Konyhakiállítás: programok és nyertesek
2014. február 28. írta: világevő

Konyhakiállítás: programok és nyertesek

Mindjárt hétvége, ideje kicsit bemutatni, hogy mik is lesznek a legizgalmasabb programok szerintem a Konyhakiállításon, na meg van 5 győztes is, akik páros belépőt nyertek a játékon.

2014-02-26.jpg

A Konyhakiállítással kooperációban készült

Az alábbiakban egy teljesen szubjektív válogatást adok a Konyhakiállítás színpadi programjaiból, megkértem pár szereplőt, hogy avasson be a részletekbe:

Havas Dóra, Lila Füge

Kreatív reggeli
3 gyors, egészséges és családi kedvenc reggeli:
- házi granola mézes görög joghurttal, gyümölcskompóttal
- zöldturmix

- mini tojásos szendvics karamellizált baconnel és sült paradicsommal

Vasárnapi ebéd 2.0
Bede Robival közös főzés: ugyanazokat az alapanyagokat kapjuk és ezekből készítünk vasárnapi ebédet. Az alapanyagok klasszikus, szezonális zöldségekből és csirkehúsból állnak, de ennél többet mi sem tudunk.
Fűszeres Eszter, Fűszer és Lélek
Pasta risotto csípős pestoval
Jókuti András (jé, benne vagyok a blogomban!)
Dal Makhani, a világ legfinomabb lencsefőzeléke.
Kárai Dávid, NoSalty
Egy desszert három változatban - azaz szinte ugyanazokból a hozzávalókból hogyan alkothatunk mégis három különböző desszertet. Mindegyiknek az alapja egy piskótatészta lesz, amit friss gyümölcsökkel kombinálok majd. A végeredmény egy dekoratív torta, egy szupergyors pohárdesszert és egy krémes piskótatekercs.
Várvizi Péter, a bázakerettyei Bonne Chance színeiben
Két állandó étlap tételt mutatunk be. Az egyik a dödölle, amely nagyon régi étel nálunk. Mi könnyebben készítjük, vajban pirítjuk saját kertünk zöld fűszernövényeivel, tejföllel, házi mozzarellával. A másik étel amit bemutatunk az totyogós túrós rétes, klasszikus módszerrel húzva készítjük, friss túróval, felvert tojáshabbal, tejszínnel. A rétest friss gyümölcsszószon tálaljuk.
Molnár Attila, négyszeres magyar barista bajnok, WBC Finalist
3 eszköz, 3 ország, 3 arabica, 3 ízvilág...

Haladjunk a mélyebb, sűrűbb ízvilágtól a  könnyebb, fényesebb jegyek fele.
Aeropress: Burundi Ruhora Washed Bourbon
Ez az afrikai ország újból és újból tud meglepetéseket okozni, ahogy az eszköz is.
Zseniális, hogy egy ilyen egyszerűnek látszó műanyag tárggyal, mennyi féle képen lehet egymástól eltérő ízvilágú italokat készíteni.
készíteni a direkt lég-báros nyomást használva, néha csepegtetéssel kombinálva.
Azonnal vagy részletekben felöntve, folyamatosan vagy szakaszosan préselve.
Ha tényleg préseled, akar fémszűrövél is…, megjelennek a fantasztikus fehér boros,
alkoholos jegyek, atom fekete csokival kombinálva, malátás mélységgel.
Kalita: Bolivia Finca Loayza Feliciano Ramos Natural
A kalita egy csepegtetős vagy gravitációs eszköz lapos aljjal. Fém vagy porcelán verzióban találkozhatunk vele, az alján három pici lyuk biztosítja h a könnyű és finoman testes ital kinyerhető legyen az őrleményből. Nagyon szépen hozzak a japán eszköz filter hullamai az örülten gyümölcsös extrán édes rágógumis jegyeket. Steven Leighton brit pörkölő guru, Attila jó barátja, csak annyit mondott róla: Haribo.... :)

Chemex: Columbia Finca La Chorrera Washed Caturra
Ennek a szintén amerikai , gravitációs, kúpos papírszűrös eszköznek szebb formája van, mint egy… Rendkívül finom italokat készíthetünk vele, főleg a magasabb ízjegyek kiemelésere alkalmas. Az eszköznek megfelelően egy lágy szörp, könnyű, fekete teás mélységgel,  zöld almás ízjegyekkel, finoman komplex virágos aromákkal és rendkívül hosszú, édes krémes lecsengéssel.

 

És a fentiek képekben is, lehet találgatni, hogy melyik mi/ki.

A nyertesek pedig:

alpynia, Borbíró Andris, Csefkó Daniella, ekat, kaminer. 

Emailben is értesítem őket még ma.

A Konyhakiállítással kooperációban készült

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr815836510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2014.02.28. 11:41:31

Wow, nagyon szépen köszönöm, és nagyon jól hangzik minden, míg 'fel nem dobtad a témát', nem is tudtam, hogy ez ilyen érdekes, azt hittem, csak konyhabútort kell bámulni. :) De nagyon jó programok vannak.

alpynia 2014.02.28. 15:15:45

Szia, én még nem kaptam értesítést. Vagy lehet, hogy nem arról az e-mailről küldtem neked levelet, ami ehhez a felhasználó névhez van kapcsolva. Elküldenéd az esterina_tothkukacyahoo .com-ra? Köszönöm, alpynia

virtualdog 2014.03.12. 08:21:22

Utólag is köszi a nyereményjátékot, tetszett a kiállítás! :) A Phillips Multicookernél megdobbant a szívem, nagyon büszkén támogattam a kickstarter-es "közösségi, olcsó sous-vide gépet", a Codlo-t, és erre most kihozott a Phillips egy erre alkalmas gépet olcsóbban?... (50e helyett 40e, és a Codlo-nál még postaköltséget sem fizettem.) De aztán most a neten utánanézve úgy látom, ők ezt alapvetően nem arra szánják, mert van sous-vide gépük is 100e körül...

Szerintetek lehet a MultiCooker-rel sous-vide-olni?
süti beállítások módosítása