Kvíz: Mi ez?
2011. január 25. írta: világevő

Kvíz: Mi ez?

A kérdés egyszerű, milyen étel van a képen? [Megfejtés]

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr42613005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boldii10 2011.01.25. 21:25:18

Citromból készült műcitrom. Cukorból és citromból egy cukorcitrombomba.

boldii10 2011.01.25. 21:29:32

Vannak további tippjeim. Tojás hártyája sárgájával bekenve. Currys sertésvesehártya.

ehran 2011.01.25. 21:38:57

@boldii: :)
Nekem is ilyen extrém hülyeségek jutnak eszembe, mint vizahólyag (bár sose láttam) vagy valamilyen embrió (cápáé, Vincze Zoliéknak volt a Kertben, mondjuk az hosszúkásabb volt, nem ilyen gömbszerű). Túl sok ázsiai főzőmúsort nézünk. :)

boldii10 2011.01.25. 22:06:43

A valóság az, hogy egy hólyagban, stb. az "erek" struktúrát alkotnak, itt pedig csak egy random háló van, mint a vattacukorban. Tehát kevéssé valószínű szerves eredetű hártya. Ellenben akkor ezek valamilyen rostok, innen jött a citrom dolog. De persze ezen a fotón még az sem érthető, hogy az a barna folt valami tartalom, egy más szín, vagy csak a tányér látszik át a túloldalról. A csillogás árulkodó, hisz szemből nem tűnik nedvesnek vagy zsírosnak a dolog, tehát a csillogást inkább a struktúrát tartó váznak tulajdonítom, innen a cukormáz elmélet.

boldii10 2011.01.25. 22:07:29

Továbbá a bal alján a struktúra sözgletessé válik, lehet, hogy azon a felén állt egy ideig készítés közben.

boldii10 2011.01.25. 22:08:48

Ja, vagy biztos az egy szarvasgomba lapka, mint mindig, ha valami barna és nem tudjuk mi az :) (még szerencse, hogy nem léptünk bele)

ehran 2011.01.25. 22:20:32

@boldii: Ja hogy Neked konkrét elméleted van. :) Én csak hülyeségeket beszéltem, de tekintve, hogy a Bocuse-on van világevő, ezért azt tippelném, hogy valami ottani molekuláris varázslat, esetleg a szomszédos cukrász világbajnokságról valami trükközés (mondjuk cukorral).

boldii10 2011.01.25. 22:31:36

Egyébként meg, ha ez Lyonban van, akkor mi más lenne, mint hagymaleves! (ott van?)

ehran 2011.01.25. 23:13:16

@boldii: Most néztem, Facebookon megfejtették - bresse-i csirke valamilyen hólyagszerűségben készítve; szerintem Bocuse éttermében lőtte világevő. Így, hogy tudom mi ez, már tényleg fel lehet fedezni a csirke körvonalait benne. :)

boldii10 2011.01.26. 01:05:16

Egyébként a Bouce-os tányérról az eszembe jutott, hogy csak át kellene nézni, mik a főbb lehetőségek,..

boldii10 2011.01.26. 01:09:04

Ha ez a jó megfejtés:

5th Course: Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"

Volaille de Bresse en Vessie "Mere Fillioux"
(Truffle-stuffed Bresse chicken in a bladder.)

Notes: After the birthing the chicken from the bladder, it is carved. The white meat is presented first, with rice (sticky rice - it was a version of glutinous rice that I was unfamiliar with - the grain was not as short as ones I've encountered), a slightly sweet, creamy sauce with morels, and buttered vegetables (haricots verts, carrots, and daikon radishes, of all things).

Akkor közel álltam. Két dologgal: A tojás hártyájával és a szarvasgombadarabbal. Persze még most sem tudom mit látok, ez korlátozza hitelességem :)

boldii10 2011.01.26. 01:12:05

Nem tojás, na de mindegy.
Viszont itt www.alwayshungryny.com/thought-for-food/entry/always-traveling-paul-bocuse-lyon-france/ van pár kép, azok lesznek a holnapi posztban ? :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.01.26. 01:30:38

@boldii: duplán nyertél: a megfejtés is tökéletes, na meg egy poszt alatt 9 a kommented is simán világrekord! :)
süti beállítások módosítása