5 + 1 izgalmas budapesti gasztrokaland
2016. március 23. írta: világevő

5 + 1 izgalmas budapesti gasztrokaland

Rengeteg hely nyit a városban, nem könnyű szétválasztani az érdekteleneket a figyelemre méltóktól. Az alábbiak mindenképpen megérnek egy próbát! Van köztük új, van kicsit sem új, viszont újszerű is.

img_2492.jpg

1. MoszkvaTér

Luxus Cowboys menni Belvárosi Piac. Az Ostrom utca elegáns (frissen felújított) falai közül nem féltek kimenni a piaci forgatagba Szásáék, hogy ott is megmutassák az egyik specialitásukat: a klasszikus orosz konyhát. És ez egy nagyon jó döntés volt, pelmenyi, igazi kijevi, szoljanka és hasonlók, akinek pedig a luxus hiányzik, kérjen hozzá egy vodkát és egy pezsgőt és persze válassza a rákos-kaviáros pelmenyit!

2. Lou Lou

Egyre inkább lendületbe jön az 'új' séf, Horváth Ákos, és olyan tányérokat tesz le már ebédmenüben is az asztalra, amiről felismerhető a saját stílusa. Érdemes követni, nagyon ügyesen bánik az ízekkel, főleg a savakkal, fogunk még hallani róla! És halakban is nagyon jó.
[Még több Lou Lou!]

 

3. Vár: a Speiz

Követve az európai trendeket, egyszerűsítette, háziasabbá tette a dizájnját a várnegyedbeli étterem. A beltér szerintem nagyon szép lett ebben az otthonos-eklektikus stílusban, Kovács Árpád pedig elég jókat főz ahhoz, hogy ne csak a turisták érdeklődését érdemelje ki a hely, a mangós Szent Jakab kagyló és a 'krémes' például fantasztikus!

4. The Living Room (Kempinski) Benediction

Bár egy tökéletes vajas kenyér a verhetetlen reggeli, de néha 'kicsit' többre vágyik az ember, azt meg megkapja a Kempinski közepén, ahol nagyon komoly választék van a burzsujok méltán kedvenc reggelijéből, az egg Benedictből, de amúgy is nagyon komoly a kínálat és persze könnyedén brunch-ba fojtható az éhség, ha elhúzódik, ami nem is lenne meglepő egy ilyen kellemes helyen!

5. Fricska

Újnak már nem mondható, szerethetőnek viszont annál inkább! Kifejezetten jutányos árú és ízletes ebédmenü (ideje is átdolgoznom a város legjobb menüit hamarosan), és még annál is izgalmasabb á la carte fogások! A hangulat is szuper, egyedül desszertfronton érzek még bizonytalanságokat az étlap többi részéhez képest.

 5 +1. Liberté

A beltér, a dizájn, a hangulat, a fények, a csészék és még rengeteg apró vagy épp nagyobb részlet annyira stimmel, hogy simán meg lehet bocsátani nekik, hogy gasztronómiailag még érezhető döccenések voltak legutóbb (aminek már több hónapja, azóta nincs frissebb élményem). A padló már önmagában is megérdemel egy csillagos ötöst!

Bónuszkérdés: mi a hiba a poszt nyitóképén?

Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz és a hírlevelünkhöz, hogy elsőként értesülj az újdonságokról és a programokról! Instagramon pedig élő a közvetítés a gasztrokalandokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr628224444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lojzi1 2016.03.23. 10:59:22

Mi a hiba a képen? Azon túl, hogy a crema kissé vékonyka az eszpresszón?

ekat 2016.03.23. 13:18:34

Nekem meg olyan a kávé, mintha beleittak volna. Mintha nem csak a cremából, hanem a 25-30 ml-ből is hiányozna. :)

bl4ze 2016.03.23. 15:47:07

A crema összeesett, eltört - kinéz alóla az ital, ez egy igen hibás espresso :(

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.23. 21:08:52

Nekem a Belvárosi Piac eddig kimaradt, pedig már nagyon meg kéne nézni egyszer.

A Lou Lou még mindig a semmi extra nálam, legutóbb fejenként 11 ezerért ettünk ott ebédmenüt 2 deci borral, kenyérrel és ásványvízzel, megint mi voltunk az egyedüli vendégek és az adagok akkorák voltak, mint máshol a degusztációs menüben :(

A reggeli nekem nem pálya, valahogy sose vettem rá magam, hogy reggel beüljek valahova. Az üzleti tárgyalásokon is valamiért csak ebéd vagy vacsora szokott szóbajönni.

Az ebédmenüs posztod tényleg megér egy frissítést, ezen a területen félévente átrendeződnek az erőviszonyok: új helyek nyitnak, régiek zárnak be, megszüntetik a menüt, felemelik az árat, koncepciót váltanak, stb.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.23. 21:27:44

@Étteremkritikus: komolyan ilyenek történnek ezen a területen? :)

mikor volt a 'legutóbb' a Lou Lou-ban?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.23. 23:45:59

@világevő: A Lou Lou-ban a "legutóbb" néhány hete volt. Csak azért adtunk nekik még egy esélyt, mert folyamatosan dicséred, de a tapasztalat ugyanaz. Szerintem ezen a szinten ennél sokkal többet kell nyújtani, ez nem budapesti top10-es teljesítmény. Abszolút minőségben sem és ár-érték arányban sem.

thoms 2016.03.24. 01:23:48

A jobb felso viragminta szurke,fekete helyett...mit nyertem? :)

Alfréd76 2016.03.24. 01:54:48

Évek óta érdeklődve olvasom a blogot, minden bejegyzést olvastam, és most az az érzésem, hogy a) András nem tudta, mit írjon, ezért írta ezt; b) ez itt reklám; c) sokat ittam, ami amúgy meglehet, mert tényleg sokat ittam. De akkor sem érzem a Világevőre amúgy jellemző őszinteséget.

Raptor1 2016.03.24. 05:14:32

Hello a kv pocsékul néz ki sztem túl főzött a crema nulla

Stenonis 2016.03.24. 07:36:03

Nah ezek a helyek is gasztrosznoboknak valók és az adagok méretét elnézve kizárólag tele hassal érdemes meglátogatni ezeket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2016.03.24. 09:26:17

@Étteremkritikus:
Ezeket az ún. jó helyeket imádom, ahol a menühöz meg kell enni legalább 20 deka kenyeret, hogy egyél valamit. :)
Legutóbb (ez pár hónapja volt) a "szakma" által szintén szorgalmasan fényezett Esca séfje gondolta azt, hogy fejenként 3 deka kagylóhús remek lesz főételként ebédre...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.24. 12:02:47

@Alfréd76: köszönöm a bizalmat, és az őszinteséget. Továbbra is alapelv, hogy csak olyat írok le, amit úgy is gondolok és a kooperációt jelzem disclaimerrel!
Itt a konkrét motiváció leginkább az a)-hoz áll közel: hétvégén elutazom kicsit hosszabban és felgyűlt egy csomó dolog, ami utána már végképp aktualitását veszítené.

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2016.03.24. 13:55:49

Tudom nem egy hideg péntek délutánon kell bemmeni a Belvárosi Piacba, de hypos baramfi szag, plusz hideg, plusz fásult pincérek miatt ki is sétáltam. Persze majd adok nekik újabb esélyt, de elsőre ez dösögős lett.

A Speiz-t üdvözlöm, én a régit is imádtam. Viszont ha már egyszerűsödés, meg bisztró és stb, nem lehetne már ebből a rák és kagyló témából más irányba menni. Szóval kifinomultak a tányérok, csak épp az a szeonális fantázia nem jön.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.03.24. 14:30:46

@Stenonis: magára valamit adó budapesti embör a Pléhcsárdát látogatja, ott legalább jól lehet lakni egy napra is, nem kell rögtön utána lefolyatni félkiló töpörtyűt, hogy bírja a napi robotot

Alfréd76 2016.03.24. 17:48:38

Inkább azt írhatnád le, hogy végül bejutottál-e a Mibu-ba, és ha igen, milyen volt?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.03.24. 17:52:40

@Alfréd76: nem akarom reklámozni őket! :) Bejutottam, de a sztori majd a könyvemben lesz. Fantasztikus élmény volt.
süti beállítások módosítása