Ezért is jó harvardi diáknak lenni: ételtudomány a legnagyobbaktól
2013. szeptember 22. írta: világevő

Ezért is jó harvardi diáknak lenni: ételtudomány a legnagyobbaktól

Viszont ezért jó nekünk is, mert nekik jó, ugyanis vannak olyan jó arcok ott a Harvardon, akik nem csak megszervezik a világ feltehetően legmagasabb színvonalú előadássorozatát a tudomány és a gasztronómia összefüggéseiről, de ráadásul kiváló minőségű videókon közzé is teszik azokat ingyen az egész világnak.

harvard.png

Így - miután az irigységtől ökölbe szorult a szívem, amikor megláttam az idei előadók névsorát (pl: Ferran Adriá, Jordi Roca, David Chang, stb) - gyorsan ellátogatok a tavalyi előadások Youtube-linkjére, és újra rettentő boldog vagyok. 

harvard_tabla.png

Aki pedig nem szeretné beérni a tavalyi, persze cseppet sem elavult előadásokkal, hanem nagyjából élőben követné az ideit, a Harvardban nem csalódik: ingyenes regisztrációt követően virtuálisan ott lehet az előadóteremben, például amikor épp az egyik Roca fivér magyaráz a sous-vide technológiáról. (Addig is megnézhető Bíró Lajos is ebben a témában itt a Világevőn.)

Itt a trailer, hogy mi minden várható, hiszen egy jó egyetemi előadássorozatnak nyilván az is kell:

Főzni ugyan nem tanítanak meg, mint engem a lyoni Bocuse Intézetben, de a hihetetlen magas színvonal garantált.

Ha meg elég a gasztronómiából, Pál apostol leveleiről, vagy Kínáról is lehet alaposan tájékozódni az edx-en.

Én már közben harvardi diák lettem, legalább kicsit okosabbakat fogok itt írogatni.

harvard_vilagevo.pngKezdés októberben, mindenkinek ajánlom, találkozzunk az iskolapadban! (A Berkeley-n is nagyon izgalmas sorozat van!)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr725527194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janetonic 2013.09.22. 19:57:47

ez tényleg ingyenes? le vagyok nyűgözve...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.09.22. 20:30:23

@janetonic: bizony! a tavalyiak és korábbiak eleve szabadon nézhetők, az ideire is sikerült feliratkoznom pár perc alatt.

virtualdog 2013.09.23. 09:16:58

A Coursera-n egy Hong Kong-i egyetem tartott Science of Gastronomy kurzust, vélhetően fogják ismételni, szintén ingyenes és fel lehet iratkozni watchlist-re (én leszedtem az összeset :D).

garnéla mák 2013.10.08. 20:47:19

elindult:) már nyár óta várom...
süti beállítások módosítása