Brutális rántottcsirkés - a Föld túloldalán
2016. április 23. írta: világevő

Brutális rántottcsirkés - a Föld túloldalán

Csípősségi fokozatok az enyhétől a kib@szott csípősig. És komolyan is gondolják.

sam_4778.JPG

Miután Sydney-ben a Noma-csapat tagjai elmondták, hogy pár méterrel odébb van egy fantasztikus, déli (egészen konkrétan Nashville-i) stílusú rántott csirkés, ahova rendszeresen kijárnak kajálni, nem volt kérdés, hogy sürgősen le kell tesztelni a helyet. Mindez Sydney Barangaroo városrészében, pár újépítésű - még félkész - felhőkarcoló tövében. Itt találkoztam először a Belle's Hot Chickennel, aztán meglepő módon még két, szintén különleges alkalommal.

Az utolsó képen a Noma Australia egészen különleges prepkitchenje, azaz előkészítő konyhája látszik, ami az étterem teraszán működött. Előtte pedig a Belle's Hot Chicken, egészen lenyűgözően szaftos rántott csirkése, ami nem véletlenül ejtette rabul az amúgy eléggé igényes és elkényeztetett éttermi brigádot. Első alkalom volt, a hot verzió mellett döntöttem, főleg mivel előre figyelmeztettek, hogy a 'Really F**kin Hot' itt szó szerint értendő, mindenféle költői túlzás nélkül. És tényleg ez is elég meggyőzően csípős volt, de azért csak nem hagyott nyugodni a dolog.

sam_2124.JPG

Aztán pár nappal később újra belefutottam ebbe a csirkébe, egészen különleges körülmények között, amikor a hihetetlen Noma vacsorám után az étterem nyitott teraszán kortyolgattam digestive-ként a gin tonicomat (persze nem egy átlagos verziót, hanem tasmán ginből, kézműves tonic-ból és finger lime-ból!), és René Redzepi, a Noma séfje a vállamra csapott, hogy engem ugye nem kell kérdezni, hogy kérek-e kaját. Mert az utolsó este örömére a Belle's elég komoly szállítmány friss és forró csirkével lepte meg őket, csatlakozzak csak bátran. Nyilván nem kellett sokat biztatni, beálltam a szakácsok közé és boldogan falatoztam velük együtt.

Ilyen előzmények után pedig akkor már tényleg illett Melbourne-ben felkeresnem az első és eredeti Belle's Hot Chickent, az egyik igen hipszter városrészben. És ha már elmentem, akkor megkóstolni a csípősségi skála tetejét is. Na és a csak hétvégén elérhető különlegességet, a gofrival és juharsziruppal tálalt verziót. A koncepció része egyébként a húsdarabok alá rejtett kenyérszelet (vagy gofri), ami szép lassan átitatódik a cayenne-i borsos szósszal és a végén méltó befejezése az egész lakomának.

Nem bántam meg, de azért továbbra is a legnagyobb kedvenc a sima 'hot' maradt, aki arrafelé jár, ne hagyja ki! Utána pedig használjon bőven a nedves törlőkendőkből, szükség lesz rá, nem lehet kulturáltan enni ezt, de nem is kell. Úgy telitalálat, ahogy van. (Itt van egyébként egy Nashville Hot Chicken recept.)

A hivatalos weboldal.

Hamarosan jönnek a további ausztrál és japán gasztroélmények! Ez pl. elég látványos, bár nem kaja. Érdemes a Facebook-oldalhoz is csatlakozni, Instagramon pedig élőben is tudósítok mindig, legközelebb például majd megint Japánból...

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr38657952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kék madár 2016.04.26. 07:19:01

valoban hipster hely, de ettol meg lehet jo :) nashville-i recept Ausztraliaban mindenkepp buzzfeedre kivankozik
süti beállítások módosítása