Gasztromozik a közel(?)jövőben
2014. augusztus 08. írta: világevő

Gasztromozik a közel(?)jövőben

Lesz mostanában pár gasztrofilm, aminek akár még esélye is lehet felkerülni a gasztrofilm toplistámra, de azért alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, olyanokat nem fogadok be, amik filmként nem hordoznak értékeket, csak épp valami limonádéhoz éppen éttermi hátteret választottak a divathullám meglovagolása érdekében. 

Screen Shot 2014-08-08 at 21.49.15.png

Lesz például indiai témájú romkom(?), az Étel ízei, azt meg is nézem, hátha. Meg lesz a Chef, az is lehet használható. És még mindig hiába várok ezekre, hogy egyszer hátha bemutatják itthon. De a legjobban erre lennék kíváncsi.

Ami viszont akár most azonnal is megnézhető, az egy nagyon érdekes dokumentumfilm a Sriracha nevű amerikai-vietnami chiliszószról, amit nyilván mindenki ismer, aki valaha phó levest kanalazgatott (kivéve ha azt a Vietnamban, vagy a Hai Namban ette, ahol saját készítésűvel adják.) Mindössze 5 dollárért meg is lehet nézni HD-ben streamelve, és le is lehet tölteni, ez már eleve jófejség, de közben még azt is kiderítettem, hogy a rendező olyan jó arc, hogy amikor felfedezte torrenten a filmjét, akkor áradozott arról, hogy ez neki milyen nagy büzskeség, hogy érdemesnek tartották megosztani a filmjét! Emiatt szerintem végképp megérdemli azokat az öt dollárokat!

Screen Shot 2014-08-08 at 21.48.25.png

Ez itt az előzetes:

És itt lehet megnézni/letölteni! (33 perces, nem teljes mozifilm!)

Ez itt egyébként a Puzsér TOP10-e, amit a kérésemre állított össze a Világevő olvasóinak, ezt is érdemes áfutni.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr366588929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2014.09.04. 17:23:29

"Sriracha nevű amerikai-vietnami chiliszószról"

igazán nem akarok kötekedni, te tudtommal a sriracha biza thai eredetű (miszerint a nevét is egy thai városról kapta:))

amúgy sriracha vs pho: korábban én is toltam bele, de aztán azt olvastam bűvszakin, h ez bizony eretnekség...friss chilivel télleg jobb, de nem hiszem, h a sriracha bűnnek számítana, jó az ha van a háznál:)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.09.07. 16:31:01

@rambo13: igen, ennél valóban sokkal bonyolultabb a helyzet, pont emiatt is érdemes megnézni a filmet, abból minden kiderül részletesen!
süti beállítások módosítása