A molekuláris gasztronómia királya nem vész el
2012. október 31. írta: világevő

A molekuláris gasztronómia királya nem vész el

Ferran Adria, a sok éven keresztül a világ legjobb éttermének megválasztott El Bulli zseniális séfjének döntése, hogy bezárja az éttermet, ahova pedig lehetetlen volt szinte bejutni (én is próbálkoztam minden év elején, persze esélytelenül) sokakat megrendített. Abban azért lehetett reménykedni, hogy valami nagy dologgal rukkol elő előbb-utóbb, most talán egy ilyennek lehetünk tanúi: a La BulliPedia születésének. Íme a demóvideó a projektről:

(a posztom publikálásakor még csak 1700-an látták, kíváncsi vagyok mekkora lesz a világ érdeklődése...)

A célkitűzések - egy zsenihez méltó módon - nem túl visszafogottak:

egy olyan online gasztronómiai adatbázis létrehozása, ami minden valaha megszerzett gasztronómiai ismeretet tartalmaz. Emellett rendet készül tenni a gasztrotörténelemben is, a XVII. századtól indulva feldolgozza, és a kreatív folyamatok kiszolgálására alkalmassá teszi az összegyűjtött anyagokat. Ez lesz egyébként a fóruma Adria K+F (kutatás-fejlesztés) laboratóriumában elért eredmények publikálásának is.
és - ha már online és wiki - akkor persze interaktív fórum is lesz majd egyszerre. 

bullipedia.png

Hát, eléggé kíváncsi vagyok. Ide minden estere remélem könnyebb lesz bejutni, mint a roses-i éttermébe egykor :)
Itt egy nagyon hosszú és nagyon érdekes cikk róla, ha valaki elmélyedne jobban a témában!

Én pedig holnap hajnalban indulok Peruba, tudósítok majd rendszeresen, végigjárom a nagyon komoly éttermeket, de a street foodra is nagyon kíváncsi vagyok a cevichétől a tengerimalacig :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr814880848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garnéla mák 2012.11.05. 03:42:38

egészen felpezsdített, tehát például várja a czifrai összest? ha ez tényleg úgy működik, mint a wiki, akkor rendszeres olvasója leszek:)
süti beállítások módosítása