Macaron-teszt Párizsban
2011. június 30. írta: világevő

Macaron-teszt Párizsban

A rengeteg bevásárolt macaront sikerült mind elfogyasztani, ennek alapján pedig egy - saját - sorrendet felállítani, íme a nem túl tudományos, viszont annál inkább finom párizsi Világevő macaron-teszt végeredménye.

1. Ladurée
www.laduree.fr
Egyszerű ízek, de azok egytől-egyig telitalálatok. Ráadásul a legjobban ez bírta a szállítást is, a csomagolása is ennek a legszebb.
 
2. Pierre Hermé
www.pierreherme.com
Izgalmasabb kombinációk, de a kevesebb itt  -szerintem - több.

3. Sadaharu Aoki 
www.sadaharuaoki.com
A legmerészebb kísérletek (pl. wasabis), időnként kiemelkedően izgalmas, időnként csak jó eredménnyel.

És itthon szerintetek hol a legjobb a macaron?

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr413026217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panka_ 2011.07.01. 09:51:38

Nem ettem sok helyen: az Augusztban - ez felejthető volt, a Lukács cukrászdában - szintén, csak itt még a kiszolgálás is csapnivaló volt, és a Villa Bagatelle-ben, a hazai felhozatalból ez volt a legjobb.
Viszont Párizsból hazafelé, még kint a reptéren vásároltam (nem ez a spéci Ladurée és társai, hanem egyszerű, papírzacskós történet) bírta az utazást, és az összes nálunk kapható verziót mosta. :)

Globetrotter2014 2011.07.01. 16:53:40

jó kis poszt. A 3 színű makarón tiszta paradigmaváltás. Meredek az osztrák mekik McCaféiban van macaron elég olcsón (kb 1 ajró), és nem rosszabb mint egyik másik bolti 2-3ért, igaz az igazán jótól messze van.

Bond, JamesBond · http://twitter.com/fisssi 2011.08.04. 13:07:43

Itthon a Costa Caféban próbáltam (borzasztó volt, száraz, porladó), a Le Meridienben (az állag már oké, de nagyon gejl/szuperédes) és a Villa Bagatelle-ben. Én is az utóbbit mondanám a legjobbnak.

A Ladurée-t nekem a Heathrow reptéren nyílt alkalmam megkóstolni, máig ez az etalon. Sorban második egy svájci McDonald-ban vásárolt szelekció... kíváncsian várom, mikor kezdik el itthon is a McCafékban árusítani.

ökocica 2011.09.25. 07:26:15

Itthon eddig csak a Zazzi-ban ettem, de az sem volt az igazi. Egyszer kaptam a Sprüngli-ből, hát az valami isteni volt.

misspipő 2013.04.27. 19:59:54

Nem tudom miert ezt a nevet adta a commetnek, na de vissza a macaronra, szerintem a La Delizia citromos es a soskaramell a legjobb :)

Hertay Ákos · http://kkv-ugyvitel.blog.hu 2016.02.05. 16:03:10

Chez Dodo s Deszert neked-nél ettem eddig a legjobbakat
süti beállítások módosítása