Homokevés az oázisban
2012. november 26. írta: világevő

Homokevés az oázisban

Pillanatokon belül végetér a hosszú perui utazás (ez volt a program nagyjából), az egyik legmaradandóbb emlék - a Machu Picchu és a kiváló gasztronómia mellett egy extrémsporttal töltött nap volt, a Huacachina ozázisban, Ica város közelében.

20121124-1.jpg

Az oázis egy igazi, rejtőjenős sivatagban található, óriási homokdűnék között az ország délnyugati részén. Mindössze 100 lakosa van, mégis odáig vitte, hogy rákerült az 50 solos bankjegyre, amit a különleges természeti jelenségnek köszönhet, a sivatag közepén levő tó sokáig csak a legfelsőbb körök számára volt hozzáférhető, de mostanra a perui szerelmespárok is szívesen csónakázgatnak itt a zavaros vízben a szívük választottjával, lánybúcsúk és esküvők is választják helyszínként, sőt, a bátrabbak még be is merészkednek a vízbe.

Pedig a fő attrakció a tavon kívül van, a homokdűnéken házi építésű buggy-kkal hullámvasutaztatják a vállalkozó kedvűeket, néhány homokdűne tetején pedig előkerülnek a "csomagtartóból" a bútorlapból készült sandboardok, a viaszgyertyák és az utasok sorban leszáguldhatnak a völgybe...

Délelőtt még csak a kisebb dűnékre indultunk kipróbálni a dolgot:

Már ez is óriási poén, annak ellenére is, hogy kendő nélkül megesik, hogy az ember szájába bekerül némi homok. A ruhákról és a hajlatokról nem is beszélve, kíváncsi vagyok, hogy majd otthon mennyi idő alatt sikerül megszabadulni például a cipőmben maradó homoktól. A legnagyobb hátrány a "sífelvonó" hiánya, a süppedős homokban elég komoly küzdelem visszatérni a dűne tetejére.

Délután viszont már a haladó kategória következett, száguldás a buggy-val a dűnéken és elélg durva csúszások közben időnként. És persze egy naplementézés zárja a programot. Meg a sebek nyalogatása, nekem sikerült még ma is újabb fájdalmas pontokat felfedeznem magamon, az eddig alkarzúzódások és kisebb égési sérülések mellé. De megérte!

Az aláfestő zenéről bővebb infó itt.

Képeket valamiért nem sikerül most Peruból feltöltenem, de ide felteszek párat.

Ha egyszer hazaérek, bőven lesz még miről beszámolni az ősi inka ételektől a modern kedvencekig volt bőven gasztroélmény.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr564927152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása