A legjobb karácsonyi gasztroajándékok 2011.
2011. december 08. írta: világevő

A legjobb karácsonyi gasztroajándékok 2011.

Talán még nem késő néhány olyan ajándékötletet közzétenni, ami garantáltan boldoggá tesz egy gasztroőrültet, például engem. A lista persze nincs lezárva, ha küldtök még jó ötleteket, akkor bővítem, hogy minél jobb gyűjtemény legyen itt, és persze lehetőleg mindenféle árkategória is legyen.

Tehát 2011. legjobb gasztroajándékai a Világevő szerint (nagyjából ár szerint csökkenő sorrendbe rendezve):

SousVide Supreme Demi
Nem túlzás, hogy forradalmasítja (főleg) a húsok elkészítését, nincs többé elégett, de belül nyers maradt steak, vagy szétfőtt hús. Egyszerű kezelés, energia- és munkatakarékos működés, a vákuumzacskózott, előkészített kaják akár le is fagyaszthatók hosszú időre.
(saját poszt róla)

Beszerzési forrás: www.sousvidesupreme.hu

 

The Modernist Cuisine
Ha csak egy gasztrokönyvem lehetne otthon, akkor biztos ezt választanám, persze kicsit csalás, mert 6 kötetes. Brutális összefoglaló mű, azóta volt szerencsém átlapozni, és hihetetlenül magas a színvonal, ha valaki nekem akar ajándékozni egyet, csak nyugodtan! :)
(saját poszt róla)

Beszerzési forrás: Amazonról is rendelhető, de van itthoni forgalmazója is, csak nem hirdeti, mert olyan keveset hoznak be. Ha valakit komolyan érdekel, írjon nekem emailt (vilagevo [kukac] gmail [pont] com), segítek.

 

Le Creuset öntöttvas lábas
A lassú tűzön főzés, rengeteg francia klasszikus kötelező kelléke, és nem mellékesen a konyha dísze is egyben, na meg a bicepszet is erősíti, betörők elleni harcban is felbecsülhetetlen az értéke.
(saját poszt róla)

Beszerzési forrás: Kookta.hu

 

Finomság a Baldaszti's-ból
A Lánchíd utcai üzletben bőven lehet találni izgalmas és hasznos, na meg főleg finom gasztroajándékot a különleges fűszerektől, a baszk szószokon, francia dzsemeken és angol teafüveken keresztül egészen a kézműves portugál halkonzervig mindenfélét.
(saját poszt róla

 

Beszerzési forrás: www.baldasztis.com

 

Mautner Zsófi új szakácskönyve
Mivel a benne szereplő ételeket legalább felét végigkóstoltam - nem volt egy kellemetlen meló - ezért kétszeres biztonsággal is állíthatom, hogy a Chili&Vanília védjegy ezúttal is szuper tartalmat takar. 

Beszerzési forrás: Bookline.

 

Kőteleki Kaptár szortiment
Nem mindig voltam mézrajongó, de mostanra teljesen száműztem a cukrot a konyhámból, és ezt a mézet akár magában is elszopogatom, hiába nem vagyok édes szájú. A szép doboz és a hatféle kis üveg tökéletes ajándék, benne van az idei sláger, a málnaméz is, és az ámoros akác. (Kicsit azért elfogult is vagyok, hiszen pergettem velük nyáron két napig.)
(saját poszt róla)

Beszerzési forrás: Kőteleki Kaptár, Baldaszti's, Deli...

 

sok kicsi nyereményjáték tombolajegy(ek)
Remélem ezt a jótékonysági gasztrotombolát már nem kell bemutatni senkinek sem! Mindenki maga dönti el, hogy hány tombolajegyet vesz (és ezzel jótékonykodik), viszont szerintem az se rossz ötlet, ilyen jegyeket, azaz jótékonyságot ajándékozni karácsonyra, amihez akár még egy szuper nyeremény is társulhat. Hm?
(saját poszt róla)

Beszerzési forrás: sok-kicsi.hu

 

Jótékonysági bor
A címkéje talán kevésbé romantikus, mint egy régi francia boré, de a hatása a lényeg, és itt most nem az alkohol, hanem a kifizetett összeg hatására gondolok. Ha ilyet veszel, akkor abban segítesz, hogy mozgássérültek és fogyatékkal élők sportolhassanak. A megajándékozott pedig örülhet ennek is, meg a finom bornak is.

Beszerzési forrás: Suhanj! Alapítvány

Mit vennél még fel a listára?

És hamarosan több JÁTÉK is indul, Zsófi könyvét is meg lehet majd nyerni, és a Baldaszti's-ban felhazsnálható értéákes vócsereket is! Csatlakozz a Facebookon, ha szeretnél nyerni!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr383427527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koncz Andrea főszerkesztő 2011.12.08. 09:33:43

Ezeket kérném mind, és még kérek néhány utalványt a Makifoodos főzőiskolába, és egy kifogyhatatlan bankkártyát, lécci Jézuska. Köszi

Koncz Andrea főszerkesztő 2011.12.08. 09:34:56

Ezeket mind kérném, meg még néhány utalványt a Makifoodos főzőiskolába, és egy kifogyhatatlan bankkártyát, lécci Jézuska, köszi.

Koncz Andrea főszerkesztő 2011.12.08. 09:35:55

nem bírok kommentelni, miért lehet ez vajon?

Türkménbasi 2011.12.08. 15:06:05

Én idevenném Cserna Szabó András és Fehér Béla könyvét, "Ede a levesben" a címe, nem rég jelent meg.

Alapos, ugyanakkor érdekes és szórakoztató összefoglaló a magyar konyha elmúlt 200 évéről.
Most tartok a pacaltörténetnél, kiváló!

Üdv:
Maci

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2011.12.10. 12:45:32

Én a másodikat szeretném, lécci, lécci! A head chef-ünk mesélt róla, hogy hogyan csinálták (volt szerencséje látni egy részét és beszélni a szerzővel) Zseniális, de rengeteg munka van azokban a könyvekben. Amúgy a ketté vágott fazék a könyv elején nem photoshop, hanem ott tényleg ketté vágtak egy fazekat :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.12.12. 10:13:37

@félértelmiségi: de bírtál, kétszer is :)

@Türkménbasi: az is nagyon jól hangzik, bár sajnos nem jutottam el a bemutatóra, így személyes élményem nincs a könyvvel.

@jEnci: ha véletlenül ketten is azzal lepnének meg, kérem az egyiket! :)

Türkménbasi 2011.12.13. 14:59:14

@világevő: Nem maradtál le semmiről. A bemutatón amúgy sem olvasták volna fel az egészet:-)
süti beállítások módosítása