Bejrút, Libanon: meleg mezze képekben
2010. október 03. írta: világevő

Bejrút, Libanon: meleg mezze képekben

 A gyorsbüfé után, ami egyébként kiváló volt, vacsorára már étterem következett, a franciás és nagyon népszerű Gemmayzeh negyedben. Sajnos a kiszemelt libanoni étterem este 10 után már zárásra készült, de a közelben ajánlottak egy másikat, ami dizájnjában érdekesebb volt, élő zenével és az átlagosnál több külföldivel, egy kicsit tuirstacsapdának nézett ki. Az ételek minősége nem támasztotta alá a félelmeket. A napközbeni 38 fokos kánikula estére sem nagyon enyhült, de azért a nemes cél érdekében igyekeztem legyűrni minél több finom falatot. Az emeleti étteremről pedig kiváló rálátás nyílt a teljesen érthetetlen módon egész éjszaka dugóban araszoló autóforgalomról az utcában.

Hamarosan egy összefoglaló értékelés következik a bejrúti libanoni konyháról, nevekkel, magyarázatokkal. Na meg egy fantasztikus tradícionális örmény étterem, egy nemzetközi hely a tengerparton egy szálloda tetején és bejutottam a város legmenőbb szórakozóhelyére is, ahova szinte csak Range Roverrel, Posche Cayenne-nel illik megérkezni. A városban szaladgáló rengeteg Hummer- és Lamborghini-tulajdonos valahova máshova jár, lehet, hogy van még menőbb hely? 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr352340936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása