Gourmet Fesztivál 2017.
2017. május 20. írta: világevő

Gourmet Fesztivál 2017.

Néhány kedvenc és érdekesség az idei kínálatból a Gourmet Fesztiválról. ***-gal jelölve azok a tételek, amiket óriási hiba lenne kihagyni!

fullsizerender_56.jpg

És itt továbbra is lehet találkozni személyesen is a séfekkel, akár két példányban is!

Anyukám Mondta

FOCACCIA, MANGALICASONKA, BURRATA, NOTÓI MANDULA ***

fullsizerender_57.jpg

fullsizerender_63.jpg

 

Babel Budapest

TOJÁSOS GALUSKA ***

fullsizerender_54.jpg

 

Borkonyha

PRÉSELT MANGALICACSÜLÖK SAVANYÍTOTT HAGYMÁKKAL

fullsizerender_61.jpg

QR-OS EPERKAVICS

fullsizerender_58.jpg

 

DESSZERT.NEKED

fullsizerender_59.jpg

ERHARDT ÉTTEREM

Mangalica-aprópecsenye brassói módra, kovászolt spárgával

fullsizerender_54b.jpg

A spárga elég impozáns dekorációként, na meg szuper párosítás a nagyon profi, hagyományos brassóival:

fullsizerender_55b.jpg

GUSTEAU

Mangalicanyelv, barna vaj, tejföl, savanyított eper

fullsizerender_39b.jpg

KIOSK

MANGALICABAO VADASSAL

fullsizerender_65.jpg

 

KISTÜCSÖK ÉTTEREM

CITRUSOS, TÁRKONYOS MANGALICAPÁJSLI ROPOGÓS ZSEMLEKOCKÁKKAL ***

fullsizerender_66.jpg

KNRDY

Kubai mangalica, BBQ szósz, kovászolt paprikás káposzta

fullsizerender_42b.jpg

NATURA HILL

Mangalica bontási rajz

fullsizerender_53b.jpg

ROSENSTEIN

ROSENTACO DE MEXICO (BÁRÁNYHÚS, SÓLETRIZOTTÓ, SALSA, GUACAMOLE ÉS CHEDDAR) ***

fullsizerender_55.jpg

Vendéglő a Kisbíróhoz

PÖRKÖLT „KÁVÉ”, AVAGY STARBOCK MANGALICAPÖRKÖLT TOJÁSOS GALUSKÁVAL ÉS UBORKASZÍVÓSZÁLLAL

fullsizerender_60.jpg

 

Idén annyira sűrű és szerencsére izgalmas is a színpadi program, hogy alig van időm kóstolgatni. Azt viszont öröm látni, hogy amit elkezdtem évekkel ezelőtt, a kínálat gyors összesítését ajánlásokkal, azt ma már rengetegen csinálják, igazi hírverseny lett belőle, nagyon helyes.

Aki nosztalgiázni, vagy hasonlítgatni szeretne, itt vannak az elmúlt évek, ételek, arcok:

2016

2015

2014

2013

2012

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagevo.hu/api/trackback/id/tr6612525061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2017.05.20. 09:20:46

Már vártam, hogy írjál valamit, köszi. A tojásos galuska tényleg annyira jó? Kérdőjelesnek írtam fel, mert olyan nehéz elképzelni, hogy kulináris élményt okozna...:)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2017.05.20. 09:42:19

@ekat: 3 csillagos, azaz kötelező! pont ez benne az izgalom.

ekat 2017.05.20. 16:19:04

@világevő: Igazad van, az volt a legjobb a kóstoltak közül....

Alfréd76 2017.05.22. 09:02:40

Dobjatok meg száraz focaccia-darabokkal, de az Anyukám mondta kínálata sem tavaly, sem idén nem nyűgözött le, a kínálat többi részéhez képest pláne. A galuska viszont tényleg jó volt. Emellett életemben először ettem osztrigát, két esélyt is adtam neki, de valahogy nem jött át az élmény...

A rendezvény nagyon jó volt, nagyon jó kóstolók voltak, kivételesen nem esett (ezt nem is értettem). Két dolog zavart. Az egyik: még hegyvidéki lakosként is zavaróan nagynak tűnt az egy négyzetméterre jutó nagyarcú-nagyhangú sznobok száma (ez különösen az este előrehaladtával volt markáns, ahogy az italtól egyre hangosabbak lettek). A másik a cigaretta. Ezen nem tudok túllépni, eszek valami finomat (pl. a Babel galuskáját), és hirtelen megcsavarja az orromat a tőlem három méterre meggyújtott cigaretta. A cigarettára amúgy is kicsit háklisabb vagyok a kelleténél (14-31 éves korom között szívtam, a végén napi 2-3 dobozzal, de 10 éve tiszta vagyok), de elviselem, megértem. De egy gasztrorendezvényen, ahol az íz és illat érzékelésnek (is) nagyon fontos szerepe van, nem lehetne korlátozni? Nem kitiltani, hanem pl. dohányzóhelyeket kijelölni.

Élőben amúgy nagyon fura volt András hangját hallani. Olyan, mint amikor az ember rájön, hogy a tévébemondónak van lába. Azt gondoltam, mélyebb hangod van:)

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2017.05.22. 09:11:18

@Alfréd76: :) nem dobálunk meg semmivel, jogod van nyilván a saját ízlésed szerint véleményt alkotni! Az osztrigának adj még esélyt, mondjuk próbálj majd ki valahol tengerparton komoly minőségűt! Be kell hozzá érni, meg kell a minőség is, nekem se jött be elsőre.
A két zavaró tényezővel nyilván sajnos nem lehet semmit se kezdeni, én is nagyon szívesen kitiltanám a cigit mindenhonnan, a sznobokra viszont - amellett, hogy furcsa is lenne a face control - szükség van, sajnos olyan kicsi még mindig a fizetőképes kereslet a jó éttermekre, hogy mindenki fontos, aki pénzt visz nekik!
:) nahát, sose gondoltam, hogy túl magas lenne a hangom :)

Alfréd76 2017.05.22. 09:56:21

A sznobokkal nincs bajom, pici faluból jövök Békés megyéből, az ott élő egykori osztálytársaimnak nyílván én is elviselhetetlenül sznob lettem:).

A cigi ellen a szervezők tehetnének. Legyen 2-3 dedikált bagós stand, elfér. A rendezvény jellege pedig abszolút indokolja, étteremben sem lehet bagózni, ez pedig az evésről szól lényegében. Megjegyzem, ez a dohányosoknak is jó lenne, ha el kellene mennie elkülönítőbe, és otthagyni a társaságot, sokkal kevesebbet szívna, miként kocsmában is kevesebbet gyújt rá, amióta ki kell menni. Legalább az ízeket is jobban érezné.

Nincs baj a hangoddal, csak azt képzeltem, hogy olyan dörmögő. De nem baj, legfeljebb nem te mondod, hogy rablótámadás.
süti beállítások módosítása