Itt a tavasz - van egy csomó jó gasztroprogram
2012. április 12. írta: világevő

Itt a tavasz - van egy csomó jó gasztroprogram

Lesz egy csomó érdekes gasztroesemény, ajánlok párat közülük. Igyekszem majd minél többre (ami nem ingyenes) megnyerhető jegyeket is szerezni, a Kávéfórumra és a szakácskönyvbemutató-kóstolóra például van, de lesz a pálinkafesztre is!
(Hírlevélre (lent) feliratkozók biztos nem maradnak le a játékokról.)

MOST HÉTVÉGE

Robuchon Budapesten
Április 12-13. (csütörtök-péntek)
Persze arról írnék sokkal részletesebben, ha a világ legtöbb Michelin-csillagos séfje személyesen jönne Budapestre főzni, de azért az is nagyon izgalmas, ahogy korábban a Facebook-oldalon már jeleztem, ha az egyik, ráadásul magyar és nagyon tehetséges szakácsa főzi az ételeit egy lakásétteremben. Talán van még hely, de jön majd máskor is. (Én ott leszek, írok majd részletes beszámolót is.)

Kávéfórum
Április 13-14. (péntek-szombat)
Koffeintúladagolás a Corinthia hotelben egész hétvégén, kóstolási lehetőség, bemutatók, barista bajnokság, vagy az egyik kedvencem, az extrém latte art show szombat délután.
Egy gyors JÁTÉK: három jegyet kisorsolok az itt és a FB-oldalon kommentelők között. A "feladat" mindössze megírni, hogy hogy iszod a kávédat.

Wachau: Toni Mörwald
Április 13. (péntek)
Az excentrikus és szuper jó osztrák séf cikruszt és kenyeret ígér, garantált szórakozás. Sajnos végül nem jutok ki, pedig nagyon akartam...

Maurus vertikális kóstoló
Április 14. (szombat)
Piknik és rengeteg fehérbor (Maurus és Csetvei) Móron, Miklóscsabival kiegészülve. Eső esetén még mindig ott a borospince!

ÁPRILISBAN KÉSŐBB

Gasztrorallye
Április 21. (szombat)
Egy nagyon izgalmasnak ígérkező új sorozat első alkalma, a cél ezúttal a Zsámbéki.medence felfedezése Trabikkal, persze főleg a gasztronómiai kincsekre összpontosítva.

Kékfrankos nap
Április 21. (szombat)
A Terra Hungarica szervezésében a legizgalmasabb hazai kékfrankosok biztos előkerülnek, és még jár hozzájuk egy csomó érdekes infó is.

Fran Warde bemutatófőzés
Április 27-28. (péntek-szombat) angolul!
A francia szakácskönyvek két remek példányának szerzője ezúttal a brit malackodásba vezeti be a közönséget, lesz kóstolás, bemutató és dedikált szakácskönyv is.
Írok erről majd részletesebben és lesz egy kijátszható jegyem is! (Hírlevél!)

MÁJUS

Janus fesztivál
Május 4-6.
Igazi bográcsozós, fűben heverészős, borozós buli Túronyban.

Pálinkafesztivál
Május 10-13.
Ezt gondolom nem kell bemutatni. És szerintem erre is lesznek jegyeim, amiket meg lehet majd nyerni!

És majd a távoli jövőben, de már most érdemes beírni a naptárba:

Budai Gourmet Fesztivál
Június 7-10.
Kötelező program minden ínyenc számára. Részletek később, de a legjobb éttermek ott lesznek megint, az már biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr434387086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZiziKalandjai · http://zizikalandjai.com 2012.04.12. 10:02:07

Többnyire cappuccinot iszom és mézzel! :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2012.04.12. 10:36:36

/Robuchon Budapesten
Április 12-13. (péntek szombat)/

András, ez naptár szerint csütörtök péntek, de ez mellékes.

Érdekesnek hangzik, kíváncsian várom a beszámolót! :)

goncziagi 2012.04.12. 16:18:02

Én csokoládéval és kis tejhabbal, tehát egy ristretto, Ágisan.

goncziagi 2012.04.12. 16:19:06

@világevő: tehát akkor ma és holnap? Nem késő ehhez egy kicsit jegyet nyerni? Bár azért nem utasítom vissza, csak kérdezem..

lollipop00 2012.04.12. 19:17:05

Kedvencem a Latte Macchiato: presszó kávé meleg tej és sok-sok tejhab között, cukor nélkül.

Lacusru 2012.04.12. 20:06:07

Rozsdamentes bögréből iszom, teáskanállal :-)

Viccet félre téve: hosszú kávé két cukorral, kb. 3cl hideg tejjel. A hosszú kávé alatt a kb. 8cl-t értem... és tényleg egy dupla falu rozsdamentes bögréből, amely egy relikvia. - anno a szállodában volt egy német törzsvendégünk, aki ott tartotta a bögrét a bárban, éveken keresztül... aztán egyik ősszel bejelentette, hogy jövőre nem jön Magyarországra, sőt, lehet, hogy soha többet! Én akkor, a búcsúzkodás + borravaló osztás kellős közepén pofátlanul megkérdeztem, nem adná-e oda emlékbe azt a bögrét inkább? Natürlich :-)

Lacusru 2012.04.12. 20:07:03

Jut eszembe... Nálatok is elérhetetlen az index.hu?

Mert akkor nem sok komment lesz így :-)

Pinka-Panka 2012.04.12. 20:25:10

@goncziagi: hú, de tetszik ez nekem:)):P

Evil1979 2012.04.12. 20:40:42

Ritkán iszom és inkább 7végén reggel.
Nagy bögrébe (2,5dl) presszó kávé + 1 kockacukor + negyed kávéskanál chilipor + 2dl hideg tej.
Kevésbé szeretem a meleg italokat, de így a hideg a torok melegítővel reggelente nagyon bejön!

Jajjfagyi 2012.04.13. 07:05:47

Egy program biztos kimaradt:
Villányi Borzsongás Fesztivál, 2012. április 27 - május 1
A Vylyan Pincészet teraszán majális hangulat és tavaszi ízek, dűlőtúra, piknik, lazulás,

29-én a pécsi Büdös Vornyik húzza a lábalávalót,

30-án Ede a levesben „könyvkóstoló”, Cserna Szabó András és Fehér Béla olvasnak és főznek, mindezt gazdagon fűszerezi a Fláre Beás zenekar!

www.vylyan.hu/esemeny/312

villanyiborvidek.hu/hu/programok/borzsongas

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.04.13. 11:41:09

@Evil1979: @goncziagi: ti nyertétek a jegyeket, kérek egy emailt gyorsan a vilagevo kukac gmail pont com-ra, hogy el tudjam küldeni az elektronikus belépőket!

goncziagi 2012.04.13. 11:50:18

@világevő: ááá, de jóóó, nagyon köszi, küldöm is a mélt!

doncarlos 2012.04.16. 09:02:25

Tisztelettel annyit jegyeznék meg, hogy a "lesz majd beszámoló" megjegyzésedre a beszámolók lassan csörgedeznek... Még a párizsi túrából is bőven van megígért de elmaradt.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.04.16. 10:27:20

@doncarlos: teljesen jogos, elég sok az izgalmas projekt most, például egy könyvet is írok, emiatt ritkábban jut időm, sorry.
süti beállítások módosítása