2014 legfontosabb eseményei és újdonságai a hazai gasztronómiában
2014. december 26. írta: világevő

2014 legfontosabb eseményei és újdonságai a hazai gasztronómiában

Az év eseményei a gasztronómiában:
(szubjektív válogatás)

img_8643.png

 

 

  • Megnyitott a Babel és a Tanti, bár még nem volt időm írni róluk, de feltétlenül érdemesek rá. Az egykori Váci utcai Babel leszámazottainak tekinthetők, a név hordozójában az egykori sous-chef, Lőrincz Gyuri, a Tantiban az egykori séf, Pesti István mutatja meg a tudását. Hasonlók, de mégis nagyon különböznek, fogunk még hallani róluk!

 

 

 

  • Aki szereti gyorsan elunni az éppen aktuális divattrendeket (aminek persze általában a fő mozgatórugója csak az, hogy lássuk, hogy mennyire előttünk jár már az illető), valószínűleg már a street foodot unja. Pedig pont annyira nincs értelme unni, mint a pho-levest vagy a macaront, meg van mindennek a helye, maximum a sajtó sokat foglalkozik vele, de ettől az adott műfaj nem válik feleslegessé, (kivéve, ha eleve csak szenzációhajhász hülyeség). Tisztességes street foodra szükség van, ha körülnézünk a városban, nyomasztó a lapos gyors-osok és az ócska kínai büfék dominanciája, ezért nagyon jó fejlemény, hogy 2014-ben végre indultak izgalmas újdonságok, amik hosszú távon is életképesek lehetnek. Ilyen például a Bíró Lajos féle A séf utcája, ami remélhetőleg magával rántja felfelé az egész Hold utcai piacot, de érdekes lehet a Karaván, főleg, ha a különleges lángosok és a Paneer, a rántott sajt rehabilitálása és újraértelmezése mellett másoknak is megjön a kedve a kísérletezéshez.

 

Szerinted/neked mik voltak a legfontosabbak?

És itt van két tuti tipp a karácsony túléléshez! Karácsonyi hangulathoz még: zenés-animációs mézeskalácsreceptígy néz ki a karácsonyi romantika a németeknél és a belgáknál, és itt szavazz, ha elküldenél Indiába tudósítani!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr867012231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csúcsragadozó · http://csucsragadozo.blog.hu 2014.12.29. 14:22:12

Meglehetne talán említeni, nem szorosan az általad írt címhez kapcsolódva ( szubjektíven), mégis valahogy ide tartozónak érezve a 2016-os Bocuse d'Or európai elődöntő rendezési jogának elnyerését. Ezt megalapozhatta az elmúlt évek munkája és jó lehetőség lenne megmutatni, hogy mink van,....és ha okosan lesz "csinálva", akkor gondolatilag jótékonyan hathat a hazai gasztronómiai élet minden szereplőjére és itt elsősorban a diákokra (csúnya szóval oktatási rendszer) gondolok, akiket be kellene vonni a rendezvénybe, hogy a hosszútávú elkötelezetség bennük maradjon ( ez kissé idealisztikusra sikeredett hozzászólás lett...).

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.12.29. 14:33:57

@Csúcsragadozó: Egyetértek, valóban nagyon fontos a rendezés!!! És 'okosan lesz csinálva' az tuti!
süti beállítások módosítása