A karácsonyi romantika csúcsa
2014. december 18. írta: világevő

A karácsonyi romantika csúcsa

A múlt heti nagy német karácsonyi túra után Belgium következett, Leuven és Brüsszel is elég sokat tud téli romantikában!

img_8306.JPG

Ma éjjel fogom sorsolni az első gasztroajándékot a hírlevélre feliratkozottak között! A Világevő-gasztroajándékajánlót itt találod.

Ott van például Leuven (ejtsd: lőven), amiről nem is gondoltam volna, hogy mennyire egyszerű elérni! A Brussels Airlines gépei (Disclaimert lásd lent!) eleve a Brüsszelhez közeli reptérre érkeznek, ráadásul korán reggel, ahonnan a főváros is csak rövidke vonatozásra esik, de a festői kisváros Leuven is mindössze 15 percre van. És elég látványos dolgokat kínál, nem is beszélve arról, hogy a sörrajongók mi mindent találhatnak itt. És a hajnali indulásnak köszönhetően elég álmosan lehet megérkezni, viszont gyakorlatilag akár egy napos túrára is ki lehet jönni, ugyanis este van vissza gép, azaz a gép érkezése és a visszaindulás között több, mint 12 óra van. 

Este a leglátványosabb, de azért napközben is elég komolyan mutat. Az egyik nagy kedvencem a Nagy Beguinage, ami - durva leegyszerűsítéssel - egy félapácazárda, azaz egy egyházi célú, nők lakóhelyeként szolgáló kis városrész, a lakói Isten szolgálatára esküdtek fel, de anélkül, hogy lemondtak volna a világi élet vívmányairól. Jelenleg az egyetem (KU) tulajdonában van a terület, és főleg az egyetemhez kapcsolódó emberek laknak benne, például tanárok, diákok, cserediákok, ösztöndíjasok. Szabadon látogatható.

És akkor a belvárosi részek, ezek az igazán lenyűgözők. A városháza ugyan lényegsen kisebb, nagyjából feleakkora, mint a brüsszeli, cserébe azért mégiscsak igyekeztek túltenni a fővárosiakon a helyiek: sokkal több szobor díszíti.

És ilyen este a belváros:

A brüsszeli Delíriumot igyekszik letaszítani a trónjáról a The Capital nevű viszonylag új bár azzal, hogy itt kóstolható a világon a legtöbb sör, több, mint 2000. Hivatalosan a brüsszeli vetélytárs ennél többet tud, de rengeteg beszámoló van a neten arról, hogy a megrendelt tételekről sorban derült ki, hogy valójában 'épp elfogyott', így elképzelhető, hogy valóban ez a rekorder, nem én fogok igazságot tenni a nagy belga sörvitában. Az viszont nem kérdés, hogy jól a sörök, pedig nem vagyok rajongó elvileg.

Leuveni hivatalos turistainfók itt.

Ez pedig már Brüsszel, rövid vonatozás után, a kötelező körök: főtér, Pierre Marcoloni, volt még egy szuper vacsora is, és másnap egy még szuperebb ebéd vidéken egy különleges túra keretében, de arról majd legközelebb:

Jön hamarosan egy autentikus, belga gofrirecept is!

img_2696-001.JPG

Ezek pedig a legmenőbb német karácsonyi vásárok, szintén van köztük pár komoly darab! És van Világevő ajándékajánló is, persze gasztro tematikával! És itt szavazz rám, ha olvasnál indiai tudósításokat is a blogon!

Disclaimer: A túra első napján a Brussels Airlines meghívásából vettem részt.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr356994097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása