Mivel bulizik a foodie jet set Ibizán? Magyar libamájjal!
2016. augusztus 24. írta: világevő

Mivel bulizik a foodie jet set Ibizán? Magyar libamájjal!

 A címben semmi túlzás nincs, egy egészen elképesztő villában jártam egy olyan rendezvényen, ahova Japánból jöttek a séfek, az egész világról a foodie vendégek, és fél kilós oszetrakaviárok és 1980-as Rioják pattantak fel, na meg a legjobb magyar libamáj!

14021543_1088960277849649_2334920358081319236_n.jpg

Maga a környezet is eléggé káprázatos volt, a villa Ibiza csendes, belső részén, a vadregényes Santa Gertrudis de Fruitera részén található, a városkán kívüli hegyek között, ahol időnként a bérautó kerekei is majdnem csődöt mondtak a meredek földutakon. (Utólag kiderült, hogy lett volna egy kicsit kevésbé meredek megközelítési útvonal is, de azért nem volt teljesen véletlen, hogy a villa hatalmas parkolójában főleg Range Roverek álltak) Jelöletlen kapu, masszív, hófehér falak, ha nem lett volna nyitva a kapu, nem biztos, hogy be merek csengetni (nyilván csengő se volt amúgy), így is kicsit elbizonytalanodtam, pedig azért a vendéglátókról már eddig is sejthető volt, hogy van mit a (bivaly)tejbe aprítaniuk. Aztán az egyik férfi el is kérte a kocsikulcsomat, hogy majd ő leparkolja az autót, én csak fáradjak beljebb. Fáradtam. A villa természetesen nem az utcafront fel mutatta a legszebb arcát, hanem a völgy felé, több úszómedence, hatalmas teraszok, sok-sok pihenő és üldögélőhely gondoskodott arról, hogy aki ide bejut, hamar elfelejtse David Guetta ütemeit (a villát Facebook live-on részletesen is bemutattam, lásd lent!). Természetesen egy DJ azért kellemes lounge-zenéről gondoskodott,  felszolgálóból is elég sok akadt, de én a leginkább a konyhára voltam kíváncsi, ahol, a villa saját privát séfje mellett a Japánból ideutazott komoly séfek szorgoskodtak. Konkrétan Keiji Nakazawa, egy komoly sushiséf és segítője, valamint Kentaro Nakahara, a vagjúgrillezés nagymestere, akinek jártam is már a fantasztikus tokiói yakiniku-éttermében (és írtam is róla részletes beszámolót) és segítője. Az este folyamán elég sokféle étellel készültek, előkerült például üdvözlőfalatként néhány fél kilós oszetrakaviár is, amik tartalma elég gazdagon jutott a baguette-szeletkékre, természetesen sushi is készült, sok más finomság mellett, de ezúttal engem a legjobban a hamburger érdekelt. Azt ugyanis Nakahara készítette és volt egy nagyon fontos összetevője, amit nekem kellett vinnem itthonról: prémium minőségű, magyar libamáj! 

Izgalmas kihívásnak tűnt a jó pár kiló, meglehetősen érzékeny alapanyag kiszállítása, hiszen átszállással együtt legalább 8 órás volt az út, de sikerült a lehető legjobb beszerzési forrást megtalálnom, így az ő tapasztalatuk abban is segített, hogy hogy lehet tökéletes állapotban eljuttatni a célig a májat. Nyilván csakis a hazai csúcséttermek beszállítója jöhetett szóba ilyen nemes célra, nem a piacon elérhető, kétes minőségű és frissességű termék, nem kockáztathattam, hogy egész Európán átutazva esetleg gyenge, vagy teljesen tönkrement májat adok át a japán séfeknek. Így már egyszerű volt a döntés, felhívtam Pellérdi Tamást (Facebookon, és a neten), aki amúgy is elég sokfelé igyekszik népszerűsíteni a magyar libamájat, például a legjobb lengyel éttermekben is, akinek nem is okozott gondot a megrendelés, sőt, a szállításban is tökéletes megoldást tudott adni a csomagolással: hungarocelldoboz, kartondobozban, belül pedig jégakku, elég megnyugtatónak tűnt, de persze fogalmam sem volt, hogy milyen kihívások várnak egy feladott csomagra, ráadásul a legmelegebb augusztusi nyárban. Aztán persze kiderült, hogy minden oké, elég megnyugtató volt, amikor a poggyászszalagon láttam, hogy sértetlen a doboz, kinyitni mondjuk nem mertem, de aztán kiderült, hogy a belsejében is minden oké, a hőmérséklet is.

img_8965.jpg

Így aztán nem volt akadálya annak, hogy Kentaro Nakahara vezetésével, serpenyőben, teriyaki-szószban megpirítva kerüljön bele a fantasztikus hamburgerbe, óriási sikert aratva a vendégek között!

Előbb videón, aztán képekben is:

És az ételhez méltó lett a borkíséret is, egy 94 Parker pontos 1970(!)-es Rioja volt a libamájas burger mellé: López de Heredia - Viña Tondonia D.O. Ca. Rioja (itt van róla több infó pl.).

 

 

 Ebben a Facebook live videómban sokkal több is kiderül a helyszínről:

 Csatlakozz a Facebookon, akkor a következő Live videót már tényleg élőben látod!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr2911610556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2016.08.24. 22:03:37

Volt ott whisky is, nem is akármilyen!

Szelid sunmalac 2016.08.25. 10:04:25

Azt hol lehet elolvasni, hogy hogy kerultel te bele ebbe a vilagevos munkakorbe? Mi is a te foglalkozasod? A blogolas gondolom hobbi.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.08.25. 10:06:43

@Kelly és a szexi dög: az mondjuk főleg a séfeknek volt odakészítve :)

Szelid sunmalac 2016.08.25. 10:21:49

@világevő: Ami mikor es hol lesz, illetve lesz-ebenne recept?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.08.25. 10:52:58

@Szelid sunmalac: recept max elszórva, de még nincs részletes koncepció. Legkorábban idén ősszel, de nem biztos, hogy összejön, túl sok a túra.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.08.25. 21:23:10

@világevő: jaj, inkább legyen tavasszal, inkább legyen jól kidolgozva ;-)

Nyáladzok. Azok a májak!

Alfréd76 2016.08.26. 09:15:40

Ez a foodie szó szörnyű.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.08.26. 09:40:02

@Alfréd76: mondj jobbat! (ami kellően rövid és egyértelmű)

Alfréd76 2016.08.26. 16:26:00

Azt nem mondtam, hogy tudok jobbat, csak azt, hogy ez szörnyű:)
süti beállítások módosítása