Multikulti hétvége
2012. május 28. írta: világevő

Multikulti hétvége

Végre kezd Budapest is igazi multikulti nagyvárossá fejlődni, a hétvégén is sikerült néhány olyan felfedezést tenni, eljutni pár helyre, ami igazán világvárosiassá tesz egy helyet. 

Sikerült például eljutnom végre a Troya nevű török szupermarketbe (VIII., Népszínház utca 40.) ahol fotókat ugyan nem csináltam, de elég jól sikerült bevásárolni. 

Óriási a választék, aminek még csak egy töredékét sikerült átnézni, de például a nagyon sűrű, 10%-os zsírtartalmú török joghurt, a rengeteg fűszer, a különleges húsáru (például saját töltésű bárány-marha kolbász és befűszerezett darálthús, mondkettő nagyon szuper volt grillezéshez!), édességek, harissa, szirupok, és még rengeteg egyéb, tényleg van bőven választék, pedig most pékáruk nem is voltak, gondolom az is elég jó lehet.

A Facebook-oldalra fel is posztoltam gyorsan a hétvégéi rendkívüli szamócaárusítást, amit a Svábhegyen találtam, szerencsére elég jól bevásároltam belőle, extra finom.

Szintén nagyon jó olasz paradicsomot találtam a Sarki Fűszeresnél.

De a legizgalmasabbat a végére hagytam, egy igazán autentikus kínai étterem, ahol egy halom különlegességet is lehet kapni, izgalmas környezetben.

Már most is sikerült végigkóstolni rengeteg dolgot, de ide még visszatérek hamarosan, hátha alkalmas arra is, hogy itt is legyen majd Világevő Vacsora...

Ha a Budapesten élő kínaiaknak megfelel, akkor nagy baj nem lehet vele.

Sikerült valami jót enni/felfedezni hétvégén?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr844551203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atomarc 2012.05.28. 19:18:46

Nagyon titkos, hogy hol van ez a kínai étterem?

bolek 2012.05.28. 19:55:14

izé... ez a kínai annyira jó lehetett, hogy egy hasznos infó sincsen róla a posztban.

:(

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.05.28. 20:07:55

@atomarc: @bolek: sorry, hamarosan leleplezem, csak még további adatgyűjtés és feltérkpezés zajlik, de nem tartom meg magamnak természetesen.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2012.05.28. 20:21:11

A (z egyik) legjobb kínai étterem: Lao Sichuan, Fertő utca 9. Az étlapról kell rendelni. Próbáld ki. (Egy évet éltem Kínában.)

Joe84 2012.05.28. 20:44:40

Nem olyan biztos, hogy jó az nekünk ha teljesen elharapózik a multikulti Budapesten.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.28. 21:38:56

A szívparadicsom mindent visz. Ez kicsit olyan, mint amit itthon paradicsomfaként emlegetünk.

Magyarnaba 2012.05.28. 22:24:38

"Ha a Budapesten élő kínaiaknak megfelel, akkor nagy baj nem lehet vele."

Höhöhö... eszembe jutott a vecsési tofus kínai:

index.hu/bulvar/2010/12/21/4_tonna_egerszaros_tofu_vecsesen/

A szegedi napilapnak is van egy világevős blogja, két hete egy igazhitűeknek szánt éttermet mutattak be, aztán annyi multikultit, főleg a muzulmán állatvágási szokásokat éltető megjegyzést kaptak, hogy le kellett venni a bejegyzést. Reméljük, hogy a törökök birka-marha kolbászának az alapanyagai is így készültek, elfogyasztásuk közben emlékezzünk meg erről a multira kulti vágási módszerről is!

QuizÁlmos 2012.05.29. 08:31:04

nem tudjátok, hogy igazán jó hunani kínai merre van? Egy évet éltem kínában egy hunani családdal, nagyon megszerettem a konyhát

Oboreten 2013.06.30. 19:21:37

Hello

Sajnos Budapesten aki nem tud olvasni, beszélni kínaiul, az nehezen fog tudni választan AUTENTIKUS (nem feltétlenül nekünk megfelelő) ételt,
ugyanis a kínaiak a kínai étteremben nekik készült étlapból rendelnek.... már ha ezt tudta is valaki. Akkor fogsz ilyen ételeket látni, ha pl. kiszúrod, hogy amikor a személyzet ebédel, vagy egy nagyobb kínai csoportnak hordják az ételeket megsasolod ...és nem találod az étlappon ... :):):) sajnos.

Oboreten 2013.06.30. 19:24:43

A fentebb említett tötök bolt pedig igazán reprezentatí választékkal bír mind hús , mind fűszerek, mind hagyományos török tejtermékek területén ...sajnos viszont tudni kell, hogy ők sem tartanak élesztő nélküli kenyeret, amit azért egy ilyen, még vallási állatvágási dolgokat is figyelembe vevő boltban illene tartani ..... szerintem.
süti beállítások módosítása