Kávét és Cirkuszt a népnek!
2014. május 02. írta: világevő

Kávét és Cirkuszt a népnek!

Amikor az év elején alaposan feltérképeztem a legjobb budapesti kávézókat, nem is reméltem, hogy még tavasszal jön egy új trónkövetelő. Már az első látogatásom is ígéretes volt, de a sokadik után már tényleg megalapozottan tudok írni róla.

IMG_1985.JPG

Nagyon komoly és nagyon gyors a fejlődés, az ócska presszók világából hamar kinőtt a nagyon igényes, gyakran limitált szériás kávékkal foglalkozó, vagy akár saját pörkölésű kávékat használó, profi, képzett baristákat alkalmazó kávézók világa. Ehhez nyilván a baristák képzésének felpörgése is kellett, de ezen túl a közönség igényessége is, a kereslet növekedése, nehéz dolga van/lesz az amerikaias kávézóknak, ha ilyen erős a mezőny. És ez persze jó is így, nő a választék, javul a kínálat, erősödik a verseny, a kávéfüggők, mint én, pedig nagyon jól járnak.

A versenybe beszállt egy új hely, a Cirkusz, ahol messze nem csak arról van szó, hogy elkezdtek kiváló kávét főzni, hanem ennél sokkal többről. A beltér is szimpatikus, nagy belmagasság, nagyon jó dekoráció, szép színek (ennél szakmaibb értékelésre nem vagyok hajlandó, mert leszid a profi belsőépítész ismerősöm, aki talán majd szintén hozzájárul a leíráshoz a valódi szakértelmével), szóval az indulás már az első belépéskor jó volt, de innen még azért messze van a boldogság. Az már megint csak egy nagyon kellemes új impulzus, hogy ismerős mosoly villan a látványos kávégép mellett, a brutális La Marzocco és Juhász Edit párosa már bizonyított elég sok helyen, saját kóstolási élmények és versenyeredmények is ezt támasztják alá. 

És tényleg szenzációsan jó a kávé! A képeken felbukkanó, kávéra nem hasonlító tárgyak pedig azt jelzik, hogy kifejezetten finom kaják is vannak, ebédmenü is, de vannak mindig táblás ételek, és kifejezetten izgalmas desszertek, amik ráadásul a saját kávék felhasználásával készülnek (persze csak azok, amikhez kell is kávé). Ami pedig még nagyon nagy kedvenc, van cascara, azaz a kávé gyümölcsből (tehát nem a babból) készült tea, sima teaként, de koktélként is, egészen meglepően finom úgy is. Na meg azért az egyik képen is látszik egy felejthetetlen, kacsazsírban sült krumpli...

És akkor egy mondatban a lényeg: kávérajongóknak kötelező a Cirkuszolás!

Cirkusz
VII., Dob u. 25.
Minden további infó itt.

---

Ez itt úgy néz ki, mintha egy reklámcsík lenne, pedig valami egészen más, konkréten az idei évem (vagy életem?) legfontosabb jótékonysági ügye, nézd meg és támogasd:

fred565.jpg

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr446107620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zadig&voltaire 2014.05.05. 13:47:12

Leírhatatlanul finom, lágy a kávéjuk. Nem szeretem a kávét. De. Vagyis.... :))
süti beállítások módosítása