Fantasztikus vietnami pho leves - Budapesten
2010. november 15. írta: világevő

Fantasztikus vietnami pho leves - Budapesten

Sikerült visszaérni a bécsi gasztrotúráról, rengeteg fantasztikus élménnyel gazdagodva, a feldolgozást hamarosan kezdem itt a blogon. Tegnap este viszont Mautner Zsófinak, a Chili&Vanília szerzőjének köszönhetően sikerült eljutnom Segal Viktor, séf társaságában egy fantasztikus vietnami vacsorára, egy nagyon kedves vietnami családhoz. Sajnos nincs éttermük, a privát meghívást nyilván nem fogom tudni rendszeressé tenni, pedig a pho levesük éppen olyan finom volt, mint az eddigi kedvenc, amit Hanoiban ettem.

A vietnamiak számára a pho olyan, mint nálunk a búza, maga az élet. Reggelitől vacsoráig bármikor ehető, rengeteg olyan kis étterem és büfé van, ahol csak ezt árulják, maximum annyiban variálnak, hogy különbözű marhahúsokkal adják.

Itthon nem könnyű jó phót kifogni, a Józsefvárosi Piacon van az egyik lelőhely, a másik  - sajnos csak átmenetileg - a Bock Bisztróban, Bíró Lajos éttermében, a tőle megszokott vicces csavarként: reggelire! Lehet még kapni a Long Island nevű nagyon furcsa külvárosi intézményben is, ahol egy laoszi szakács készíti, de arról nagyon hiányzik például a friss koriander, ami nélkül nem pho a pho. A szó helyes kiejtése egyébként leginkább a "fő", de kicsit a "fó" és "fő" között található...

Köszönet a tegnapi vendéglátóimnak, nem leplezem le őket, nehogy megrohanják őket a vietnami ételek rajongói!

 Még a héten indul a JÁTÉK, izgalmas gasztronyereménnyel! Stay tuned!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr152449760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boldii10 2010.11.15. 21:55:23

A józsefvárosin a 4. (vagy már elfelejtettem) bejáratnál szembe végig, ahol 4-5 bodegában árulnak vietnámit, no ott jobbra van 1 v. 2 kajálda, ezekre gondolsz?
Pontosan kell meghatározni, mert múltkor diványon is írt valaki, de egyszerűen nem találtam meg (illetve nem tudtam biztosan), hogy miről beszél.
Ja és a kafír lime levélen túl mik ezek a vietnami zöldségek, valaki írna egy rövid útmutatót a 10 legfontosabbról?

A pak choy legyen veletek!

trendo+ 2013.03.19. 09:02:45

Miért "vicces csavar" reggel enni a phót? Minden vietnami ismerősöm reggel kajálja!

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.03.19. 09:06:21

@trendo+: ahogy ez a posztban is szerepel. ("Reggelitől vacsoráig bármikor ehető.")

trendo+ 2013.03.19. 09:09:10

OK :) Csak a Bocknál írt megjegyzésedre reagáltam. De nem kötözködésből :)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2013.03.19. 09:10:29

@trendo+: :) jogosan, az csak az itthoni szokásokhoz csavar. viszont ha érdekel a phó, nézz még körül a blogon, vannak azóta itthon nagyon jók!

trendo+ 2013.03.19. 09:17:13

Köszi! Önellátó vagyok pho-ból! Ha mégis "igazit" akarok enni belőle, akkor lemegyek a szomszédasszonyomhoz, N'yum-hoz!
süti beállítások módosítása