Bréking: magyar pisztrángsiker Párizsban!
2012. október 24. írta: világevő

Bréking: magyar pisztrángsiker Párizsban!

[update1: közben meg is akartam volna kóstolni, de a budaörsi Tescóban sajnos épp nem volt, csak a (hűlt) helye... És megpróbálom kideríteni a származását is.]
[update2: megjöttek a válaszok az árakra, forgalmazókra és származási helyre, lásd lent.]

Általában nem a magyar halak tartják izgalomban a világot, így különösen örvendetes, hogy az egyik legkomolyabb élelmiszeripari kiállításon, a SIAL-on Párizsban óriási sikert ért el a Budaörsi Halpiac különleges terméke, a csomagolásával együtt süthető, fűszervajas pisztráng!

A hatalmas kiállításon összesen 9 kategóriában díjaztak termékeket, saját kategóriáját (friss nem tejtermék) is megnyerte a Selfish, majd a Global, azaz a fődíjat is ez kapta! 

Itt éppen az egyik tulajdonos, Palotás Péter szorongatja büszkén a SIAL Global d'Or díjat, háttérben a Selfish pisztráng:

sial-palotas.jpeg

Itt pedig a másik főszereplő, maga a pisztráng közelről, rajta a ráolvadásra váró fűszervajjal:

Selfish pisztrang_dontott1.jpeg

A termék lényege, hogy hűtőben eltartható egy hétig, szagtalanul. Aztán 10 perc sütés után kész is, és ehhez még ki se kell csomagolni.

Még egyszer Palotás, ezúttal a színpadon a díj átadásakor:

sial-palotas2.jpeg

Gratulálok! Remélem januárban Lyonban is örülhetünk egy sikeres magyar szereplésnek, ott fogok szurkolni! :)

Közkívánatra további információk a Budaörsi Halpiactól:

"Selfish pisztráng, mikor az egyébként igen szűkös kapacitású Lillafüredi pisztráng telep termeléséből futja, tőlük érkezik a Budaörsi Halpiacra.
A sütőfóliás, zöldfűszeres vajjal csomagolt Selfish pisztráng termékünk 1190-1350 Ft közötti kiskereskedelmi áron kapható a Tesco, Interspar, nagyobb Spar, Match és CBA boltokban. Konkrétan múlt hétvégén a Sparokban 1290 Ft-ért volt kitéve."

És közben megy már a JótEvő jótékonysági aukció, ahol rengetek szuper hazai étterem ajánlott fel - nagyon jófej módon - nyereményvacsorát azért, hogy a Gyermekmentőknek folyhassanak be az adományok, érdemes nézegetni és licitálni! Vagy ma este egy jó vietnami lakoma?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr524865703

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.24. 10:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luchador 2012.10.24. 05:15:21

A csomagolás pedig ott volt a Formatervezési Díjon!

ámbátor 2012.10.24. 10:00:50

Nem minősült volna hamísításnak, ha a harmadik képről a bojtokat a füliről lefotosoppolod. Ha már nem sikerült egy bojtnélküli képet készíteni.

balkon-úr 2012.10.24. 10:04:13

Itthon megfizethető lesz? Gyanítom, hogy a Díj elött sem volt az. De azért gratulálok!

ciciklizmus · facebook.com/ciciklizmus 2012.10.24. 11:36:06

"egy hűs, hegyi patak vizéből"... amit nagy méretű akváriumokba terelnek, amik minimális mozgásteret engednek a fejlődő halacskáknak.
csak remélni tudom, hogy az amúgy szapora szivárványos pisztrángokat nem pumpálják tele ilyen-olyan növekedést serkentő drogokkal!
Azt lehet tudni, hogy honnan származnak a halak? Garadna, Lillafüred, valami újabb telepről vagy simán importálják?

Kedves főszerkesztő! Egy ilyen sikerről én - mint megszállott pisztránghorgász - szívesen olvasnék részleteket is. Köszönettel!

Styxx 2012.10.24. 11:55:46

Jókuti, hogy bírtad megállni, hogy ne fényképezkedj le a díjazottal? Nem ilyennek ismerünk:-)

dögölj meg 2012.10.24. 11:58:10

Dunai pisztrángot ettetek -e már? Ne röhögjetek,tényleg létezik ! Nagymaroson ettem a nyáron,isteni !

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2012.10.24. 12:04:00

Örülök nagyon a sikernek, de vannak bizonyos ellentmondások a termékben... Ez a "Hús, hegyi patak vizéből" a maga naturalizmusával és trendi egészség-szemléletével eléggé elüt a csomagolással együtt sütéstől. Vagy csak én érzem úgy, hogy a hegyi patak és a műanyag fólia nehezen összeegyeztethető...?

...................
www.kulturtapas.com

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2012.10.24. 12:26:17

@Gaspar Gil y Pollas: Nekem is pont ez jutott eszembe először! Mint halimádó, nem tudom elképzelni, hogy nejlonnal együtt süssek/főzzek bármilyen halat. (Igazából már az is zavar, ha nejlontasakban forgalmazzák.) Meg úgyis ki kell venni a tasakból előbb-utóbb, úgyhogy ez a technika inkább a halat nem nagyon fogyasztó kezdőknek ideális.

Igaz, a mai szakácsművészetben ez már meglévő technika: amikor nejlontasakban főzik/melegítik a húst 60-70 fokon órákig (nem tudom, ennek mi a pontos szakkifejezése, valami szufittálás, vagy mi – okosok javítsanak ki!), hogy aztán jó omlós legyen.

@ámbátor: Tipikus esete rosszul megválasztott nézőpontnak, ha a fotós csak kicsit oldalra lép, máris teljesen homogén hátteret kap. Így készülnek az olyan házi fotók is, amikor a fényképen a nagyi fejéből nő ki a filodendron. Nem árt ilyenekre is figyelni fotózás közben – főleg a profiknak! Persze, a fotósop utólag mindig jó eszköz az ilyen hibákra. ;)

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2012.10.24. 12:27:59

Ja, egyébként gratulálok a Selfish sikeréhez! A márkanév is jó lett!

lajhar 2012.10.24. 13:48:04

Én a 7végén találkoztam a termékkel akciósan a InterSp@r-ban, azaz kapható itthon, de mivel a szombaton az orrom előtt sütötték ki Lillafüreden nem vettem.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.10.24. 15:02:30

@Styxx: :D ahhoz még sok díjat kell nyernie! :)

@bestpixel: szuvidálás (a francia sous vide, azaz vákuum alatt kifejezésből). Csúcséttermekben is általános a nejlonzacskók használata, persze különleges minőség kell belőle, nem az uzsonnazacskó kategória.

@ciciklizmus: köszönöm a főszerkesztői címet, egyedül írom, szóval akár az is lehetek :) igyekszem utánajárni a dolognak!

@ámbátor: cukibb az bojttal, MiB...

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2012.10.24. 16:01:58

@magyar bucó: @világevő: Köszönöm! Jól emlékeztem, csak a pontos írásmódot kell kicsit gyakorolnom. Ezek szerint a fél év francia nyelvtanulás nem volt mindenre elég. ;)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.10.24. 16:07:45

@balkon-úr: @enpera: @ciciklizmus: megvan a Budaörsi Halpiac válasza, beírtam a posztba.

@bestpixel: :)

Sonkatekercs 2012.10.24. 16:13:18

Tavaly karácsonykor ilyet sütöttünk, finom volt.

balkon-úr 2012.10.24. 18:44:28

@világevő: Köszönöm, a gyors, korrekt tájékoztatást, meg fogom kóstolni.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.10.25. 09:19:53

Köszönjük az infot, én venni fogok :D

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.10.25. 09:40:42

@balkon-úr: @enpera: én is meg akartam kóstolni még tegnap, sajnos a budaörsi Tescóban csak a hűlt helye volt :)

bl4ze 2012.10.25. 16:35:57

a budaörsi tesco-tól 5 percre van maga a cég - a Budaörsi Halpiac - FishMonger. Hétfő kivételével nyitva vannak, tuti ott is lehet venni + van egy Dokk bisztrójuk is ott lehet frissen enni mindenféle halat és egyéb tengeri herkentyűket :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.10.25. 16:48:31

@bl4ze: egy zseni vagyok, hogy ez ezsembe se jutott... jártam már náluk sokszor, mégse...

Viner Spicli 2012.10.25. 19:05:38

Gratula a sikerhez!!! Zseniális terméknév!

A sok okoskodó halszakértő, meg csak hozza a szokásos trollformát... Hogy miért nem lehet fikázódás, trollkodás nélkül örülni egy magyar sikernek, sose fogom megérteni!!
süti beállítások módosítása