Holnap este nagyon jó hír várható, elsőként a Világevőn!
2011. október 18. írta: világevő

Holnap este nagyon jó hír várható, elsőként a Világevőn!

Sikerült hagyományt teremteni abból, hogy a két nagy nemzetközi étteremkalauz híreiről itt a Világevőn (vagy ha épp nincs megfelelő netem, akkor a Világevő Facebook-oldalán) értesül a magyar közönség elsőként. Sok energiát fektetek ebbe, azt gondolom, hogy izgalmas téma és nagy dicsőséget (na meg konkrét turistákat) is jelent az országnak, hogy egyre jobban szerepelünk a Michelin és a GaultMillau kalauzban egyaránt. Mindkettő francia eredetű természetesen, csak az egyik ugye 3 csillagig, a másik pedig (elméletben) 20 pontig díjazza az éttermeket. Azért csak elméletben, mert az utóbbi években senki sem kapott 20-at, a 19 a maximum gyakorlatilag. Ja és egyébként az Alexandra kalauza bevallottan a GaultMillau-t használta, khm, inspirációként/példaképként a saját rendszerének a "megalkotásához".
 

Holnap este pedig éppen a GaultMillau fogja megjelentetni a budapesti éttermeket és azok pontjait tartalmazó 2012-es könyvét, a GaultMillau Österreich-t. Ebben pedig - nyomozásom alapján - nagyon jó hírre számíthatunk. Nagyon-nagyon jóra! Ez pedig elsőként a Világevő Facebook-oldalára kerül majd ki, hiszen oda tudok emailből is posztolni, ide a blogra kicsit bonyolultabb, de mindenképp megoldom valahogy még a holnap (késő) este folyamán. Szóval érdemes csatlakozni az oldalhoz és nézegetni a blogot szerda este!

 

Folytatódik közben a Gyermekmentők jótékonysági vacsoraaukciója is, aminek a keretében az ország legjobb éttermei felsorakoztak, hogy felkínált vacsorájukkal támogassák a jó ügyet! Szeretném felhívni a figyelmet, hogy az akció célja nem első sorban az, hogy végre olcsón lehessen egy jót enni egy gourmet étteremben, hanem az, hogy sok pénzt kapjanak a Gyermekmentők, tehát nyugodtan szabad irreálisan magas összeget is kínálni egy-egy vacsoráért, épp ez a lényeg, az adakozás!
(próbálok én is hozzájárulni a dologhoz, nagy örömömre az általam felkínált Best of Bocuse vacsora meglepően jól szerepel, 26 ezer forinton áll éppen, remélem megy is még feljebb, hiszen minden pénz az alapítványé lesz)
Szóval licitáljatok rám is, az éttermekre is! A hír terjesztése is segítség!
Itt van hozzá egy FB-esemény, ahhoz is lehet csatlakozni a népszerűsítéshez.

 

"Premierek" a Világevőn eddig:
-idén márciusban az új Michelin-csillag elsőként itt
-(kicsit más téma, de premier:) a Bocuse d'Or győztese Lyonban szintén itt elsőként
-tavaly novemberben a GM-pontok elsőként
-tavaly márciusban az első Michelin-csillag elsőként (még egy másik blogon írtam eredetileg)
 

(És még abban reménykedem, hogy idén a kedves médiamunkások nem gondolják majd azt, amit általában szoktak, hogy forrásmegjelölés nélkül, a copy-paste nagyszerű lehetőségeit kihasználva kell egy hírt átvenni. Voltak már pozitív példák is persze, de a többség szereti csak simán lemásolni, esetleg beleírni, hogy Világevő, de persze kattintható link nélkül, nehogy véletlenül valaki megnézze.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr373310975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.18. 21:00:07

Amatőrként kérdezném, hogy mit pontoznak a pontozók? Bejön Anton Ego, rendel egy lecsót és az izlelőbimbó izgatottsági faktort lemérik a szomszédos MRI-ben?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.18. 21:46:35

@TrueY: a pontszámba csak és kizárólag az étel számít bele. minden más csak a szövegben emíltődik, pl szerviz, hangulat, stb.

@Lesből Támadó Szárítókötél: az nem az én hírem, tőlük kérdezd! :) én kérdeztem, de még nem kaptam választ, mert az szerintem valójában a GM 2013 lesz. És kicsit furcsa, hogy következetesen rosszul írják le a kiadvány nevét, összesen ötször a rövidke szövegben...

Lacusru 2011.10.18. 22:06:34

Ezek szerint nem védi semmi az itt megjelenő információkat? Gondolok itt a törvényre... Láttam már blogon kiírva, hogy szerzői jogi védelem alatt áll, stb. Jó tudom, ez ebben az országban nem sokakat érdekel... de hátha pár jóérzésű embert eltántorítana a copyzástól :-)

Na majd én... Figyelem! Aki a Világevőtől lecopyzik valamit, annak megfőzöm az utolsó vacsoráját... :-)

gasztroszexisták · http://gasztroszex.blog.hu/ 2011.10.18. 22:42:14

@világevő: bár sok helyütt a név is csak így jelenik meg, Gault Millau, esetleg Gault-Millau, azért a magazin hivatalos oldalán is Gault&Millau-t, vagy Gault et Millau-t használnak.

www.gaultmillau.fr/

indapass90210 2011.10.18. 23:55:57

@Lacusru: "Na majd én... Figyelem! Aki a Világevőtől lecopyzik valamit, annak megfőzöm az utolsó vacsoráját... :-)"

Ezt még lehet fokozni azzal, ha belőle főzöl egy utolsó vacsorát!

ehran 2011.10.19. 02:00:48

@világevő: Kicsit mereszd a szemed logóra az alábbi linken. ;)
www.gaultmillau.fr/

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.19. 07:18:08

@ehran: köszi, de nem meresztem. :)
egyrészt ismerem elég jól azt a logót, másrészt itt most _nem_ logóról van szó. hanem az írásmódról, folyó szövegben, nézd meg a saját linkeden, a franciáknál, hogy használják-e a "&" jelet! és az ilyesmi nem egyéni döntés kérdése egy márkánál.
(bár vicces módon még a francia kiadó is néha egybe, néha szóközzel írja a nevet. de &-el (szinte?) soha.)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.19. 07:21:32

@Lacusru: @Dövan: Köszi a védelmet! :)
valóban simán lopnak, szöveget, képet, bármit. az egyik utolsó a hirado.hu, tehát a köztévé weboldala volt, ahova innen leszedett, vízjellel ellátott képemet kitették forrásmegjelölés nélkül. ja és "véletlenül" levágták azért a kép alját a vízjellel :) persze jó szándék volt mögötte :)

jet set 2011.10.19. 08:57:29

@TrueY: Lecsót? Ezek nem mennek be olyan helyekre. "Kaviárral töltött csigafalatok marinált poliphabbal és eperfagylaltba oltott csipkebokorvesszővel"-t kóstolnak.

wendriner úr 2011.10.19. 09:58:33

Costes 18 pontot kapott. Na es?
:-)

Vilagevo, amugy te kicsit az MBT vonaltol fuggetlenul nyomod az irasaid alapjan, ugye?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.19. 12:29:38

@világevő: "a pontszámba csak és kizárólag az étel számít bele. minden más csak a szövegben emíltődik, pl szerviz, hangulat, stb."

Tehát akkor elvileg a Moszkva téri, őőő, izé.. Kalefen álló gomba meleg is kaphatna Michelin csillagot? :)

@jet set: Melegszendvicset nekik! Vagy szocilista hamburgert édes buciban (boa...) csalamádéval! :)

Savior 2011.10.19. 13:05:24

@TrueY: Igen, ha jó lenne. :) Japánban asszem egy-két helynél írták is, hogy ott nem éttermet és tökéletes kiszolgálást kell várni...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.19. 13:38:53

@Savior: Akkor még nincs veszve semmi... :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.19. 15:23:43

@wendriner úr: igen, független vagyok mindenkitol. nagyon sok kozos ertekunk van, de sajnos messze nem minden...

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.19. 15:26:22

@TrueY: @Savior: igy igaz. egy csillag = sajat kategoriajaban kiemelkedo. (bar az elobb meg a GM-re kerdeztel :))

Londonban van egy kedvenc helyem pl, ahol nincs is kulon voros, feher boros es vizes pohar, minden egybe megy, es van csillagja. Hong Kongban van egy dim sum bufe is, oda sajnos nem jutottam be, akkora volt a sor meg ejjel is az utcan.

elzee 2011.10.19. 17:55:36

Várjuk a nagy hírt... mikor érkezik?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.10.19. 18:36:01

@elzee: 7-kor kezdődik csak a rendezvény. és húzzák az időt szerintem. szóval este, később. és elsőként a facebookon.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.20. 10:20:29

@világevő: Mindegy. GM, vagy radiál. :)

Éjjel az utcán a másnapi nyitást várták? :)
süti beállítások módosítása