Pic-Crenn-Kofoed: 3 világsztár 6-kezes vacsorája
2017. szeptember 12. írta: világevő

Pic-Crenn-Kofoed: 3 világsztár 6-kezes vacsorája

Álatlában nem igazán szoktak érdekelni a kollaborációs vacsorák, mert kíváncsibb vagyok egy-egy étterem és séf egyéni teljesítményére, de ezt nem lehetett kihagyni. Mutatom, milyen volt!

2017-08-20_geranium.jpg

A 3 főszereplő:

- Rasmus Kofoed, a házigazda, a helyszín is adó koppenhágai 3 Michelin-csillagos Geranium színeiben
(ő volt ugye a magya Bocuse d'Or csapat segítője is, írtam róla már)

dscf1171.JPG

- Anne-Sophie Pic, a Valence-i legenda, szintén 3 csillag (plusz még 2 Lausanne-ban, és 1 Párizsban, na meg gondolom hamarosan még egy Londonban is, ahol idén nyitott éttermet.) (itt írtam róla és itt csináltam vele interjút)

dscf1038-001.JPG

- Dominique Crenn, a San Francisco-i, 2 Michelin-csillagos, extravagáns séfnő (itt írtam róla)

dscf0969-002.JPG

Jelen volt vendégként két fiatal srác is, na meg a dán hercegnő (vagy hercegné?) és herceg, az étterem millirádos tulajdonosa, aki épp komoly befektetést eszközölt előző nap a szintén koppenhágai Achemistbe, (úgy látszik, nem rémült meg az élő pincebogaraktól...) és persze a Világevő kiküldötte, azaz én.

Miközben a gasztronómia világában elképzestő férfiuralom van, (nemrég nyilvánosan is toltakozott emiatt pont Dominique Crenn a San Pellegrino zsűrije kapcsán), külön nagyon szimpatikus, hogy Rasmus Kofoed két séfnőt hívott meg közösmunkára, olyan séfnőket, akiket ő nagyon inspirálónak talál és nagyra becsül. (A képeken felbukkan még egy fontos szereplő, Søren Ledet, Rasmus barátja és egyben a sommelier)

Nézzük is a menüt!

A kezdőfalatok a Geranium elképzelésében, ezek nagyjából az állandó snackjei az étteremnek, csupa, végtelenül kifinomult, érdekes, kiválóan kiegyensúlyozott tétel:

Homár, tej, fermentált répalé, homoktövis

dscf0979.JPG

Csicsókalevél, mogyoróolaj, rozsecet

dscf0984.JPG

'borotvakagyló' ásványokkal, tejföl

dscf0987.JPG

Paradicsomvíz, sonkazsír, aromatikus levelek

dscf0991.JPG

'kaporkavics' makrélával töltve, torma, savanyított kaporgranita  
dscf1001.JPG

És a körettel együtt:

dscf1003.JPG

Csalán, füstölt sajt, szárított osztriga

dscf1005.JPG

Ezután következtek csak az ételek, itt már a vendégséfek is hozzájárultak a sorhoz 3-3 tétellel. 

Uborka, dinnye, créme fraiche (Crenn)

dscf1011.JPG

dscf1012.JPG

dscf1009.JPG

Grillezett karfiol, szárított pisztráng, osztrigalevél (Kofoed)

dscf1024.JPG

Ropogós gabonák, kenyér régi gabonákból, gluténmentes kenyér magvakkal (Kofoed)

dscf1028.JPG

Ezek pedig a gluténmentes kenyérkék:

dscf1029.JPG

Paradicsomok, Murcott mandarin, Chiloé-bogyó, zsálya, érlelt olíva(fagyi) (Pic)

dscf1048.JPG

Kaviár, kodzsi, siszó, eltett citrom (Crenn)

dscf1049.JPG

Sarkantyúka-langusztin, juhtejszín, aromatikus magvak (Kofoed)

dscf1061.JPG

Homár, bogyó-dashi, málna-borbolya chutney, lestyán, levendula (Pic)

dscf1100-001.JPG

Királyrák, borotvakagyló, csülök-dashi (Crenn)

dscf1103.JPG

Osztriga, rebarbara, ír kávé, Bourbon kávé (Pic)

dscf1038.JPG

dscf1112.JPG

dscf1122.JPG

A főételeknél érdekes meglepetés volt, hogy egyáltalán nem volt húsétel, helyette viszont mondjuk a legkomolyabb rákfélékből elég komoly felvonulást rendeztek a séfek. És szintén meglepett, mert az eddigi tapasztalataim nagyon jók voltak, hogy Pic-nél éreztem némi hibát az erőtérben. kicsit túlbonyolított, nem feltétlenül harmonikus ételeket hozott, amik nem feltétlenül álltak össze végül. [Beszéltem azóta egy barátommal, aki mostanában járt nála, és megnyugtatott, a nagy kóstoló menüje továbbra is szuper, és tényleg ezek az ételek lógnak ki belőle. Talán túlságosan is nagyon szeretne mutatni, pedig ő pont a nemes egyszerűségében a leginkább lenyűgöző.]

És akkor a desszertek:

Umeboshi és fehér szezám (Crenn)

dscf1129.JPG 

Egy falatnyi cékla, feketeribizli, joghurt és bársonyvirág (Kofoed)

 dscf1134.JPG

Keserű méz, csokoládé (Pic)

 dscf1137-001.JPG

dscf1147.JPG

dscf1182.JPG

Na itt már helyreállt a rend, a Valrhona által kifejezetten Anne-Sophie Pic számára készített, nagyon magas kakaótartalmú keserűcsoki-hullámok, és a töltelékeik szenzációsak voltak, mind ízekben, mind állagokban. A többiek végig nagyon magabiztosan teljesítettek, itt is, például Crenn sós japán szilvája hihetetlenül finom volt desszertként.

Életképek vacsora közben:

Édességek, azaz petit four, szintén a Geranium klasszkusai:

Répafa
dscf1163.JPG

Tökmagolaj-sütemény dscf1162.JPG

Csokoládé, zab, homoktövis + Karamell, aszalt szilvalé, édeskömény

dscf1158.JPG

Csipkebogyós mályvacukor

dscf1168.JPG

Zöld tojás fenyőrüggyel

dscf1161.JPG Az asztalunk a vacsora vége felé:

dscf1156.JPG Persze azért selfie-k is készültek a biztonság kedvéért, Instax-szal is :)

 Életképek a vacsora végén:

Az étterem weboldala

További Világevő gasztrokalandok Koppenhágában.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr9012823018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása