Minden, amit a magyar Bocuse d'Or csapat szerepléséről tudni kell
2019. január 23. írta: világevő

Minden, amit a magyar Bocuse d'Or csapat szerepléséről tudni kell

Természetesen idén is közvetítek élőben is a Bocuse d'Orról, a helyszínről, Lyonból. Itt a blogon is, de a Facebook-oldalon lesznek majd a legizgalmasabb, élő videós anyagok! Instán és story-ban pedig első sorban a nem magyarcsapat-specifikus anyagok. Ezek meg itt a korábbi instás Bocuse d'Or-posztok.

bocuse_d_or_lyon_magyar_csapat_team_hungary_jokuti_vilagevo.JPGTeam Hungary az egyik edzés után

2019. január 29-én reggel "elrajtol" az idei Bocuse d'Or világdöntő mezőnye, persze az eddig is megszokott módon nem egyszerre startol a konyhaboxokban a munka, hanem 10 percenkénti késleltetéssel.

A magyar csapat: Pohner Ádám, versenyző, Csillag Richárd, commis, Segal Viktor, coach és Hamvas Zoltán, elnök, aki a zsűriben képviseli Magyarországot.

Egy kis emlékeztető, Pohner Ádám és a magyar csapat így harcolta ki Torinóban a lyoni világdöntőbe jutást.

És még egy kis emlék, Pohner Ádámról, de sokkal korábbról, 2015-ből, ugyanis akkor is járt ő már Lyonban a világdöntőn! [ez kicsit még korábbi.]

Ádám egyébként csak majdnem a legfiatalabb versenyző a teljes mezőnyben a maga 25 évével, a thaiföldi hölgy 22 a tunéziai versenyző 23, a dél-koreai 24 (és egyben a másik női versenyző).

A magyar csapat tehát az első versenynapon, a 2-es konyhaboxban kezdi a munkát, közvetlenül Marokkó után. A 3-mas boxban a címvédő Egyesült Államok, és további nagy esélyesek is jönnek: 5. box Norvégia (Christian André PETTERSEN, a 2018-as európai 1., aki extrém magas pontszámokkal lett nagyon egyértelmű győztes Torinóban), 7. box Izland, 12. box Dánia (a 2018-as európai 3. helyezett, ráadásul coach-ként Rasmus Kofoeddel, aki ugye Széll Tamás meglehetősen kiváló veresenyzésében is szerepet vállalt).

A magyar csapat időpontjai:

Január 29.

Kezdés: 08.10

Tányértéma-prezentáció: 13:10

Táltéma-prezentáció: 13:45

Lesz mit és kit figyelni tehát az első napon, a második nap a következőkre kell majd a legjobban figyelni: 1. box Finnország, 2. box Franciaország, 5. box Belgium, 8. box Japán, 10. box Svédország (a 2018-as európai 2.).

Eredményhirdetés: január 30-án 18:00 körül fog elkezdődni.

Ha nagyon tippelni kellene, akkor szerintem az első versenynapról ünneplünk majd végső győztest.

Két legendás séf, két Bocuse d'Or-legendának állítanak emléket az idei versenytémák, magának, a szinte napra pontosan egy éve elhunyt alapító atyának, Paul Bocuse-nek, és a nyáron elhunyt Joël Robuchonnak.
Ez volt e legkedvesebb találkozásom Robuchonnal, 2 éve, a Bocuse d'Oron, a színfalak mögött, amikor felkonferálják a színpadra, és nagy lelkesedéssel, a saját nevét ismételve indul.

View this post on Instagram

A post shared by Andras 'Vilagevo' Jokuti (@jokuti) on

A versenytémák

  • csontos borjúkaraj (5 csonttal, ráadásul ezekkel együtt is kell megsütni!) és borjőbelsőségek

  • zöldség-chartreuse kagylókkal (fésűkagyló, szívkagyló, osztriga, feketekagyló)

borju.jpg

 Folyamatosan frissítem majd ezt a posztot újdonságokkal!

Természetesen idén is közvetítek élőben is a Bocuse d'Orról, a helyszínről, Lyonból. Itt a blogon is, de a Facebook-oldalon lesznek majd a legizgalmasabb, élő videós anyagok! Instán és story-ban pedig első sorban a nem magyarcsapat-specifikus anyagok. Ezek meg itt a korábbi instás Bocuse d'Or-posztok.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6614582654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2019.01.23. 11:26:56

Csak nehogy valaki beleegyen a versenytálba! :)
süti beállítások módosítása