4515336544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balambér Kovács 2019.12.04. 23:01:51

A magyar finn dingi még menőbb!
S az legalább valami!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2019.12.04. 23:10:22

@Balambér Kovács: így igaz! Csak ott soha nem szponzor a Michelin! (Amúgy finn dinghy)

Balambér Kovács 2019.12.04. 23:38:45

@világevő:
Hát azért: valami!
Monnyuk, a csillag meg lehetne: Star!
Az is valami!

Egyébként (és nem bántásdiból):
szájtátva olvasom:
" legjobb séfjeink munkamódszereit és filozófiáját, azaz nem pusztán egy konyhai interjúcsomagról van szó, hanem van benne terepmunka is rendesen, például gyűjtögetés a Babel és a Salt séfjével, vagy farm-, és erdőgazdaság-látogatás a Costes és a Stand séfjeivel. Ez a négy étterem fért be ugyanis a mostani adásba, emellett a magyar kávéházi kultúra képviseletében a New York Café. És – nagy örömömre – engem kértek fel, hogy nemzetközi kontextusba helyezzem és kicsit értelmezzem az egyes éttermek ételeit és jellemezzem séfjeit, elég megtisztelő feladat volt. "
Yes!
Már csak azt várom, melyik Egyetemen kezdi meg működését a Kulinár Tanszék?
süti beállítások módosítása