Világevő Vacsorák - autentikus gasztroélmények
2014. február 26. írta: világevő

Világevő Vacsorák - autentikus gasztroélmények

[A következő Világevő Vacsora időpontjáról itt érdemes tájékozódni, FB-tagság nélkül is látható.]

Itt van az aktuális esemény, most szombaton!

Akkor merült fel az ötlet, amikor itt a blogon is már sokadszorra írtam a híres vietnami phó levesről, hogy az mennyire fantasztikus, közben barátaimnak is népszerűsítettem a dolgot, és mindenkitől az a kérdés jött vissza, hogy "csak nem fog egy leves miatt olyan messzire elmenni?!?"

DSC_0130.JPG

Erre rájöttem, hogy ha egy leves kevés ehhez, akkor érdemes a komplett gasztroeseményt, egy vacsorát szervezni, így kezdődött el a Világevő Vacsorák sorozata, aminek során a siker legfontosabb mérője a sok elégedett és köszönetet mondó arc, na meg persze az is, hogy általában pillanatok alatt betelnek a helyek egy-egy új vacsorára. Persze az érdem a konyháé, a szakácsoké, a felszolgálóké, akiknek szintén öröm, hogy ilyen sok ember kíváncsi a nemzeti ételekre, a kultúrájukra. Ennek jegyében igyekszem én is vinni például a vietnami gasztrokultúra hírét, írtam róla még 2011-ben a vietnami élményeim alapján, aztán megfőztem Mautner Zsófi műsorában, és még az RTL Híradóban is volt róla szó:

IMG_4108.JPG

A Világevő Vacsorák persze nem kizárólag a vietnami autentikus ízek felé visznek, volt már nagy sikerű japán és brazil vacsoránk is, és továbbra is igyekszem felkutatni azokat a helyeket, éttermeket, amik elég különlegesek és autentikusak ahhoz, hogy érdemes legyen a segítségükkel elkalandozni pár órára az adott konyha mélyebb vizeire is.

20130219 Casa Brasil4-1.jpg

Ha szívesen részt vennél a következőn, érdemes itt körülnézni, hogy mikor lesz a következő, ide teszem fel elsőként a programokat. De fel is iratkozhatsz a Világevő-hírlevélre is (bármikor lemondható és amúgy is csak nagyon ritkán küldök ki). Vagy érdeklődhetsz emailben is: vilagevoesemeny@gmail.com, de az első két módszer a biztosabb

De a lényeg, hogy csak óvatosan, ahogy Szellő István is mondja a fenti híradórészletben engem idézve: aki megkóstolja függővé válik! :)

[A következő Világevő Vacsora időpontjáról itt érdemes tájékozódni, FB-tagság nélkül is látható.]

Fotós beszámoló néhány korábbi Világevő Vacsoráról: itt és itt, "backstage".

És az eddigi véleményekből, visszajelzésekből néhány:
"Már maga az ötlet is kiváló, szìvesen kipróbálnám más nemzetek konyhájával is, másrészt a vietnámi konyha azóta a ledvencem, mióta kint jártunk."

"Olyan volt, mint Vietnamban."

"kaják isteniek voltak, bőségesen elegendő is, és jó asztaltársaságunk volt, ár-érték zseniális."

"Nagyon kedves és segítőkész volt a személyzet, ár/érték arányban remek volt a felhozatal. Az ételek finomak és változatosak voltak."

"A végtelen őszinte és egyszerű légkör, környezet, laza hangulat..."

"Még finomabb, még változatosabb ételek (nem gondoltam, h lehetséges! :)) Megérte még egyszer elmenni."

"A kedves, közvetlen, szinte családias légkör, a gyors, gördülékeny kiszolgálás, a vendégek felé őszinte odafigyelést mutató tulajdonos, a mosolygós pincérlányok, no meg persze az ételek választéka és minősége."

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr1005416018
süti beállítások módosítása