Az ember, aki három dobással lett milliomos és világhírű egyszerre
2014. május 21. írta: világevő

Az ember, aki három dobással lett milliomos és világhírű egyszerre

Tegnap együtt vacsoráztam egy nagyon szimpatikus angollal, akiről a beszélgetés során kiderült, hogy egészen elképesztően biztos keze van. Annyira, hogy 24 óra alatt bekerült szinte a világ összes híradójába, Ausztráliától Nagy-Britannián át Pakisztánig.

 camerasport2.jpg

Ez itt bizony nem az én saját fotóm, hanem azé, aki rá van írva (CameraSport - Stephen White)

Chris Newallnak hívják az urat, és az a civil munkája mellett, ami a Bevisol nevű cég vezetése (a Carling számára ők gyártják a cidert Ledbury-ben), kapott egy különleges lehetőséget a véletlennek köszönhetően és élt vele. Egy krikettmeccs szünetében - ahogy az lenni szokott a nagy sporteseményeken - a közönség egy tagjakén kihívták, hogy próbálkozzon meg a lehetetlennel: a krikettlabdával találja el 20 méter távolságból a krikettkaput, ami egy kb. 20 centi széles, 70 centi magas kis faváz. És ezt háromszor egymás után. Persze még plusz nehezítéssel, mert ha betalál, akkor mindig csökkentik a kapu méretét. Ez volt az ő próbálkozása: 

A közönség tombolásából is sejthető, hogy nem egy könnyű mutatvány, aki szerint igen, ragasszon fel a házfalra egymás főlé két A4-es lapot, aztán próbálja meg legalább egyszer eltalálni 20 méter távolságból teniszlabdával! (Elméletben persze mi sem egyszerűbb...) És aztán mindezt úgy, hogy sok ezer ember tombol, és összesen 3 lehetőségből háromszor kell betalálni.

CameraSport.jpg

Chris-nek összejött a dolog, nyert vele 50.000 fontot, aminek a felét gyorsan jótékony célra adta (ezt csak a beszélgetés sokkal későbbi szakaszában említette, némi ciderfogyasztás után). Egyébként a fiai kriketteznek, a fatertől örökölt tehetséggel, valamikor lement megnézni egy edzését, amin a brit válogatott is ott volt, akik fél órán keresztül gratulálgattak neki a hihetetlen teljesítményéhez, amit egy profi játékos se tudna utánacsinálni.

IMG_2726.JPG

Elég biztos kézzel intézi a dolgokat, én is megszorongattam a kezét, hátha akkor kevesebb elütés lesz a blogban és megígértem neki, hogy ha egyszer nagy mennyiségű cidert szeretnék majd - mondjuk Világevő cidert - akkor azt feltétlenül velük fogom csináltatni én is.

Disclaimer: A túrán a Borsodi Sörgyár, a Carling forgalmazójának meghívására vettem részt. És persze tessék felelősen alkoholt fogyasztani, ha egyáltalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr206188173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.05.21. 15:46:07

A Borsodi Sörgyárat nem tudom összekapcsolni a blog szellemiségével...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.05.21. 17:40:08

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: a borsodi sör valóban kívül is esik az érdeklődésemen, a korrekt angol cider nem.

ekat 2014.05.21. 19:49:23

Ezekután megkóstolom a Carlingot... sokfélét ittam, de idáig a (sima, Angliában csapoltan megszeretett) Strongbow a kedvencem.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2014.05.21. 22:28:26

Állat.

Egy kis kiegészítés: 1) krikettben ritkán célozzák a kaput a profik. 2) nehéz úgy a dobást kalibrálni, ha nem áll ütő a kapu előtt.

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2014.05.21. 23:22:47

Mi a baj a Borsodi sörrel? Ti se voltatok egyetemisták Miskolcon.:)
Egyébként tényleg állat.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.05.22. 11:03:18

@ElChe: nekem semmi bajom vele, csak nem vagyok fogyasztó. Mondjuk más sört se gyakran iszom. De miskolci egyetemista tényleg nem voltam. :)
süti beállítások módosítása