Francia gasztronómia napok
2012. május 18. írta: világevő

Francia gasztronómia napok

Talán nem meglepetés, hogy nagy rajongója vagyok a francia gasztronómiának, így örömmel igent mondtam, amikor a Francia gasztronómiai napok szervezője, a budapesti Francia Intézet felkért, hogy legyek partner a május-júniusi izgalmas program népszerűsítésében.


 

A program legnagyobb része természetesen Budapesten zajlik, de van azért egy kis párizsi kaland része is a dolognak, a budai Aranyszarvas étterem vendégszerepel David Rathgeber francia bisztróéttermében. A l'Assiette tökéletes képviselője a bisztróműfajnak, nagyon rövid étlap, klasszikus francia fogások, de azért a séf nem feljtette el teljesen azt sem, hogy a legelgánsabb éttermek világából váltott az egyszerűbb felé. És nem mellékesen ő a szerzője az egyik kedvenc konyhai eszközöm, a Le Creuset öntöttvas lábasról szóló szakácskönyvnek is. De Rathgeberről és a magyar menü sikeréről majd részletesebben később, tegnap megkóstoltam a főztjét, ma megyek vele beszélgetni. És jön majd Budapestre persze!

A program keretében izgalmas francia gasztrofilmeket mutatnak be az Intézetben, de Budapestre látogat két francia séf is, akik részben szakmai bemutatókon, oktatásokon vesznek részt, részben a nagyközönségnek is megmutatják tudásukat, Rathgeber természetesen az Aranyszarvasban teszi ezt a hónap vége felé.

 Az egyik első program egy izgalmas film egy szakácsdinasztiáról, a három Michelin-csillagos Bras családról.

Olyan szempontból is nagyon érdekes a film, hogy kicsit talán megérthető belőle a francia vendéglátás világa, ahol kicsit sem meglepő, ha egy étterem látszólag a semmi közepén, egy forgalmas országút mellett folyamatosan hatalmas sikerrel üzemel, és a szakmai irányítás apáról fiúra, vagy éppen apáról lányra száll, mint például Anne Sophie Pic esetében.

A vetítés május 22-én lesz 19 órakor a budapesti Francia Intézetben francia nyelven, angol felirattal.

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr874523815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szevassz Revolution! 2012.05.18. 11:47:50

2012. május 19., szombat, a nemzetközi Food Revolution, az első Gasztro-forradalom napja. Az esemény Angliából érkezik, a szakácsok lezser fenegyerekétől, Jamie Olivertől. Ő az, aki inspirálja és ismeretekkel látja el az embereket, hogy a világ minden ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2012.05.21. 18:58:28

Kicsit off!
Egy memreg megjelent sved szakacskonyv boritojarol kicsit a Vilagevo fenykepe/avatara jutott az eszembe. :o)
Remelem nem gond, ha belinkelem.
3.bp.blogspot.com/-yTKmQVoLetM/Tvdo1fAhrFI/AAAAAAAALHk/5S3rJaPHGpY/s1600/Om-jag-var-din-hemmafru.png
süti beállítások módosítása