Új lemez forog a Bajcsyn - modern gasztronómia új fordulatszámon
2017. június 18. írta: világevő

Új lemez forog a Bajcsyn - modern gasztronómia új fordulatszámon

Bár a "nagy" étteremkalauzok radarjára még nem igazán került fel, megérdemli a figyelmet a Tama, ahol történt egy kis fiatalos irányváltás. Ezzel párhuzamosan persze az étlap is megújult. Mutatom, milyen lett.2017-06-14.jpg

Jártam már itt januárban, akkor nagyon tetszett, viszont azóta csak most sikerült újra eljutnom. Közben pedig történt egy séfváltás, Kovács Péter - tapasztalataim szerint - komoly, fiatalos lendülettel vette át a konyha irányítását sok-sok londoni tapasztalattal a háta mögött. 

Az étterem weboldala.

Az étterem optikailag legizgalmasabb része persze továbbra is a 'Séf TV', szerencsére mindig be van kapcsolva:

Na és akkor az ételek, mégis csak az a lényeg. Az emblematikus lemezjátszóval tálalásnak már nyoma sincs, új, és nagyon jó lemez került fel:

Malacterrin, uborka, dijoni mustár
uborkasaláta ízhatás különböző állagokban, friss és üde, tökéletes a terrin is. dscf0155.JPG

A kenyerek és a vaj is teljesen rendben van, nem is sikerült megállnom ennél a két szeletnél.

dscf0159.JPG

Aztán az egyik legkiemelkedőbb tétel, egy ázsiaias hangulatú marhaleves, benne szuper ízek és még annál is szuperebb, omlós, ízes marhanyakkal. A benne levő kiegészítők, mint a kimchi, koriander, citromhéj, pácolt karalábé íze nem oszlik el benne, így tetszőleges adagolható, variálható az izgalom, nagy kedvenc lett. (Én kicsit ruganyosabbra hagynám benne az udont, de hát nem egy autentikus japán leves akar ez lenni.)

Marhaerőleves, gyömbérrel, káposztával és udontésztával.

Fogas, ravioli, édeskömény

dscf0169.JPG
Ez is nagyon rendben van, kiváló hal és nagyon jó kiegészítők, jó összkép. Zsályás szőlőmagolajban konfitált fogas, tőkehallal és rákkal töltött ravioli, édesköménymorzsa és chorizoszósz, ami nem nyomja el a többi összetevő finomra hangolt ízeit

dscf0172.JPG

Onglet, olívás burgonyapüré, répa

dscf0181.JPG

Az egyik legízletesebb marhahúsrész, amitől persze nem is lehet (és nem is kell!) elvárni, hogy olyan omlós legyen, mint egy nélszín, viszont az egyik kedvenc részem, és ez az ír példány is bizonyítja, hogy több keresnivalója van a tányérokon, mint a kissé neutrális, unalmas nemes rokonnak. Sült fokhagymás-olivás burgonyapüré, sült répa és egyéb zöldek.

dscf0183-001.JPG

Kaptam egy elődesszertet is, cseresznyeszorbé és kakukkfüves (szuvid) cseresznye.

dscf0189.JPG

Nagyon kellemes:

dscf0190.JPG

Csokoládé passio

dscf0195-001.JPG

Elég sokat harcolok a passiógyümölcs elnevezés ellen és a maracujáért, de ennek nem feltétlenül van értelme, viszont ennek a desszertnek annál inkább. Mandulalisztes piskóta alapon tejcsokoládémousse, benne maracuja. A tányéron még buborékos csokoládé, étcsokoládé sorbet, és friss maracuja. A gyümölcs erős sava tökéletesen van adagolva, meghagyja a sötét csokiélményt, felfrissítve azt.

dscf0199.JPG

Kávé és petit four.

dscf0201.JPG

Aztán csak nem bírtam ki, és kértem még egy rebarbarás desszertet is. 

dscf0209.JPG

Szezonális, narancs és vanília jelenik még meg a tányéron többféle állagban is, nagyon kellemes, pont jó édességű, jó savakkal!

dscf0210.JPG

 

Szóval továbbra is nagyon érdemes odafigyelni a Bajcsyra, külön öröm, hogy egy szép reményennel induló új étterme(s) lendületét a séfváltás sem töri meg, sőt, nem csak a nyitás utáni pár hónapra koncentrálnak, hanem fejlődnek, haladnak tovább! És nem riadnak vissza a magyar alapanyagoktól sem, na meg van gulyás is az étlapon, persze gondolom az is azért modernizálva, legközelebb azt is megkóstolom.

Hamarosan nagyon különleges bangkoki kajakalandok jönnek, elsőként/élőben instán és facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr4612595309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.06.20. 21:20:05

Télen voltam a Tamában, akkor nagyon jó volt, remélem, hogy az új séf is tartja a színvonalat. Viszont az árak eléggé magasak, én drágábbnak éreztem, mint a Borkonyhát. Bár az is igaz, hogy itt két ajándék fogást kaptunk :)
süti beállítások módosítása