Mi lett és mi lesz a két Michelin-csillagos éttermünkkel, és miért?
2021. szeptember 24. írta: világevő

Mi lett és mi lesz a két Michelin-csillagos éttermünkkel, és miért?

Már majdnem egy év eltelt, amióta szétvertem az Onyxot, gondoltam megnézem, sikerült-e már kicsit magukhoz térniük azóta. :)

img_1069_onyx_michelin_restaurant_jokuti_vilagevo.jpg

Rövid válasz: nem.

Hosszú válasz: dehogynem. 

Én mondjuk annyira amatőr vagyok építkezés témában, hogy pár dologról meg kellett kérdeznem, hogy az most épük, vagy éppen bontják, de némi szakértői támogatással azért most már alaposan felsejlik, hogy mi is lesz itt. Nos, Onyx még nem. De Műhely igen, egy köztes lépcsőfok az Onyx felé, ami megmarad majd a zászlóshajó megnyitás után is, és többszörös célt szolgál:
- ez lesz például az Onyx előszobája. Mármint nem térben, hanem gasztronómiailag, azaz itt forrnak ki az étterem ételei, amiket viszont időnként még nem végleges formájukban lehet is majd kóstolni.

Ezáltal tehát egyben egy

- betekintés a kulisszák mögé. Nem igazán tudok ilyenről a világban, hogy a fine dining étterem folyamataiba igazi betekintést lehessen kapni. Ha van is egyszerűbb étterem is a házban, az kifejezetten el szokott különülni stílusban is, és például inkább bisztrós vonalat visz. Persze jelenleg senki sem tudja, hogy milyen lesz az Onyx, azaz azt sem, hogy mennyi változnak majd még a Műhelyes ételek...

Ilyen lesz:

muhely.png

Fotó: Onyx

Ahogy látszik, tényleg nem kár azért a falért, amit elkezdtünk ledönteni az utolsó vacsorán, sokkal letisztultabb, modernebb, korszerű dizájn jön majd létre. Valamikor novemberben.

De addig még sok a meló.

Az Onyx-rész most így mutat:

img_1091_onyx_michelin_restaurant_jokuti_vilagevo.jpg

img_1092_onyx_michelin_restaurant_jokuti_vilagevo.jpg

img_1094_onyx_michelin_restaurant_jokuti_vilagevo.jpg

img_1097_onyx_michelin_restaurant_jokuti_vilagevo.jpg

Apropó Michelin: elég sokan felhördültek, hogy úgy mond "elveszítette" két csillagját az Onyx. Még pár éve összeszedtem a legnépszerűbb tévedéseket a csillagokkal kapcsolatban, annak van ugye csillagja, akinek a neve mellett szerepel a csillag a könyvben. Tehát nincs külön adás és elvesztés, hanem vagy ott van, vagy nincs. Az Onyx jelenleg nem is szerepel a kalauzban, ami kicsit bonyolódik azáltal, hogy (print) kalauz sincs, ráadásul kicsit az időzítéseket is elrontották, de a lényeg, hogy a kutatásaim alapján jelenleg az Onyxot egy nem létező étteremnek tekintik, hiszen nem csak, hogy zárva van tartósan, de a megnyitás dátuma is ismeretlen, a séf is távozott, és ráadásul - és ez a legfontosabb - maga az étterem is jelezte, hogy drasztikusan megváltozik, azaz gyakorlatilag egy új étterem fog majd létrejönni. Ilyen esetekben pedig a Michelin "kivárni" szokott, még olyan nevek esetében is, mint mondjuk az oslói Maaemo, ami pedig a séfet is megtartotta, az irányt is, csak épp elköltözött új helyszínre 2019 decemberében, aminek köszönhetően a 2020-as március északi kalauzban bizony nem volt csillagja. Egy sem, a háromból. Viszont nagyjából egy hete kijött az új nordic kiadás, amiben újra 3-csillagosként szerepel. 

Na majd a novemberi nyitást követően lehet újra találgatni...

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr8116696654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása