6+1 fontos gasztrohely, ha Balatonra mész
2015. június 12. írta: világevő

6+1 fontos gasztrohely, ha Balatonra mész

Indulóban a szezon, ideje összegyűjteni, hogy idén mi mindent érdemes végigkóstolni a Balatonnál, vannak ígéretes új helyek is!

IMG_9448.JPG


András büfé, Balatonszemes
Meglepőnek tűnhet egy szimpla, útmenti büfé a toplistában, pedig aki egyszer megkóstoltan Andrásnál a csontos rántott karajt, vagy a fogast, annak nincs több kérdése ezzel kapcsolatban!
További infók itt.

 

Káli Art Inn, Köveskál
A Balaton körüli dizájnos szálláshelyek egyik úttörője, ahol a név maradt, a tulajdonos változott az idők során, de azóta is töretlen a fejlődés és a lelkesedés. A konyha élén történt változás hatását egyelőre még nem ismerjük, de az biztos, hogy megérdemelnek egy esélyt legalább!
Az út túloldalán pedig érdemes feltankolni a Káli Kövek borászatnál akár hosszú távra is.
Weboldal.
Facebook-oldal.


Albapark, M7-60
Nem sok hely van az autópálya mellett, ahol érdemes megállni enni egyet, a fehérvári pihenőnél van az egyik kivétel a Balaton felé. Önkiszolgáló, de bőven többet ad, mint gondolnánk, kifejezetten korrekt alapanyagokból, házias konyha, időnként kiemelkedő teljesítményekkel, mint például a libacomb, aszalt szilvás káposztával, vagy egyes desszertek. Útban a nyaraló felé tökéletes egy gyors ebédre, de akár elvitelre is érdemes feltankolni néhány adagot.
Weboldal
Facebook-oldal

albaparkcsoki.jpg

Ez például egy csokiból készülő csokipuding!

Kistücsök, Balatonszemes
Természetesen nem maradhat le a listáról a mára már klasszikussá nemesedett szemesi Kistücsök sem, meglepetést gondolom nem okozok vele senkinek sem, de ez így van jól. És amiatt nem kell aggódni, hogy elkényelmesednének a népszerűségtől, folyamatosan, egész évben követik a szezonális változásokat, és nagyon szép példát mutatnak a regionális alapanyagok felhasználásával is! Asztalfoglalás nagyon ajánlott!
Weboldal
Facebook-oldal

IMG_9422.JPG


Kővirág, Köveskál
Nagyon kellemes környezetben kifejezetten házias, izgalmas, de nem túl művészkedő, szerethető fogások a Balaton-felvidéken. Szezonális ételek, házi szörpök, limonádék, túlzásoktól mentes dizájn, lehet giccsparádé nélkül is élvezni a falusi turizmust! Egyben szálláshely is.
Asztafoglalás nagyon ajánlott!
Weboldal
Facebook-oldal


Malackrumpli, Balatonfüred
Krumpli is és malac is egyszerre, fesztelen környezetben egyszerű, de nagyon átgondolt fogások, köztük olyan kedvencekkel, mint a hibátlanra sütött halak, vagy a nagyon komoly hamburger. Erőteljes mondanivaló (blogon is) és szókimondó ételek, hétvégente biopiaccal kombinálva.
Weboldal/blog
Facebook-oldal

IMG_0525-1.JPG

Márga bisztró, Csopak
A stílus új, a kilátás a régi, a Szent Donát pincészet étterme saját néven szerepel idéntől, kicsit bisztrósabb irányban keresgélve a boldogságot, azaz egyszerűbb ételeket lehet kóstolgatni a fantasztikus panorámához. A dizájn kicsit még eklektikus, de az első kóstolgatások bíztatóan alakultak.
Weboldal
Facebook-oldal

[Cseresznyevásár közvetlenül a nagykörűi termelőtől Budapesten!]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr617516590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuhanorepulesss 2015.06.12. 17:25:07

Tudom, hogy balatoni szezon van, de ez már a negyedik blog a héten ( és még csak péntek van) , ahol ugyanezeket a helyeket pörgetik.
A Kistücsök tényleg jó hely, de van élet ezen kívül is.
Kezd olyan lenni, mint a hamburgereseknél.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.06.12. 18:09:49

@zuhanorepulesss: én egy blogot írok, ezt, a többit nem olvastam, de mondjuk meg lennék lepve, ha ugyanezekről írnának. Viszont nyugodtan javasolj más helyeket, amiket ajánlanál!

borzimorzi 2015.06.12. 18:48:18

AZ uccsó képen konkrétan egy szénné égetett darab van. Túl azon, hogy rákkeltő, undorító is. Broáf.

Nike1231 2015.06.12. 18:57:34

Ha arra jársz, itt is érdemes megállni, szerintem: www.facebook.com/rozmaring.pizzeria?fref=ts
Télen-nyáron nyitva, a törzsvendégek nem engedik szabira a tulajt :)

Polyák Zsuzsa 2015.06.12. 21:10:20

MiAKő Köveskálon mindkét másik hely előtt // Vonyarcvashegy Bock - hagyományos ételekben pl. nagyon jó // + az örök Laci Pince Csárda Örvényes fölött (a panoráma miatt is érdemes)

Bambano 2015.06.12. 22:38:19

@világevő: ha nem csak Balatont szabad javasolni:
- állítólag (én még nem jutottam el idáig) az m3-ason Miskolc felé oldalon a 60-as km-nél van egy kajálda, ahol állítólag jól főznek. érdekelne, mit gondolsz róla.
- Debrecenben nem túl rég nyílt a Hotel Óbester. John Bull étterem van az aljában, kiváló tbone sztéket ettem ott pár hete.
Debrecen, Péterfia u. 49

Frank99 2015.06.12. 23:03:50

balatoni fogas....

Mivel a halászati zrt tavaly óta nem halászik, kíváncsi vagyok, honnan van a balatoni fogas......
a horgász nem adhatja el, az orvhalásztól vásárolni orgazdaság. Hallottam, hogy ukrán fogas is van a piacon, ja meg "tengeri fogas" Balatonszemesen vajon milyen sül?

Frank99 2015.06.12. 23:08:53

@Polyák Zsuzsa:

a vonyarci bock-nál már rezgett a léc, hogy elmegy onnan....

nagyon drága, műmájer, de legalább fideszes....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.06.13. 01:21:32

Udvariban a Laci pincét eddig egyik blog sem találta meg. Bloggerek egymás posztját másolják, vagy a hosszú sort kivárni nem érdemes? Pedig ott a jó koszt, ahol sorban állnak érte.

Bartush 2015.06.13. 08:09:20

András büfé: tavaly 3-szor próbáltuk ki. Egyetlen egyszer sem skerült felvenni a rendelést rendesen, pedig csak 3-an voltunk, és nem kértünk extrát. Soha nem teljesen azt kaptuk amit kértünk. A hal jó volt, de szerintem ez is inkább a hely kinézetéhez képest jobb mint amit vár az ember. A többi étel viszont felejtős. Nem kísérletezünk a hellyel többet.

herut 2015.06.13. 11:14:10

Világevőből ennyi elég (sok) volt.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2015.06.13. 12:03:18

@borzimorzi: ne beszélj már hülyeségeket, könyörgöm... Az egy pontyderék, a ponty hátán a bőr sötét, azért olyan színű, nem azért, mert szénné égett.

Egyébként nem rossz hely a malackrumpli, de valahogy nem fogott meg igazán.

Frank99 2015.06.14. 10:03:09

Keszthelytől nem messze, Várvölgy, Szent Domonkos étterem.

Szerintem belefér a kategóriába, és egy másik blogon egyszer ódákat zengtek róla, egyébként tényleg jó. Finom, nagy adagok, a berendezés és jól néz ki, próbáljátok ki, ha arra jártok, egy balos kanyarban pont nekimentek....

:-)

Frank99 2015.06.14. 10:04:50

@Before: akkor az egy nagyon iszapos ízű ponty háta.
:-)

meg van az pörkölődve, na....

benoadam 2015.06.14. 11:41:02

@világevő: Kemencés Vendéglő!
Balatonboglár, Attila u 31.
Fatüzeléses kemencében készült finomságok kacsa, csülök, pizza, palacsinta.....

serci 2015.06.19. 21:01:51

Az András büfében a süllő nagyon finom volt,a karajt hazavittük,mert már nem fért belénk!
süti beállítások módosítása