10 erős érv az Eilatba utazás mellett - nyár a télben + delfinek!
2015. november 14. írta: világevő

10 erős érv az Eilatba utazás mellett - nyár a télben + delfinek!

Delfinek, tenger, jó idő, szuper kaja, sivatag, de van más is!

2015-11-101.jpg

Még van pár hely a keddi Világevő Libanoni Lakomára!

1. érv
Így néz ki az időjárás-előrejelzés november végére. És nagyon hasonló várható a tél többi részén is...

screen_shot_2015-11-13_at_21_35_03.png

2. érv
Dolphin Reef 

Nem vagyok nagy barátja az amerikai stílusú delfinúszásoknak, amikor belekapaszkodik mindenki egy -egy idomított delfinbe és közben úgy érzi, hogy most akkor igazán közel került a természethez. Viszont tényleg hatalmas élmény ilyen állatok társaságában úszkálni, csak nem mindegy, hogy hogy zajlik, és ebben nagyon szimpatikus a Dolphin Reef, ahol semmit se garantálnak, mivel - az önkéntes etetéseket leszámítva - nagyjából szabadon garázdálkodó delfinekről van szó, szigorúak a szabályok (például szigorúan tilos megérinteni az állatokat), cserébe nem érzi magát az ember elefántnak a porcelánboltban. Leszámítva mondjuk az úszásudását és -eleganciáját, mert abban kicsit jobban teljesítenek a delfinek. 

Dolphins chatting @ Dolphin reef in Eilat, Israel.

Dolphins chatting @ Dolphin reef in Eilat, Israel.

Posted by Andras Jokuti on Monday, 9 November 2015

Itt a hivatalos weboldal

3. érv
Relaxation Pools

A Dolphin Reef másik nagy dobása, elsőre nem tűnik túl meggyőzőnek az ötlet, hiszen mit kínálhat pár kis medence, amikhez egy rozoga falépcsőn kell felmenni? Aztán kiderül, hogy rengeteget, például tényleg lenyűgözően jó a relaxációs "masszázs" a medencében, ami igazából nem masszázs, csak egy nagyon nyugtató, ellazító kezelés a sós víz, a víz alatti zene, buborékok, hősugárzók és más egyszerű módszerek segítségével, de az eredmény egészen bámulatos. Utána pedig lehet heverészni a sokféle különböző ülő- és fekvőalkalmatosságon, plusz fogyasztani a snackeket és teákat, vagy akár borokat.

4. érv
Timna Park

A helyi Grand Canyon, mindenképpen érdemes ellátogatni egy jeepszafarira vagy akár túrázni is!

Itt van a hivatalos weboldal

5. érv
Whale étterem

A város legújabb étterme, igazi titkos tipp, még feliratok sincsenek rajta, de a legnagyobb ínyenc helyiek már ide járnak. A képeken a rántott bárányagy gribiche-mártással, garnélaburger és lépes méz fagyi forró csokiszósszal, törökmézzel. Szuper.

 Itt van a Facebook-oldaluk.

6. érv
Egyéb éttermek, közel-keleti konyha

Egyértelműen ott van a helye a világ legjobbjai között, rengeteg friss alapanyag, zöldség, fűszerek, színes ízkombinációk, nagy kedvencem, nem véletlen, hogy 5 éve a Világevő blog is éppen ezzel kezdődött, egy libanoni gasztrotúrával.
A képeken egyébként főleg az elég király King Solomon hotel büféje látszik, azért nincsenek szépen tálalva a tányérok, viszont nagyon gazdag választék és finom is, az utolsó három pedig a Pago Pagóban készült, az előétel citromos tahinis kalamari és kevésbé helyi, de annál jobb főétel: egy brazil kókusztejes, tenger gyümölcsei moqueca.

[Még van pár hely a keddi Világevő Libanoni Lakomára, ahol hasonló ételeket kóstolhatsz!]

7. érv
A Vörös-tenger

8. érv
Olcsó repülés, átszállás nélkül

A Ryanair elég korrekt áron indított közvetlen járatot Budapestről, a napokban még 4 ezerért is van esély egy útra! És - mivel szuper idő van - a két kézi poggyász bőven elég az útra, kivéve persze, ha mondjuk búvárkodni akarsz.

Itt a hivatalos weboldal.

Itt pedig hotelajánlatok között lehet körülnézni: (affiliate, azaz nekem jó, neked nem rossz, ha ezen keresztül foglalsz)

Booking.com

9. érv
Vízalatti világ

Egész napos családi programnak is kiváló, a szokásos akváriumok mellett rendszeres teknős- és rájaetetés, ritka halak, cápamedence, stbstb és egy különleges megfigyelő hely, ahonnan a kilátás is nagyon jó, ha megmásszuk a lépcsőket, lefelé pedig a valódi tengeri élővilágba lehet bepillantást nyerni 6 méteres mélységben!

Itt a hivatalos weboldal

10. érv
Camel Ranch

A tevegelés elég turistás program, de aki még nem csinált ilyet, egyszer érdekes lehet, a canopy park sem észvesztő, de aztán a befejezés mégis szuper, a nagyon kedves túravezető fantasztikus pitát gyúr, aztán szabad tűzön megsüti, hozzá tea, labneh, za'atar, tökéletes uzsonna.

Itt a hivatalos weboldal.

És egy ellenérv: elég sok a kelet-európai.  (Ha ez esetleg zavaró lehet.)

Az utazást az Izraeli Turisztikai Minisztérium és a Ryanair támogatta, utóbbi rendszeres járatot kezdett el üzemeltetni Eilatba Budapestről. A vélmény - szokás szerint - a sajátom. A fotók egy Samsung NX500-al készültek. 

Még van pár hely a keddi Világevő Libanoni Lakomára!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr378074410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kellys 2015.11.15. 11:02:31

tervbe van veve jo ideje, csudaszep hely.
mondjuk a neg. melle odaraknam a biztonsagi kerdest, sose lehet sajnos tudni a kornyeken. :(

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.11.15. 11:10:00

@kellys: szerintem ez a környék ilyen szempontból nem aggályos, már ha vannak még a világnak egyáltalán olyan pontjai, amikre ezt ki lehet jelenteni... A Külügyminisztérium aktuális ajánlását persze érdemes megnézni.

ügyelő 2015.11.15. 12:03:12

szép hely, jártam arra fele, de akkor még nem szedték le a repülőket az égről.

we dont want arabs here..So what 2015.11.15. 12:19:32

Végül is majdnem olyan mint Dél Afrika volt.
Az idő jó
Tenger szép
Hegyek szépek
Van elnyomott nép is

Moin Moin 2015.11.15. 14:21:22

...És egy mind a tíznél erősebb ellene: HAMASZ!:-)

brlv24 2015.11.15. 18:05:29

Én is nézegettem korábban, de ennek nem most van itt az ideje. 2-3 év és ismét szóba jöhet....

2015.11.15. 19:10:33

@Moin Moin: Látom nem jártál még arra. Pedig érdemes. Ja és Hamasz mentes az övezet :)

retepK 2015.11.15. 19:39:43

Hát persze.... Minden szép... Tegnap érkeztem haza Eilatból. Saját tapasztalat, nem mese...
MINDENHOL megesznek a legyek!!! Nem tudsz nyugton lenni 20 másodpercet sem anélkül, hogy ne zavarjál el 5-10 legyet magadról! A tengerparton nem lehet pihenni, pláne nem aludni! Bárhol eszel , legyen az étterem, vagy a sarki giros-os, sok léggyel kell megosztanod az ételed, italod!
Egyébként az élet nagyon drága. Pl.: egy 1.5 l ásványvíz 7-12 Sékel(1 Sékel=79 HUF). Egy sarki büfésnél a kebab 25-45 Sékel!! Egy étteremben a főételt nem úszod meg 50-70 Sékelből. A taxisok itt is hiénák! 5 km-s útért hol 24, hol 43 Sékelt fizetsz. A repjegy valóban nagyon olcsó, de kifizeted máshol bőven a különbözetet.

2015.11.15. 21:38:10

@Moin Moin: 2011-ben ember! Több, mint négy éve :) Persze alapvetően nem vitatom a veszélyességet, mert az egész ország potenciális célpont, pláne napjainkban.

rainbow2009 2015.11.16. 15:34:41

Nagyon szomorú, hogy ilyen veszélyessé vált az élet, bármerre tekint az ember.... Talán ezért jobb mostanság otthon meghúzódni...:(
süti beállítások módosítása