Medence az ágy alatt, ház a fa tetején: a legdurvább keralai szállásom
2015. március 22. írta: világevő

Medence az ágy alatt, ház a fa tetején: a legdurvább keralai szállásom

India alapvetően nem a luxushotelekről híres, Keralában alaposan körbejárva mégis sikerült 3 olyat is kipróbálnom, amik maradandó élményt jelentettek!

sam_4435.JPG

A Vythiri resort volt talán a legnagyobb kedvencem, hihetetlen környezetben található Keralában, Wayanad régióban, ahol a hegyi faluból még további fél órás autózásra található a bejárat, ráadásul mindezt főleg földúton, ugyanis a dzsungel közepébe települt ez a resort. Saját áramellátásra van ezért szükség, generátorral oldják meg, az egyik első felhívás pedig arra figyelmeztet, hogy mindig tartsuk bezárva az ajtókat, ugyanis az erőd állatai, főleg a majmok előszeretettel nézik át akár a táskák tartalmát is, ha alkalmuk adódik. Én megúsztam komolyabb állatok látogatása nélkül a 3 napot, de az egyik útitársam kevésbé járt jól: a repülő gyíkokat szerintem csak fantáziálta, de egyszer késett fél órát a reggeli találkozóról, mert nem mert kijönni az ajtó előtt tanyázó 3 majom miatt. Amik egyébként teljesen ártalmatlanok, nem agresszívak, csak éppen kíváncsiak, na meg szeretnek enni, így az - egyébként kiváló - étterem terasza le van hálózva végig, hogy nyugodtan lehessen enni. Elsőként a medence nyűgözött le: 

 De az éjszakai hangok is egészen elképesztőek, a terület nagy részén egy kis hegyi folyó folyik, annak a zúgásához kapcsolódnak a legkülönbözőbb madarak és egyéb állatok, kifejezetten Maugli-érzés van, csak éppen ehhez óriási komfort is tartozik, és nem kell medvékkel meg vadmacskákkal táncolva énekelni. A lenti képen levő függőhídon lehet átkelni a kis folyón az étterem felé menet, és ilyen a látvány körben. Szobából sokféle van, a medencés villa is elég komoly élmény, ahol a medence az ágy alatt található, de még ennél is van durvább.

És akkor következzen a legkeményebb, amitől még a legpuhányabb városlakó is azonnal Tarzannak képzeli magát, a tree house lombház (erre van valami magyar szó? Van, megjött kommentben közben. Mert a 'faház' az ugye nem igazán fejezi ki a lényeget...). A megközelítése kicsit kényelmetlennek tűnhet, ha mondjuk véletlenül harmadszor felejted fent a fotógépedet induláskor, de épp ez a lényeg, fentről pedig háborítatlan kilátás és dzsungelidill fogad a saját teraszodon, ami körben végig megvan a házacska körül. A padlóból kinövő fatörzs okozta esetleges sokkot pedig ki lehet heverni a saját jacuzziban, persze aki akar, megpróbálkozhat a hajnali harmat összegyűjtésével is fürdéshez.

A dzsungelhotel weboldala.

A többi keralai élményem itt található, és persze jönnek majd még beszámolók, csak fel kell dolgozni a rengeteg emléket, élményt, amit két és fél hét alatt bvilegyűjtöttem.

Disclaimer:
-A képek egy Samsung NX3000-es kamerával készültek.
-A beszámoló a KeralaBlogExpress jegyében készült, amit a Kerala Tourism szponzorált. A vélemény - mint mindig - a sajátom.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr877289135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koós Miklós · http://koos.hu 2015.03.22. 11:24:13

tree house - lombház, aminek a fenti, speciális változata a lombhotel

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.03.22. 11:31:06

@Koós Miklós: köszönöm, tökéletes, bele is teszem!

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2015.03.22. 11:46:41

rohagggyá meg :D

(apróbetüs rész: azért nem gondoltam komolyan

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.03.22. 11:49:37

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: ú, pont időben olvastam még a kiegészítést és abbahagytam a rohadást! :) na de hát, yolo, nem?

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.03.22. 21:23:40

Áruld el a titkot, mivel foglalkoztál a gasztrobloggerkedés előtt, ami lehetővé tette az ilyen színvonalú éttermek és hotelek látogatását?

A fickó 2015.03.23. 03:53:39

@Étteremkritikus: A fotókból nem derül ki, hogy ott is eszik, vagy alszik. Lehet, hogy csak egy függőágyban szunyált. Maugli-feeling. :D A majcsik meg már biztos unják a banánt. :D

Azééé, elég penészes a fal a kádnál, biztos mindenki kipacsálja a vizet, a nagy párába meg nem szárad ki. :D

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.03.23. 06:31:04

@Étteremkritikus: ebben a posztban is van egy kis infómorzsa a végén... :)

@A fickó: így van, a majmok szorítottak egy kis helyet és összelopkodták nekem a vendégektől a kaját.
:D az is belejátszhat, na meg elég meleg is van a magas páratartalom mellett, bent meg légkondi.

Imre_1968 2015.03.23. 19:59:15

Lehet, hogy India nem a luxushotelekről híres, de nekem jónéhány ottani hotelt meglátogatva az a benyomásom, hogy ez csakis a mi hibánk. Olyan maharadzsai kényelemmel, mint ott, soha nem találkoztam. Keralában még ehhez hozzájön a természet szépsége is, szívem csücske lett a hely.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.03.24. 21:46:38

@világevő: Nem a mostani szponzorokra gondolok, hanem arra, hogyan sikerült elindulni, mert 2010-ben sem a sarki vendéglőről írtál, hanem Hertelendy, Japán, London, stb.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.03.27. 06:41:00

@Étteremkritikus: viszont soha nem volt dizájner-napszemüvegem, se luxusautóm, hogy csak pár olyan területet említsek, ahol korlátlanul lehet(ne) szórni a pénzt.

2015.04.17. 10:21:32

@Étteremkritikus: Jól fogalmaztál: ez az ő titka. A Coca-Colát nem kérdezed meg, hogy mik az összetevők, mert esetleg te is gyártanál?
süti beállítások módosítása