Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...
2016. július 20. írta: világevő

Jön egy székely és egy magyar külföldről Budapestre...

A vicc folytatása szerencsére az, hogy itt meg is állapodnak, és aztán nagyon egyéni, különleges és főleg laza és mégis magas színvonalú ételeket főznek a megújult Babelben.

2016-07-20.jpg

Disclaimer: Ez nem egy étteremkritika, eleve nem is szoktam olyat írni, de ez meg ráadásul egy szűk körű kis bemutató volt, ahol a két új séf ételeibe bele lehetett kóstolni. Mondjuk azt ebből is elég jól meg lehet állapítani, hogy mire képes a két séf, milyen az ízlésük, mit képviselnek, mihez értenek.

A Babel viszonylag sok változáson ment már keresztül az elmúlt évek során, a legnagyobb változás talán a költözéssel kombinált hosszú zárvatartásuk volt. Most viszont - egy újabb, pár hónapos szünet után - nagyon úgy néz ki, és remélem így is lesz, hogy egy erős fejezetet kezdenek el!

Külföldről hozták haza a két séfet, akik erős mezőnyben edződtek, ha csak Alain Passard nevét és a 3 Michelin-csillagos L'Arpége-t említem, akkor már elég nyilvánvaló, hogy komoly tapasztalatot gyűjtöttek össze a kalandozásaik során. De nem csak az európai gasztronómiai elit világa, hanem Erdély ízei is megjelennek, ráadásul nem csak 'Isti', azaz Veres István beszédmódjában (ő a székely), hanem a felhasznált alapanyagokban és ételekben is. Langer Gáborral közösen ők viszik mostantól a Babel konyháját, péntektől érhető el a menüjük a nagyközönség számára, és az - eddig látottak alapján - nagyon hasznos és érdekes színfolttal gazdagodik Budapest gasztronómiai élete általuk.
Igyekszem majd a teljes menüt is kóstolni.

A csapat vezetői (balról):
Hlatky-Schlichter Hubert, Veres István, Langer Gábor

img_6194.jpg

(Mobilos képek, sorry.)

Vajak: sült hagymás, natúr, fenyőrügyes

img_6200.jpg

Csirkemájparfé
Benne: Pedro Ximenez, citrmolé, bors, alma
Mellette: füstölt almapüré, sült almahéjchips, sörös keksz, salottachips, harangvirág

img_6202.jpg

Citrusos uborkasorbet
Bazsalikom, koriander, menta

img_6209.jpg

Tanyasi csirke (egy csirke élete a baromfiudvarban a tányéron)
Buggyantott tojás, kukoricakrém, szénavaj, a kukoricakrémben használt kukorica héja kiszárítva és kisütve, grillezett kukorica, körömvirág, széna.

img_6217.jpg

Békás-szoros
Rozmaringos répagél, zelleres(!) fehércsokimousse, joghurtfagyi, fenyős meringue és erőteljes fenyőillat!

Néma Júlia egyedileg számukra készített, csipkelenyomatos tányérkollekciója:

img_6198.jpg

 Az már az eddigi 3(+1) fogás alapján is kijelenthető, hogy egyéni látásmóddal, határozott küldetéssel és magas szintű profizmussal láttak munkához, nagyon sok sikert kívánok nekik, nagyon kellett egy ilyen hely Budapestre!

 

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr848904072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikimackó 2016.07.21. 06:25:25

tehát a székely nem magyar.........., van benne valami, mert csak akkor magyar, mikor a markát tartja, egyébként meg büszke székely !

estónia 2016.07.21. 18:58:57

Maradok a pacalpörköltnél...
süti beállítások módosítása