Drasztikusan új szabályok a Világ Legjobb Éttermeinek Listáján (W50B)
2019. január 16. írta: világevő

Drasztikusan új szabályok a Világ Legjobb Éttermeinek Listáján (W50B)

Szingapúrban lesz idén a World's 50 Best díjkiosztó gálája, de egyelőre még a szavazásra se került sor, viszont az már biztos, hogy drasztikusan átalakul a vilég legbefolyásosabb éttermi toplistája.

UPDATE: Mégis máshogy!

sam_1044-001.JPG

Ezt még a 2016-os New York-i gálán fotóztam

  • A legfontosabb változás, ami alapjaiban rengeti meg a lista végeredményét, hogy mostantól nem végezhet többször az élen egy étterem. A győztest ugyanis azonnal áthelyezik a Best of the Best csoportba, azaz a legjobbak legjobbjai közé. Emiatt persze izgalmasabb lesz a végeredmény, hiszen nem ugyanazok a nevek fogják dominálni hosszú évekig az élmezőnyt, megkérdőjeleződik viszont kicsit az értelme is, hiszen – persze amúgy is sokféleképpen támadható a végeredmény – de hogy is nevezhetnénk a világ legjobb éttermének azt, aki azért lett az első, mert a nála jobb éttermek már voltak korábban elsők. 
    [Ez egyben azt is jelenti, hogy miután a zárása miatt két éven keresztül nem lehetett szavazni a Nomára, idéntől soha többé nem is lehet. Ugyanígy nem lehet a többi 6 korábbi győztesre: El Bulli, The French Laundry, The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Osteria Francescana, és Eleven Madison Park]

UPDATE: Közben - elég meglepő módon - további információ is kiderült, miszerint a Noma új inkarnációját új étteremnek tekintik (elletétben például a szi tén alaposan megváltoztatott Eleven Madison Parkkal), azaz lehet majd rá szavazni mégis!? Hamarosan tudok biztos infóval szolgálni.

  • Másik érdekes változás, hogy a zsűritagok között a nemek arányát alaposan felforgatják. Sok (jogos) kritika érte a világ legjobb séfnője kategóriát (ami hasonlóan működött eddig, mint a Best of the Best, azaz korábbi győztesre nem lehetett többé szavazni), most ilyen úton igyekeznek gondoskodni arról, hogy kevésbé legyen férfiközpontú a lista, hogy igyekeztek azonos arányban női és férfi zsűritagokat felkérni a szavazásra.

[Kedves újságíró, ha innen veszed át a hírt, akkor linkeld is be a posztomat és írd is bele! Köszi]

A tavalyi lista. Beszámolóm egy díjátadó gáláról és a zártkörű afterparty-ról.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr7214566530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okleveles naiv 2019.01.16. 18:22:24

Ez azért gáz, mert ha a tavalyi nyertes tényleg megérdemelte az első helyet, és idén is lazán maga mögé utasítaná a többieket, akkor egy olyan konkurens lesz az első, aki egyébként nem érdemelné meg, mert tényleg rosszabb, de a nála korábban jobbakat már nem engedik a játékba.
Másképpen: ha Alsófelsősuttyócsizmahalmán már csak egy x@r hamburgeres versenyezhet, akkor tuti nála zabálhatnál 1. helyezett hambit, de nem fogsz, mert x@r, hiába 1. díjas.
süti beállítások módosítása