Filmbe illő történet a fake sztárséfről, aki azóta már börtönben van
2016. február 15. írta: világevő

Filmbe illő történet a fake sztárséfről, aki azóta már börtönben van

Először tényleg azt hittem, hogy egy új, hollywoodi gasztromozi sztoriját olvasom, aztán rájöttem, hogy tényleg, de ebből film csak lesz, most még a valóság.

michael-lee-harrison-fbi-wanted_0.jpg

Kép: michaelharrisonraleigh.blogspot.com

Egy amerikai szakács elunta az egyhangú konyhai melót és úgy döntött, hogy inkább a sztárséfek csillogó életét választja. Ehhez a gyorsabb, de kissé rizikósabb utat választotta: kinevezte magát sztárséfnek, behazudott mindenféle saját éttermeket, készülő tévéműsort, hatalmas kapcsolatrendszert, szoftverfejlesztést és még kit tudja mit, és mindezt gyorsan aprópénzre és pezsgőre is váltotta.

Ki akar nap 16 órákat robotolni egy sötét pincében, aztán izgulni, hogy tényleg megvan-e az a csillag/sipka/pontszám, mindezt betegszabadság nélkül? [Itt érdemes elolvasni egy magyar szakács valódi tapasztalatait a témában.]
Lee Michael Harrison a vádak szerint nem, neki inkább a hímzett séfkabátban pózolás és a könnyű élet volt a vonzó, tett is ennek érdekében. De nem a túlórázást és a szakmai továbbképzéseket választotta, elkezdett potenciális befektetőket berángatni a képzelt bizniszeibe, állítólag barátnőket is csúnyán átvert (nem részletezett módon), kicsalt rengeteg pénzt, és persze mindig hordott magánál egy portréfotót, amin hímzett séfkabátban pózol. Azért meglett végül az életmód böjtje, hiába voltak nyilván szép pillanatok is, tavaly nyáron letartóztatták, azóta el is ítélték, 20 hónap börtönre, és 40 ezer dollárt meg is kellett térítenie az átvert befektetőknek.

Most már csak meg kell írnia az emlékiratait, eladni egy filmstúdiónak és vissza is térhet a celebséf életmódhoz a böri után. 

(Itt van egyébként az FBI rá vonatkozó bejegyzése, persze kiemelve az ártatlanság vélelmét.)

Ha valódi séfeket néznél, itt egy kiváló program csütörtökre! Ez pedig a legfrissebb gasztrokalandom Japánból.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr708392028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ejkekjetter 2016.02.16. 11:17:33

Azért a "befektetői" sem lehettek semmik, eleve, mi köze lehet egy séfnek egy olyan telefonos alkalmazáshoz, ami azt szolgálja, hogy ne szakadjon meg a vonal? Milyen alkalmazás az egyáltalán?! Illetve 20 ezer dollárral beszálni egy "multimillon" tuti bizniszbe... hát nem tom kik voltak a nagyobb barmok a történetben.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2016.02.16. 11:21:30

@Ejkekjetter: na de mindjárt hozza cserébe a hat milliárd dollárt! :)

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.02.16. 17:59:32

A történetben szereplők megérdemlik amit kaptak. A befektetők is hogy lenyúlta a pénzüket, a csóka is hogy lecsukták.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.02.16. 22:28:06

@Mr Eggs: Simán lehet, hogy a hiszékeny befeketető éppen egy nyugdíj előtt ember, aki a nyugdíjra félretett pénzét fektette be, valószínűleg rokon vagy ismerős. A barátnők átverése se azt erősíti, hogy valamilyen milliárdostól csalt ki pénzt :(

2016.02.26. 06:20:45

@Étteremkritikus: aki pénzt adott neki az megérdemli, amit kapott, a barátnők szintén. Kevés csaló, "bűnöző" van, akinek felállva tapsolok, de a sztárséfeknek térdelő sznob hölgyek és pénzt hozzávágó urak azt kapták, amit érdemeltek. Az, hogy egy szakácsot ajnároznak, az sokat elmond a mai világról.
süti beállítások módosítása