Végre újra van étterme a legelegánsabb hotelünknek
2015. június 11. írta: világevő

Végre újra van étterme a legelegánsabb hotelünknek

 A Gresham palota felújításának is nagyon örültem már, aztán nagyon csodálkoztam, amikor a válság beköszöntekor átalakult a benne található Páva étterem rendezvényteremmé. Most végre helyreállt a rend.  

img_3051.JPG

Bár a megszűnő étterem helyét már elkezdte fokozatosan átvenni az egyre inkább éttermesedő kávézó, mostanra állt helyre a rend, hiszen egy ilyen színvonalú luxusszállodának, mint a Four Seasons egyszerűen kell lennie komoly éttermének is.  Jelenleg a 'soft opening' időszaka zajlik, azaz fogad már vendégeket a Kollázs, de egyelőre a hivatalos megnyitó még várat magára. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne kipróbálni, mit is tudnak. 
Az enteriőr nagyon jól passzol az épület többi részéhez, a 20. század első felének hangulatát idézi, erőteljes Art Deco beütéssel

Dizájn szempontjából számomra a két legizgalmasabb rész a közvetlenül a hotelből nyíló (van utcai is) bejáratnál található kávés-cukrászdás pult és az étterem közepén található boros részleg.

 Leonardo di Clemente, olasz séf az executive séf, az operatív munkákra viszont az Arany kaviárból ideszerződött frissen Györffy Árpád.

img_3060.JPG

És akkor következzenek az ételek. A hely hivatalosan brasserie & bar, azaz semmiképp sem szeretne fine dining lenni, inkább a sörözős, bisztrós vonalon keresi a helyét. A kínálat egyik felét különböző sültek adják (rotisserie [lásd a fenti képek] és Josper faszenes kemence), ezekből még nem kóstoltam, csak a 'rendes' étlapról. A nemzetközi ízlést is kielégítő kínálatba bekerült néhány magyar(os) fogás is, de azért ezek is elég kreatív felfogásban készülnek, nem a hagyományos változatban. 

 Ezt még korábban ettem, a paprikás krumpli helyi reinkarnációja, a hagyományos ízvilághoz kifejezetten jól passzol a két tengeri kiegészítő: a Szt-Jakab kagyló és a polip:

Ez pedig a french toast:

Az ételek között van jó pár kiemelkedően jó, a tatárban nekem túl domináns a mustár, de a szarvas és a paprikás krumpli is tökéletes, jó arányokkal, szép tányérok. Desszertek közül a málna és a sóska elsőre kicsit meglepő kombinációja kifejezetten működőképesnek bizonyult, sőt, itt viszont erősen csökkentenék a lé cukortartalmán, akkor egy fantasztikusan üdítő, nyári desszert lenne, így se rossz (én kifejezetten nem vagyok édesszájú, az is belejátszik), a french toast viszont megint csak tökéletes, állagra is, ízre is. Kifejezetten nagyon jók a borpárosítások és maga a borválaszték is izgalmas, sok-sok magyar borral, köztük jó pár magyar szőlővel, Szik Mátyás, sommelier érti a dolgát. Ahogy említettem, még nagyon az elején tart az étterem, de egyértelműen erősen javasolt kategória már most is, és kifejezetten érdekesen képviseli az étel- és az italválaszték is az idelátogató turisták számára is a hazai vonalat, méltó a hotel színvonalához is, bár én nem bánnám, ha egy igazi fine dining csúcsétterem is helyet kapna benne, de nem olyan egyszerű az a magyar piacon.

További infók:

Kollázs Brasserie & Bar

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr467534354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása