Hogy lehet bejutni a Bocuse d'Orra? Kisokos
2016. október 22. írta: világevő

Hogy lehet bejutni a Bocuse d'Orra? Kisokos

Egyre több kérdést kapok, hogy hogy lehet majd Lyonban szurkolni a magyar csapatnak. Ebben a posztban fogom az ehhez tartozó infókat közzétenni, folyamatosan bővítve, ha felmerülne újdonság.

bdor2017.jpg

Alapvetően a Bocuse d'Or (és a neki helyet adó SIRHA vásár) egy szakmai rendezvény, ezért a nagyközönség számára nem biztosítanak bejutást, a nézőtérre sem. 

De azért van esély bejutni, itt összeírom, hogy milyen kategóriák léteznek. 
[Ha a Magyar Bocuse d'Or Akadémia előáll esetleg valamilyen szurkolói megoldással, arról is beszámolok majd természetesen. Várhatóan - korlátozott mennyiségben - lesznek majd supporter 'jegyek'!]

UTAZÁS

Lyonba utazáshoz alapvetően a következő reális opciók léteznek:

Repülő: (pl. AirFrance) öszmenetidő kb 4-8 óra, költség jelenleg kb. 45-55.000 Ft (értelmes opciót jelenthet AFnál CDG-től TGV szupergyorsvonattal menni!)
Easyjet repüli közvetlenül, de már most 57.000 fölött van a jegy, és viszonylag limitáltak a lehetőségek (és hajnali a visszaindulás.)

??? Repülő + vonat: easyjettel Genfbe (most 20.000, korlátozott napok) + onnan vonat. Viszont egyelőre nem találtam olyan vonatot, ami hétfőn (23-án) a gép érkezése után menne Lyonba. De régen volt közvetlen vonat is, azt se találom. :(

Autó: kb 1400 km, azaz minimum 13 óra a menetidő, plusz elég sok autópáyadíj, de nyilván több főre lehet értelmes opció.

SZÁLLÁS (affiliate)

Egyik lehetőség a vásárhoz közel lakni, ennek nagy előnye, hogy egyszerű és gyors lesz majd az odajutás. Elég nagy hátránya viszont, hogy kiesik a városból, ami viszont egy nagyon jó hely! Rengeteg étteremmel, borbárral, hangulatos, egészen különböző korokat tükröző városrészekkel.
Személyes kedvencem a Vieux Lyon, azaz az óváros, a reneszánsz rész, de elég szuper mondjuk a Place Bellcourtól északra eső rész is, vagy a Croix-Rousse.

Booking.com

JEGYEK, BEJUTÁS

A nem szervezői, hanem látogatói regisztráció és jelentkezés ezen a linken zajlik. Ne tévesszen meg senkit, hogy ez a Sirhaé, nincs külön Bocuse d'Or jelentkezés, a verseny ennek a vásárnak az elválaszthatatlan része.
Itt is felhívják a figyelmet, hogy kizárólag szakmai látogatókat fogad a vásár, és adott esetben ezt ellenőrizhetik is, azaz mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon itt bármilyen megoldással.

A fenti oldalon a következő lehetőségek vannak:

- meghívási kód aktiválása (ilyen esetleg beszerezhető kiállító vagy szponzoráló cégtől), ha megvan, akkor itt kell megadni a badge kiváltásához.

- Meg is vásárolható a badge (ami a vásár teljese idejére és területére érvényes): 2 főre 150 euro. Itt is csak szakmai látogatóknak érvényes a lehetőség! (De a valóságban kicsit az esély arra, hogy ezt a helyszínen ellenőrzik is. De előfordulhat.) Cégnevet, adószámot, titulust meg kell adni!

- Sajtóregisztráció: itt fel kell tölteni valamilyen bizonyítékot arról, hogy tényleg médiaigényről van szó. Megbízólevél, céges névjegy, stb.

- Diákcsoport kísérővel is kérvényezheti a bejutást. Itt meg is kell adni a konkrétumokat, beleértve a diákok adatait is. És nem ígérik biztosra a bejutást, ráadásul konkrét napra szóló belépőt lehet csak igényelni.

- Munkanélküliek és cégalapítók is próbálkozhatnak, csodálkoznék, ha külföldieket így beengednének.

Egyelőre ennyi lehetőség van, rámenősebbek esetleg próbálkozhatnak még a lentiekkel is, de nem én javasoltam...

Egyéb, kevésbé szervezett lehetőségek, esélyek:

A Magyar Bocuse d'Or Akadémiánál próbálkozni önkéntesként. Ezt mondjuk csak olyannak ajánlom, aki tényleg szeretne dolgozni is, na meg tud is számottevő hasznot hozni a csapat számára. És persze semmi garancia nincs arra, hogy a verseny ideje alatt nem kell éppen egy másik helyszínen dolgozni.

A Sirha kiállításon résztvevő magyar standon próbálkozni önkéntesként. Ezt mondjuk csak olyannak ajánlom, aki tényleg szeretne dolgozni is, na meg tud is számottevő hasznot hozni a csapat számára. És persze semmi garancia nincs arra, hogy a verseny ideje alatt nem kell éppen egy másik helyszínen dolgozni.

IDŐPONTOK

A vásárba való kijutás első nap még egyszerűbb, második nap már komoly dugók várhatók. A legprofibb módszer a villamos, ami közvetlenül ott lesz le a bejáratnál! (Innen még persze még sok gyaloglás a vásáron belül a versenyhelyszín.)

A magyar csapat ezúttal az első versenynapon, azaz január 24-én kerül sorra. Széll Tamásék utolsóként fognak tálalni, azaz kicsit nyugalmasabb lesz talán addigra a csarnok, és nem kell reggel olyan korán menni, kivéve persze, ha jó helyen akarsz ülni a lelátón. Ebből a szempontból jó hír, hogy az első nap sokkal kevesebben szoktak lenni! Viszont a második nap végén van az eredményhirdetés, amire a második napi szurkolók nyilván nem fogják feladni a hajnalban elfoglalt helyeiket, szóval nem lesz egyszerű megfelelő helyhez jutni. De bejutni sem, a második nap délutánján már a nézőtérre be- vagy visszajutás is problémás általában!

JÖN MÉG

Gyakorlati tapasztalatok az elmúlt évek versenyei alapján (helyszíni közlekedés, veszélyek, stb.)

Várható szerveződés a MBdA-tól

További okosságok, kérdésekre válaszok.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr5311827429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása