A legromantikusabb recept
2011. november 11. írta: világevő

A legromantikusabb recept

Hozzávalók: 1 db tojás

Elkészítés:
Keménytojást főzünk, majd:

Ennyi.

Főztél már romantikus vacsorát?

[Forrás: Feel Desain]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr453369807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.11.11. 09:16:41

Ez nadddon aranoska :o)

Amugy meg sohasem foztem romantikus vacsorat. Az mire valo?

Drogon 2011.11.11. 09:49:00

Egyszer tettem fel főzni két személyre keménytojást reggelire. Kicsit elvonták a figyelmemet, a tojások leégtek (!), a lábas kukába.
Na, AZ volt romantikus.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.11. 10:11:04

Ez tök jó! Mi az a fehér alatta? Gondolom nem sima papír, mert az szétázna. Van valami műanyag célcuccod erre? Bár ha jól belegondolok, akkor egy szétvágott tejes doboz pont megfelel! Az a zöld egy evőpálcika?

Azon gondolkodám, hogy mi történik, ha piros élelmiszer színezéket fecskendezünk a tojás közepibe?

A poszton felbuzdulva én húsvét tájékán az Édesanyám tojás-nyuszis megoldását fogom posztolni! Két szem bors és egy fogvájó kell hozzá. No meg persze egy főtt tojás... :)

Kösz!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.11. 10:53:35

<UFF>
Nem lehetne valami kevéssé brutális képet felrakni? Engem mindig megborzongtat és nem a jó értelemben. Nagyon kaptáras. Csak Milla Jovovics hiányzik a képről. :) Kicsit Delicatessen érzésem van...
</UFF>

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.11.11. 11:02:14

@Attilajukkaja: hogy mire való? ha ez kérdés, akkor semmire :)

@perpetum: :)

@TrueY: nem saját, kiírtam a forrást is, az evőpálcika az tuti, a papír meg gondolom valami vízálló karton valóban és nyilván jó erősnek is kell lennie.

UFF: ez a trollok és más gonosz szellemek elriasztását szolgálja, de majd gondolkozom valami frissítésen :)

hétszűnyű kapanyányimonyók 2011.11.11. 11:31:30

Érdekes kb 2 másodpercig, aztán már nem.

Aztán eszembe jut, hogy ez csak egy koagulált és megnyomorított tyúkpetesejt. Abortusz!

És ezt valaki még romantikusnak találja... hova jutott a világ!?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.11. 11:53:01

@hétszűnyű kapanyányimonyók: "koagulált és megnyomorított tyúkpetesejt. Abortusz!"
Már ha kakasos. Ha nem, akkor mind1.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.11. 11:55:02

@világevő: "a papír meg gondolom valami vízálló karton"
Akkor kipróbálom szétvágott tejes dobozzal. Alufóliánssal befele...

"UFF: ez a trollok és más gonosz szellemek elriasztását szolgálja"
Hát a magamfajta trollokat nem riassza el... ;)

szépjuhászné 2011.11.11. 12:16:10

@hétszűnyű kapanyányimonyók:
A tyúk meg a tojás ül a pszichiáter várójában, kijön a nővér: Melyik volt előbb? "Na, menjen maga a .....ba!"

dezso 2011.11.11. 13:16:23

Én azért rájöttem a cselre. A tojás már megfőtt állapotában nyomorodik meg, hiszen a héját kissé macerás elgörbíteni... Így viszont a kartonnak nem kell különösebben vízállónak sem lennie.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.11.11. 13:38:08

@dezso: igen, a nyers tojás valóban problémás lenne :) de azért a főttnek is van nedvességtartalma, szóval jobb a vízálló.

Attilajukkaja 2011.11.11. 16:24:56

@világevő:
"hogy mire való? ha ez kérdés, akkor semmire :)"
Nekem egy vacsora legyen finom, a romantika pedig jojjon utana. Regen rossz, ha mar a pacalporkoltnel simogatnak az asztal alatt ;o)

Nekem @TrueY-al ellenteteben nagyon is tetszik ez a kep! Foleg a szinei! Szerintem nagyom macho.

"a főttnek is van nedvességtartalma, szóval jobb a vízálló."
Igy van. Es nem csak azert, hanem mert a sima papirnak nincs eleg tartasa.

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2011.11.12. 01:42:39

Nekem erről az jutott eszembe, hogy ahhoz, hogy a tojásunk szépen nézzen ki a sárgájának középen kell lennie, mert valamikor főzés során elvánszorog az oldalára és ott fő meg. Szóval ahhoz, hogy mindenhol egyforma fehérje vastagság legyen 10 percig ott kell állni és görgetni a vízben. Na meg a héjnak is le kell jönnie tökéletesen különben nem néz ki jól a külseje, akkor meg pucolás előtt néhány órára ecetbe kell áztatni, hogy az kicsit megpuhítsa és könnyebben lejöjjön.
Nesze neked romantika, még ezt is be kell tervezni néhány órával előbb...
:)))

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.11.12. 01:51:11

@jEnci: ez már a fat duckos perfekcionizmus :)

jEnci · http://vajaskenyer.blog.hu 2011.11.12. 01:59:27

@világevő: nem hagyhattam ki! :D Bocsi! :) A tökéletes keménytojásról Hervé This könyvében olvastam. :)
süti beállítások módosítása