A legjobb kajálós-utazós appok iOS-re - toplista
2015. február 12. írta: világevő

A legjobb kajálós-utazós appok iOS-re - toplista

Nagy dilemma volt, hogy áttérjek-e iPhone-ra, a jó fotólehetőségeken túl éppen az appok miatt léptem meg végül. Hosszas tesztelés után ezek lettek a kedvenceim, amiket utazáshoz (évente kb 140 nap) és étterembe járáshoz (évente sok száz alkalom) használok.

2015-02-12.jpg [Disclaimer: az appokat belinkeltem, ezeknél nekem jót teszel, azt hiszem, ha ezen a linken keresztül veszed meg, de a válogatás kizárólagos szempontja az volt, hogy jónak tartom-e.]

 TOP5
A legfontosabb 5 gasztroapp világevéshez:

Michelin Europe - Európai csúcséttermei összegyűjtve, nem csak a csillagosok, hanem az olcsóbbak (Bib) és a teljes lista, kifejezetten praktikus, lehet keresgélni a környéken, és persze térkép és rengeteg kiegészítő infó is tartozik hozzá Kötelező! Ráadásul március 2-ig féláron!

Vivino - a legprofibb boros app, brutális adatbázis van mögötte, de az igazán izgalmas része az, hogy a kóstolt bor beviteléhez és az infók lekérdezéséhez elég lefotózni a címkét és azt feltölteni! A legújabb frissítés óta lehet vele komplett borlapokat is szemlézni, jelzi a legjobb tételeket, na meg megmutatja azt is, hogy az adott bor mennyibe is kerül(hetne)! Ingyenes, csak az extrákért kell fizetni!

Tripit - A kedvenc útiterv rendszerező appom, weben is kezelhető, és persze app is van hozzá. Sok mindent (főleg angol nyelvű foglalásokat, pl. Open Table, Booking.com, repülőjegyek, stb) tud automatikusan is kezelni, elég forwardolni a megerősítő emailt egy speciális emailcímre, és nagyon áttekinthető, kezelhető módon csinál belőlük itinert, amit persze a naptárba is átvezet magától. Nélkülözhetetlen! (A pro változat nem olcsó, és nem is biztos, hogy megéri, használtam pár évig, de áttértem az ingyenesre.)

 

Google Translate - Egészen elképesztő szolgáltatásokat tud ez a fordító app, 90 nyelvet ismer, hang, kamera, billentyűzet és akár kézírás alapján is működik, egy-egy étlap kibogozásához még akkor is nélkülözhetetlen, ha nyilván nem hibamentes. Ja és ingyenes... 

Flic - Ha sok fotót csinálsz (mint én), akkor biztos rájöttél már, hogy mennyire idegesítően körülményes a memória felszabadítása, a fotók kiszortírozása. Erre megoldás a Flic, amivel hihetetlenül pörgősen meg lehet oldani a dolgot, simán megéri az árát a megspórolt bosszúság miatt!

 És akkor itt van a teljes lista, amibe bekerült még pár hasznos dolog, például szállásfoglaláshoz (Booking), repülőjegyhez (KAYAK), tájékozódáshoz (Google Maps), valutaárfolyamokhoz (XE), "taxizáshoz" (Uber) és egy nagy kedvenc: névjegyek, dokumentumok és mindenféle bescanneléséhez (Evernote Scannable):

Elég sok energiát öltem abba, hogy megkeressem a legjobb appokat, biztos így is van olyan, ami kimaradt, jöhetnek még ötletek kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr617165781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.12. 21:39:29

@Edmond Dantés: nekem nem vált be igazán, szerinted mitől alap?

Edmond Dantés 2015.02.12. 21:56:16

Gyakorlatilag FourSquare + TripAdvisor egyben. Áprilisban kb. 40 foodie érkezik hozzám az egész világból, akiket itt ismertem meg.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2015.02.12. 22:03:51

@Edmond Dantés: ismerem az appot, de pl a tripadvisor szerintem csak nagyon limitáltan használható értelmes célokra.
ha mondjuk kapcsolatépítésre jó, az is nagy dolog. de hol fogadsz 40 foodie-t, ha nem vagyok indiszkrét? :)

becherpig 2015.02.14. 09:01:52

maps.me offline térképnek, házszámostol, még a legdurvabb materai vagy tarantoi sikarorokban is hibatlan volt. mindig az adott orszag terkepe letoltve utazas elott, ingyen, maga az app talan 2 EUR. lazán kapcsolódik a flickr, 1 tera ingyenes hellyel, van app is. tripadvisor foleg szallasokrol es ettermekrol keszult amator fotok miatt jo, sokszor mas a hivatalos kep, mint a valosag. Idojarashoz wundermap, ami a terkepen szkrollozva mutatja az idojarast, szelet, nem kell veszodni a potyogessel. rome2rio egy nagyon jo kis uticelok kozotti kozlekedes kereso, maskepp eleg korulmenyes kinyomozni, hogy pl 2 délolasz kisvaros kozott milyen vasut vagy busztarsasag kozlekedik.

Edmond Dantés 2015.02.14. 10:05:14

Lesz alkalom abban az 5 napban csillagtól a rétesnyújtásig ismerkedniük a magyar gasztronómiával.
süti beállítások módosítása