Korea Budapesten: kimcsileves és bibimbap
2010. december 16. írta: világevő

Korea Budapesten: kimcsileves és bibimbap

 Amíg kínai büfékkel tele van a város, sőt az ország, addig a távol-kelet más konyháiával kicsit nehezebb itthon tartani a kapcsolatot. Üdítő kivételt jelent a Zichy Jenő utcában (9-es szám), az Arany János utcai metrómegállótól nem messze található koreai kifőzde, amire Mautner Zsófia (Chili&Vanília) hívta fel a figyelmemet és lelkesedésére jellemző módon, amikor rákérdeztem, hogy pontosan merre is van, azonnal autóba pattant és csatlakozott egy kimcsilevesre.

A koreaiak csípős káposztából és csiliből készülő savanyú káposztáját talán már nem kell bemutatni, itt ebből az alapanyagból a szokványos köret változaton kívül még sokféleképpen lehet találkozni. Étvágygerjesztőként például, ez érkezik az asztalra, szója bab, és más finomságok kíséretében.

Aztán következik a fő attrakció, a húsos, zöldséges kimcsileves és köretként a bibimbap, amit a leveshez hasonlóan szintén tűzforró agyagedényben tálalnak, és rizst a zöldségekkel valamint a tetején található tükörtojással magunknak kell összekeverni egy fakanállal. Ez létezik egyébként húsos változatban is, olyankor a nyers hús is a forró edényben az asztalon készül el.

Van még sokféle leves, illetve egészen biztos érdemes megkóstolni még a húsos derelyét, persze koreai változatban, szóval fogok még visszajárni kísérletezgetni, de a hely nagyon bíztató, mindkét étel nagyon finom volt és nem is áll annyira távol a magyar ízektől, mint azt gondolhatnánk.

Holnap új játék indul egy gyönyörű vietnami gasztronómiáról szóló könyvért!

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr112519688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dpeti · http://www.ninapartmentsphuket.com 2010.12.16. 16:45:31

hát ezt mindenképp ki fogom próbálni ha még tavasszal is nyitva lesz!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2010.12.16. 16:47:06

@dpeti: ha rajtam múlik, biztosan nyitva lesz még :)

Dr.perrycox 2010.12.16. 18:17:46

Úristen kolera Budapesten?

gomes 2010.12.16. 18:36:07

pont a heten voltam (eloszor) es meg kell mondjam, hogy a Kim-chi az teljesen autentikus - szinte pont olyan amilyennel a koreai ismeroseim megismertettek, a Kim-chi leves viszont kicsit savanyukaposzta izu ami szerintem a belefozott talan vecsesi szalas kaposztanak koszonheto, de ezzel egyutt is szep osztalyzatot erdemel.

hiaba Kinai-Koreai Etterem a neve a helynek ez nem kinai etterem, megha van ami kinainak van is nevezve az etlapon (D24) de azt a koreaiak hivjak kinainak de kinaban nem letezo kaja.

sem a minoseg es ezzel parhuzamosan az ar sem kinai bufe.
:)

ezzel egyutt / pont ezert hatarozottan ajanlott kategoria

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2010.12.16. 22:33:54

@nyalifalibiszibaszi: nem nagyon, kínai-koreai étterem(?).
@gomes: igen, valóban drágább, és valóban arányos ez a színvonallal.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2011.02.27. 11:35:16

@nyalifalibiszibaszi:

A kínai és koreai neve ez : 金達莱/ 진달래 (Chindallae:Rhododendron mucronulatum), de magyarul csak Kínai-koreai ételbár :)
süti beállítások módosítása